Spouwmuurisolatie Antwerpen

Spouwmuurisolatie Antwerpen

Wilt u graag uw pand in Antwerpen beter isoleren, om zo op de stookkosten te besparen, of een bijdrage te leveren aan het milieu? Eén van de goedkoopste methode van isolering is het isoleren van de spouwmuur. Bij een spouwmuurisolatie wordt, door kleine gaatjes in de voegen van de gevel, vloeibaar isolatiemateriaal in de spouw gespoten, zoals PUR of EPS parels vermengd met lijm. Een dergelijke klus kan binnen een dag worden uitgevoerd, en vereist vrijwel geen hak- en breekwerk. Dit heeft een positieve invloed op de prijs: de investering in het na-isoleren van de spouwmuur kunt u binnen vier jaar terugverdienen. Heeft u vragen over de prijzen van spouwisolatie of komt u graag direct in contact met één van de experts uit Antwerpen? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in en wij helpen u snel verder. U ontvangt dan meerdere offertes (maximaal vijf) van specialisten uit uw regio. Geheel gratis en vrijblijvend.

Vergelijk vrijblijvend diverse offertes
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte in m2 (schatting)?

Gewenste soort isolatie (*)

Is uw spouwmuur al eens geïsoleerd of geverfd? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Wat voor afwerking wenst u? (*)
Betreft het een plat dak, of een hellend dak? (*)

Omschrijving van uw opdracht (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.

Verhoogde isolatiewaarde

De meest gebruikte materialen voor het na-isoleren van de spouw zijn PUR, EPS parels en wol. PUR is voor de meeste van onze klanten uit Antwerpen de gebruikelijke keuze. De laatste jaren zijn echter parels en steen- of glaswol ook steeds populairder geworden. De warmteweerstand wordt hierbij aangegeven met de code Rd. Terwijl de isolatiewaarde van de spouw en gevel als geheel wordt aangeduid als Rc. U kunt deze Rc-waarde met behulp van na-isoleren verhogen van .38 tot 1.7. Hiervoor moet u bij PUR en EPS parels een dikte aanhouden van van minimaal 5 centimeter, en voor de verschillende varianten isolatiewol is een dikte van 6 centimeter vereist.

Wanneer kunt u na-isoleren?

Het is afhankelijk van uw woning in Antwerpen of het mogelijk is om deze te voorzien van een isolering van de spouwmuur. Over het algemeen geldt dat panden die voor 1920 gebouwd zijn geen spouw hebben, waardoor u dan beter kunt kiezen voor een dak- of gevelisolatie. Panden die tussen 1920 en 1975 afgeleverd zijn hebben vaak wel een spouwmuur, maar nog geen spouwmuurisolatie. Voor dergelijke woningen is na-isoleren met behulp van PUR of EPS parels een goede optie, zeker dankzij de lage kosten die gelden voor een dergelijke spouwisolatie. Is uw huis of bedrijfspand na 1975 gebouwd, dan heeft u grote kans dat hier al een spouwmuurisolatie is toegepast. Een professional uit Antwerpen kan dit snel en gemakkelijk voor u controleren. Met behulp van andere soorten isolering is het nog steeds mogelijk de isolatiewaarde van uw woning te verhogen en te besparen op energiekosten.

spouwmuurisolatie
spouwmuurisolatie offerte aanvragen

Hoe gaat spouwmuurisolatie in zijn werk?

Het isoleren van de spouwmuur is een eenvoudige klus, die meestal binnen één dag kan worden uitgevoerd door een isolatiebedrijf uit ons netwerk. U moet er dan welk rekening mee houden dat de isolatiespecialist ’s ochtends vroeg begint, en tegen het einde van de middag klaar is. Ter voorbereiding van de spouwmuurisolatie worden er op diverse plaatsen in de gevel boorgaten geboord. Deze bevinden zich maximaal 80 centimeter van elkaar af, met kleinere afstanden bij de ramen en andere kruisingen. Vervolgens wordt indien nodig elke naad en kier in de gevel afgesloten. Als de muur is voorbereid, kan het isolatiemateriaal in de muur worden gespoten of geblazen. Wij werken onder andere met minerale wol, EPS parels en PUR. Tot slot zullen wij de boorgaten weer netjes voegen, zodat u aan de buitenzijde van de woning niets ziet van de spouwmuurisolatie. Hebt u nog vragen over de werkwijze van de specialisten uit ons netwerk? Stel deze dan via het contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Eventuele extra werkzaamheden

