spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van een woning is de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker geworden. Niet alleen levert dit voordeel op de korte termijn op, ook het voordeel op de lange termijn wordt steeds groter. Het isoleren van een pand kan echter sterk in de prijzen oplopen. De meest goedkope variant is een spouwmuurisolatie: deze kost gemiddeld zo’n 2000 euro. De terugverdientijd door een besparing op de stookkosten valt echter binnen de vijf jaar. De voordelen van een spouwmuurisolatie zijn niet alleen de vermindering van de energiekosten. De isolatie zorgt tevens voor een geluidsdemping, en vochtbeperking. Op deze pagina vindt u meer informatie over het isoleren van de spouwmuur: de verschillende soorten isolatiemateriaal (PUR, parels, wol) en isolatiewaarde, de prijs, en de terugverdientijd. Hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie, of wilt u meer weten? Aarzel dan niet om via het contactformulier meerdere offertes aan te vragen bij specialisten uit uw buurt. Het is aan uw om de prijsopgaven te vergelijken. Wij helpen u met alle plezier verder.

Diverse soorten isolatiemateriaal

Voor het isoleren van een spouw kan gebruik worden gemaakt van diverse vormen van isolatiemateriaal. De meest gebruikelijke zijn een vloeibare vorm van PUR en een combinatie van parels en lijm. Het grote voordeel van deze beide producten is dat het makkelijk toepasbaar is, en weinig tijd kost om hiermee de isolatie van de spouwmuur te verzorgen. Naast PUR en parels is het ook mogelijk om te kiezen voor wol als isolatiemateriaal van de spouw. Dit is een methode die alleen kan worden toegepast bij nieuwbouw, niet bij het na-isoleren van de spouw. Wol heeft als additioneel voordeel dat het materiaal niet alleen geluidswerend is, maar ook een brandwerende functie heeft. Voor welk isolatiemateriaal u kiest (PUR, parels of wol) is dus afhankelijk van uw wensen en de constructie van de spouw.

spouwmuur isoleren

Binnen 1 dag gerealiseerd!

Wanneer u kiest voor het na-isoleren van de spouwmuur, dan kunnen wij u ervan verzekeren dat dit binnen één dag gerealiseerd kan worden tegen een aantrekkelijke prijs. Bij een standaard spouwmuurisolatie zullen onze experts kleine gaatjes in de voegen van de voor- of achtergevel van uw pand boren. Door deze gaatjes spuiten zijn een vloeibaar materiaal, zoals al hierboven aangegeven. Dit materiaal zal een deel van de spouw vullen, en daarna uitzetten of uitharden. Als dit is toegepast, dan worden de gaatjes in de voegen weer dichtgemaakt, en afgewerkt zodat u hier aan de gevel niets van ziet. U geniet direct van een verbeterde warmtewering en een verhoogd woonklimaat. Een voorwaarde voor deze methode van spouwmuurisolatie is dat de spouwmuur schoon moet zijn. Dit betekent een afwezigheid van puin en speciebaarden, deze maken het isoleren onmogelijk. Als u in een zogeheten vuile muur toch isolatie toepast, dan ontstaan er koudebruggen, waardoor warmte alsnog kan ontsnappen.

na-isoleren spouwmuur

Wanneer kiezen voor een spouwmuurisolatie

Het is niet altijd mogelijk om een spouwmuurisolatie uit te laten voeren. Zo hebben woningen gebouwd voor 1920 helemaal geen spouw, en zijn woningen na 1976 sowieso voorzien van een spouwmuurisolatie. Wilt u in dit geval de isolatie van uw pand verhogen, kies dan voor het isoleren van het dak, de vloer of gevel. Wanneer uw huis gebouwd is tussen 1920 en 1976 dan heeft u de beste kans op een spouwmuur die u kunt laten na-isoleren. Wilt u zeker weten dat het isoleren van de spouwmuur enig effect heeft? Vraag dan een specialist om de muren te controleren. Het is ook mogelijk om zelf na te gaan of uw pand over een spouwmuur beschikt: meet de afstand van de buitenkant tot de binnenkant bij een deur. Wanneer deze afstand meer dan 24centimeter bedraagt, dan zal zich tussen de muren een spouw bevinden.

Prijs en terugverdientijd

De prijs voor een spouwmuurisolatie is zeer laag in vergelijking met andere methoden van isolatie. Gemiddeld kost het isoleren van een spouwmuur zo’n 2000 euro. Doordat u met een spouwmuurisolatie jaarlijks bespaart op de stookkosten, is de terugverdientijd van de investering 3 tot 5 jaar. Hoeveel stookkosten u precies bespaart is afhankelijk van de dikte van het gekozen isolatiemateriaal en de binnentemperatuur. Het weer is dan ook van invloed op de jaarlijkse besparing. Gemiddeld gezien gaan professionals uit van een besparing van 870m3 gas per jaar, bij het na-isoleren van een spouwmuur met een Rd waarde van 1.3. Dit betekent een bedrag van rond de 570 euro, en een terugverdientijd van 3 jaar, gerekend met het prijspeil van gas in 2014.

Woningtype Oppervlak (m2) Prijs
Vrijstaand 160 €2400,-
Twee onder één kap 110 €1650,-
Hoekwoning 90 €1350,-
Tussenwoning 70 €1050,-
Flat (appartement) 30 €450,-

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u meer weten over de prijs en terugverdientijd van een spouwmuurisolatie bij uw huis? Hebt u vragen over de mogelijkheden van na-isoleren of wilt u meer inzicht in de isolatiewaarden van de diverse materialen (PUR, parels, wol) en de besparing die dit oplevert? Wij helpen u graag aan de antwoorden die u zoekt. Hebt u behoefte aan een vrijblijvende offertes? Vul ook dan het contactformulier in. Wij bieden u diverse offertes van experts uit uw regio. Deze kan u zelf vergelijken op prijs en aanbod. Zo kiest u voor een isolatie specialist die aan u wensen voldoet.

spouwmuurisolatie offerte

Indien u investeert in isolatie bespaart u direct op uw energiekosten!

Vergelijk via ons netwerk de prijzen van diverse isolatiebedrijven uit de regio. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Andere isolatie mogelijkheden:

Gevelisolatie offerte

Gevelisolatie

Vloerisolatie offerte

Vloerisolatie

Dak isolatie offerte

Dakisolatie