dakisolatie

Dakisolatie

Het isoleren van woningen kan op verscheidene manieren. De goedkoopste variant van isolatie is het toepassen van een spouwmuurisolatie of zoldervloerisolatie. Wanneer u echter kijkt op de lange termijn, dan blijkt een gevel- of dakisolatie meer voordelen op te leveren. Met het isoleren van het dak profiteert u van een grote besparing op de stookkosten en draagt u tevens bij aan een beter milieu door de vermindering van de CO2 uitstoot. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende materialen zoals PUR of glaswol die geschikt zijn voor een dakisolatie, het verschil tussen het isoleren van een plat of schuin dak, en de prijs die hieraan vast zit. Hebt u na het lezen van deze pagina nog vragen of wilt u meer weten of subsidie mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons netwerk via het contactformulier. Na de aanvraag ontvangt u maximaal 5 vrijblijvende offertes van isolatiebedrijven bij u uit de regio. Het is aan u om de offertes op uw gemak te vergelijken.

Plat of schuin dak isoleren

De beste methode voor het isoleren van een dak is afhankelijk van de vorm en constructie van het dak. Zo kunt u een schuin dak zowel aan de buiten- als binnenkant isoleren. Kiest u voor een dakisolatie aan de buitenzijde, dan is materiaal met een hoge isolatiewaarde vereist, het voordeel van deze vorm van na-isolatie is dat de hele dakconstructie wordt beschermd tegen vocht en kou. De dakisolatie van platte oppervlakten kan op drie verschillende manieren, overleg met een professional uit uw regio welke vorm van dakisolatie het beste kan worden toegepast.

  • Aan de binnenzijde
  • Tussen het dak en de dakbedekking
  • Of bovenop de dakbedekking
Gratis offertes vergelijken
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte in m2 (schatting)?

Gewenste soort isolatie (*)

Is uw spouwmuur al eens geïsoleerd of geverfd? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Wat voor afwerking wenst u? (*)
Betreft het een plat dak, of een hellend dak? (*)

Omschrijving van uw opdracht (*)Verschillende materialen

Wanneer u kiest voor een dakisolatie, dan hebt u de keuze uit diverse soorten isolatiematerialen. De meest gebruikelijke zijn PUR, glaswol en steenwol. Daarnaast kunt u voor de isolatie van een plat dak ook kiezen voor EPS als isolatiemateriaal. De diverse materialen hebben eigen voor- en nadelen, en het is afhankelijk van uw wensen voor de isolatie waar u het beste voor kunt kiezen. In onderstaand lijstje vindt u een kort overzicht.

isolatie dak

PUR

PUR, ook wel bekend als polyurethaan is zowel toe te passen in vaste vorm (isolatieplaten) of vloeibare (schuim). PUR wordt zowel bij platte als schuine daken gebruikt als dakisolatie. Het voordeel is dat het materiaal dampremmend is, en zowel geschikt is voor grote oppervlakten als het afdekken van naden.

Glaswol

Naast PUR is ook glaswol gebruikelijke voor de na-isolatie van daken. Glaswol is een minerale wol wat vele voordelen kent. Zo is het brandwerend, hoog-isolerend en vochtwerend. Nadeel van glaswol is dat er bij het bewerken kleine splintertjes vrij komen. U dient hier dus zeer voorzichtig mee te zijn.

Steenwol

Steenwol heeft over het algemeen dezelfde eigenschappen als glaswol al heeft het een iets lagere isolatiewaarde. Steenwol is zeer geschikt voor na-isolatie, zeker bij het isoleren van uw dak. Groot voordeel is dat er bij het gebruik van steenwol geen naden of kieren kunnen ontstaan. Nadeel is dat er niet makkelijk mee te werken is.

Prijzen

De exacte prijs voor het isoleren van uw plat of schuin dak is afhankelijk van de gekozen methode. Zo is de prijs voor de isolatie van een schuin dak aan de buitenzijde zo’n €3.500,-, terwijl de dakisolatie van hetzelfde oppervlak aan de binnenzijde komt op zo’n €1.500,-. De na-isolatie van een plat dak komt rond een prijs van €3.000,-. Wilt u weten wat de prijs wordt voor een dakisolatie naar uw wensen? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan!

Subsidie

Onze experts kunnen u tevens van extra informatie voorzien over de mogelijkheden voor subsidie. Er zijn verschillende opties voor subsidie die u uit dient te zoeken. Vraag bijvoorbeeld bij uw gemeente naar de subsidie opties voor een dakisolatie, of kijk naar de voorwaarden voor een renovatie- of verbeteringspremie. Vul vandaag nog het contactformulier in en wij helpen u snel verder!

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u graag weten wat de prijs is van een dakisolatie voor uw woning? Of heeft u vragen over isolatiematerialen? Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven werkzaam in heel Vlaanderen. Via het contactformulier kan u bij ons een offerteaanvraag doen. Na uw aanvraag ontvangt u meerdere offertes van isolatiebedrijven uit uw regio. Zo kunt u weloverwogen een keus maken voor het isoleren van uw dak.

dakisolatie offerte

Indien u investeert in isolatie bespaart u direct op uw energiekosten!

Isocarm is een netwerk van isolatiebedrijven werkzaam in heel Vlaanderen. Vraag vrijblijvend meerdere offertes (tot max.5) aan.

Andere isolatie mogelijkheden:


Spouwmuurisolatie offerte

Spouwmuurisolatie

Vloerisolatie offerte

Vloerisolatie

Gevelisolatie offerte

Gevelisolatie