Een spouwmuurisolatie kan op twee manieren worden uitgebreid. Dit is het geval wanneer u over een kruipruimte beschikt, en wanneer uw buren geen spouwmuurisolatie wensen bij een 2 onder 1 kap woning. In het eerste geval is het noodzakelijk om ventilatieroosters te plaatsen. Met de ventilatieroosters wordt ervoor gezorgd dat vocht en lucht nog weg kan komen uit de kruipruimte, zodat er geen vochtplekken in de spouw ontstaan. In het tweede geval brengen wij spouwborstels aan in de spouwmuur. Deze plaatsen wij vanaf het maaiveld tot aan de dakgoot, zodat het isolatiemateriaal niet naar het gedeelte van de buren kan zakken. De borstels kunnen via kleine gaten worden geplaatst, waarna ze zich uitzetten.

Welke muren zijn niet geschikt?

Wilt u graag uw spouwmuur na-isoleren? Dan moet u ten eerste zeker weten dat de muur een spouw heeft. Is dit het geval, dan zijn er nog enkele andere voorwaarden waaraan u moet voldoen, voordat wij de spouwmuurisolatie kunnen uitvoeren. Belangrijk is vooral dat de spouw schoon is, en er dus geen sprake is van spouwmuurvervuiling. Daarnaast mag er ook geen regenwater of ander vocht in de spouwmuur lekken. Dit betekent dat het voegwerk van de dakgoten, het dak en de gevel op orde moet zijn. Een derde voorwaarde is dat de gevel in zijn geheel in goede staat moet zijn. Dit houdt in dat eventuele waterdamp door de buitenmuur naar buiten moet kunnen komen. Een gevelimpregnatie kan daarom roet in het eten gooien voor een spouwmuurisolatie.

Wat is spouwmuurvervuiling?

We noemden hierboven het begrip spouwmuurvervuiling al. Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Antwerpen de vraag wat er exact met het begrip bedoeld wordt. Spouwmuurvervuiling is de term die wij gebruiken wanneer er vuil, zand of cementresten in de spouwmuur zitten. Het is noodzakelijk om dergelijk puin te verwijderen voordat er een spouwmuurisolatie kan worden uitgevoerd. Laat u het vuil zitten, dan kan zelfs het volledige effect van het na-isoleren te niet worden gedaan. In een aantal gevallen is het niet mogelijk om de puinresten te verwijderen. Wij adviseren dan om als alternatief te kiezen voor een gevelisolatie. Wilt u weten of er spouwmuurvervuiling is? U kunt die zien aan een verkleuring van de muur, of door het vochtgehalte in de muur te meten.

eps parels spouwmuurisolatie

Soorten spouwmuurisolatie materialen

Spouwmuurisolatie is in diverse materialen verkrijgbaar. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen. De meest gebruikte materialen bij spouwisolatie zijn: glaswol, steenwol, PUR schuim en EPS parels. Glaswol is vrij goedkoop en heeft een hoge isolatiewaarde. Daarnaast zijn de vlokken brandveilig. Steenwol heeft vergelijkbare eigenschappen, alleen de isolatiewaarde is iets lager. Steenwol scoort wel beter op de geluidsdemping. EPS parels zijn iets minder geluidsisolerend en brandveilig dan glas- en steenwol. De parels zijn erg milieuvriendelijk en vochtregulerend. De kans op vochtproblemen is dus minimaal. PUR staat bekend om de uitstekende isolatiewaarde, vochtwering en kierafdichting.

isolatiemateriaal Antwerpen

Kiezen voor isolatiemateriaal: wat is voor u belangrijk?

De keuze voor isolatiemateriaal is niet eenvoudig en hangt volledig af van uw wensen en behoeften. Vindt u milieuvriendelijkheid en goede geluidsisolatie belangrijk? Kies dan steenwol. Het wol houdt al het lawaai buitenshuis. Daarnaast wordt er tijdens het productieproces rekening gehouden met het milieu. Wilt u de voordeligste optie? Kies glaswol of EPS parels! Vindt u het belangrijk dat u geen hinder van de spouwmuurisolatie krijgt? Dan valt PUR-schuim al af, tijdens het isoleren is er enige stankoverlast. Is de isolatiewaarde erg belangrijk? Dan is PUR schuim wel interessant, het heeft namelijk uitstekende isolatieprestaties. PUR dicht alle kieren en naden. Het is echter niet milieuvriendelijk.

zelf spouwmuurisolatie plaatsen

Premie

Verdiep u in de mogelijkheden van de subsidies. Dat scheelt u mogelijk een hoop geld. De premie van uw huidige netbeheerder in Antwerpen bedraagt zo’n zes euro per vierkante meter spouwmuur. Deze premie geldt voor de eindfacturen in 2017. Vanaf 2018 is de premie vijf euro per vierkante meter. Wanneer u in aanmerking wilt komen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Uw woning in het Vlaamse gewest moet voor 1 januari 2006 aangesloten zijn bij de netbeheerder. De spouw moet minimaal vijf centimeter breed zijn en de aannemer moet volgens de STS 71.1 normen werken. De aanvraag moet binnen twaalf maanden zijn ingediend. Vraag om meer informatie bij uw gemeente.

oude spouwmuurisolatie verwijderen Antwerpen

Spouwmuurisolatie verwijderen

Vanaf eind jaren zeventig is men op grote schaal begonnen met het isoleren van de spouwmuur, ook in Antwerpen. Die isolatiematerialen voldoen nu helaas niet meer aan de eisen. De isolatie van tegenwoordig presteert op elk vlak beter. Daarnaast kan de oude isolatie verweerd zijn en kan het op den duur naar beneden zakken in de spouw. Zo verliest het materiaal zijn isolatiewaarde en ontstaan er koudebruggen en soms zelfs vochtproblemen. De oude spouwmuurisolatie vervangen voor nieuwe is dus een goede oplossing om energieverlies en vochtproblemen te voorkomen. Verwijder dus snel uw oude, verweerde spouwmuurisolatie in Antwerpen en zorg voor de perfectie afdichting van uw spouw.

Zelf spouwmuur isoleren

Overweegt u om zelf de spouwmuur van spouwisolatie te voorzien? U moet dan allereerst een apparaat huren waarmee u de spouwmuur in Antwerpen van isolatie kunt voorzien. Vul het apparaat met het isolatiemateriaal, bijvoorbeeld de EPS korrels. Nu de voorbereiding is gedaan kunt u met de daadwerkelijke isolatie beginnen. Boor gaten op gelijke afstand en hoogte in de muren. De gaten moeten groot genoeg zijn, zodat het mondstuk van het apparaat er in past. Nu de gaten zijn geboord kunt u de spouw via deze gaten vullen met het isolatiemateriaal. Doe dit zorgvuldig. De gehele spouwmuur moet zijn gevuld met isolatie, om koudebruggen en vochtproblemen te voorkomen. Tot slot metselt u de gaten weer dicht.

Geen ervaring? Huur een specialist in!

Heeft u geen ervaring met spouwisolatie? Besteedt de klus dan uit. Dat voorkomt verkeerde plaatsing, met de bijbehorende vochtproblemen. Wanneer u het door een vakman laat doen heeft u tevens garantie op de klus en de materialen. Weliswaar moet u de arbeidskosten betalen, maar u heeft dan wel recht op de lopende premies. Daarnaast is het huren van een apparaat voor de spouwisolatie niet goedkoop. De kostenbesparing is dus minimaal en het risico is vrij groot. De vakmannen uit ons netwerk hebben vaak binnen een dag de spouwmuur in Antwerpen geïsoleerd. Als u het zelf doet kost het u ongetwijfeld meer tijd. Vraag vrijblijvend offertes aan van isolatiebedrijven uit uw regio.

Prijs na-isoleren

Het isoleren van de spouwmuur kent in verhouding tot andere soorten isolatie lage kosten. De prijs is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij onder andere aan het soort isolatiemateriaal waar u voor kiest, het aantal arbeidsuren dat nodig is, de afmetingen van de te isoleren spouwmuur en de mogelijkheden voor subsidie. In België zijn er diverse soorten subsidie mogelijk voor een spouwmuurisolatie. Dit varieert per gemeente, netwerkbeheerder en hangt af van uw persoonlijke belasting situatie. Vraag een specialist uit Antwerpen naar een persoonlijk overzicht. Wanneer we alle factoren in ogenschouw nemen, dan zijn de gemiddelde kosten voor een spouwmuurisolatie zo’n €15,- per vierkante meter. In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde kosten per woningtype en de grootte van het te isoleren oppervlak.

Woningtype Oppervlak (m2) Prijs
Vrijstaand 160 €2400,-
Twee onder één kap 110 €1650,-
Hoekwoning 90 €1350,-
Tussenwoning 70 €1050,-
Flat (appartement) 30 €450,-
Spouwmuurisolatie prijzen Antwerpen

Investering terugverdienen

Wanneer u de spouw heeft geïsoleerd dan zult u merken dat de kosten op de energierekening sterk zullen dalen. Gemiddeld geldt dat u met een spouwmuurisolatie per jaar zo’n 9m3 gas bespaart per m2 gevel. Dankzij het isoleren van de spouwmuur kunt u dan ook zelfs bij een flat of appartement in Antwerpen tot wel 170 euro per jaar besparen op de stookkosten. Wanneer we dit bij elkaar optellen dan zien we dat u in minder dan drie jaar de prijs van de spouwisolatie hebt terugverdiend. Een zelfde rekensom kan voor de andere woningtypen worden gemaakt. Voor al deze woningtypen geldt dat de prijs voor de investering binnen 3 jaar is terugverdiend.

Spouwmuurisolatie prijsofferte

Offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het isoleren van de spouwmuur bij uw pand in Antwerpen? Hebt u vragen over de kosten van een spouwmuurisolatie, of wilt u graag een exacte indicatie van de prijs voor het isoleren van uw spouw? Door op ons contactformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen in te vullen kunnen wij u meerdere offertes op maat toesturen van spouwmuurisolatie experts uit de regio Antwerpen. Deze offertes vergelijkt u geheel gratis en vrijblijvend op basis van prijzen en aanbod, waarna u kiest voor een professional die aan al uw wensen voldoet. Wij zijn u graag van dienst!

Gevelisolatie

Gevelisolatie Antwerpen
Wilt u graag de spouw laten isoleren, maar heeft u geen spouwmuur? Een iets duurdere optie voor spouwmuurisolatie is gevelisolatie. In dit geval wordt er tegen de binnen- of buitenzijde van de gevel een voorzetwand geplaatst, waarin isolatiemateriaal wordt gespoten. Deze vorm van isolering levert op de langere termijn een grote besparing op.

Dakisolatie

Dakisolatie Antwerpen
Door het dak te isoleren van uw huis in Antwerpen met PIR zult u een grote bijdrage leveren aan het milieu. Er zijn diverse soorten isolatiemateriaal geschikt voor een dakisolatie. Wilt u zelf de dakisolatie uitvoeren? Kies dan voor stevige isolatieplaten van PIR in plaats van glas- of steenwol. Deze zijn gemakkelijker te plaatsen.

Vloerisolatie

Vloerisolatie Antwerpen
Een vloerisolatie heeft vele voordelen. Door een vloerisolatie zult u de luchtvochtigheid binnenshuis stabiliseren, wat leidt een beter woonklimaat met minder ongedierte, vocht en eventueel schimmel. Een vloerisolatie in Antwerpen kan zowel met thermokussens, isolatieplaten (PIR) en parels worden uitgevoerd, afhankelijk van uw wensen en budget.

Kruipruimte

Kruipruimte isolatie Antwerpen
Naast het isoleren van vloer, dak, gevel of spouwmuur is het tevens mogelijk de kruipruimte van een extra isolatielaag te voorzien. In een hoge kruipruimte heeft u de keuze uit verschillende isolatiematerialen zoals PIR. Is de kruipruimte relatief laag? Dan zal u in overleg met de gelieerde professional de beste variant moeten bepalen.