Spouwmuurisolatie in Mechelen

Vergelijk spouwisolatie offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes

Spouwmuurisolatie Mechelen

Bespaar tot wel €600,- per jaar met spouwmuurisolatie in Mechelen! Met het isoleren van de spouwmuur hebt u minder warmteverlies en voelen de muren direct warmer aan. Schakel de hulp van een isolatiebedrijf in en profiteer van de beste kwaliteit. Isolatiebedrijf uit Mechelen gezocht?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk gratis offertes van bedrijven bij u in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met de beste prijs. Zo bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs! Op deze pagina leest u meer over de voordelen van spouwmuurisolatie in Mechelen. U leest meer over de prijzen en leest hoe spouwisolatie wordt aangebracht.

spouwmuurisolatie Mechelen

Voordelen spouwmuur isoleren in Mechelen

Het isoleren van de spouwmuur in Mechelen heeft tal van voordelen. U verlaagt uw energierekening en verdient de investering in spouwisolatie na gemiddeld 3 tot 5 jaar weer terug. Daarnaast draagt u een steentje bij aan het milieu, doordat spouwisolatie uw CO2-uitstoot vermindert. Hieronder leest u meer over de vele voordelen van het isoleren van de spouw.

Lagere energierekening

U verliest minder warmte, waardoor u minder hoeft te stoken voor een aangename binnentemperatuur. U bespaart jaarlijks tot wel honderden euro’s op uw energierekening! Bij een vrijstaande woning loopt de besparing op tot ongeveer €600,- per jaar. Zo verdient u de investering in slechts 3 tot 5 jaar weer terug! Daar komt nog bij dat u met het verminderen van de CO2-uitstoot bijdraagt aan een beter milieu.

Verhoogde isolatiewaarde van uw woning

Spouwmuren isoleren zorgt voor een verhoogde isolatiewaarde. Dit heeft als voordeel dat u minder warmte verliest, en het wooncomfort stijgt. Een ander belangrijk voordeel, is dat het energielabel van uw huis ook verbetert! Hierdoor zorgt spouwisolatie voor een waardevermeerdering van uw woning. Wilt u het huis in de toekomst verkopen, dan zorgt het isoleren van de spouw voor waardevermeerdering van uw woning!

Korte terugverdientijd

Voor iedereen die zijn of haar huis beter wil isoleren, maar die niet weet waar ze moeten beginnen, is spouwisolatie een hele goede keuze. Spouwmuurisolatie in Mechelen is relatief goedkoop en levert een hoge besparing op. Hierdoor heeft spouwisolatie een terugverdientijd van 3 tot 5 jaar! Daarmee heeft spouwisolatie de kortste terugverdientijd van alle isolatievormen.

Minder last van vocht in huis

Hoewel veel mensen denken dat isolatie leidt tot vochtproblemen, is juist het tegenovergestelde waar: een spouwmuur isoleren is een vorm van vochtbestrijding. Spouwisolatie zorgt ervoor dat uw muren opwarmen. Bij warmere muren heeft neerslaand regenwater minder kans om uw woning binnen te dringen!

spouwmuren isoleren Mechelen

Spouwmuurisolatie prijs

Laat u uw spouwmuur isoleren? De prijs is afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Kiest u voor minerale wol, dan bent u het goedkoopst uit: dit kost ongeveer €7,50 tot €8,- per m². Voor isolatieschuim betaalt u iets meer, gemiddeld €25,- per m², maar dan profiteert u ook van een hogere isolatie!

Wat kost spouwmuurisolatie in Mechelen?

Bij een tussenwoning met een muuroppervlak van 50 m² ligt de totaalprijs rond de €375,- tot €1.250,-, afhankelijk van het gekozen materiaal. Houd daarbij ook rekening met de besparing die u kunt behalen! Hoewel spouwisolatie met isolatieschuim er duurder uitziet, is de besparing ook een stuk hoger! Twijfelt u over het juiste isolatiemateriaal? Schakel een isolatiebedrijf uit Mechelen in.

Wat is de gemiddelde spouwmuurisolatie prijs per m²?

Soort isolatiemateriaal Gemiddelde prijs per m² *
Glaswol €7,50
Steenwol €8,-
EPS-parels €9,-
PUR-schuim €25,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen zijn incl. arbeidskosten, materiaal en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan!

Spouwmuren isoleren; wat is de totaalprijs?

Type
woning
Gem.
muur -oppervlakte
Gem.
totaalprijs
met glaswol *
Gem.
totaalprijs
met steenwol *
Gem.
totaalprijs
met EPS parels *
Gem.
totaalprijs
met PUR schuim *
Appartement 30 m² €225,- €240,- €270,- €750,-
Tussenwoning 50 m² €375,- €400,- €450,- €1.250,-
Hoekwoning 85 m² €638,- €680,- €765,- €2.125,-
2-onder-1-kap 90 m² €675,- €720,- €810,- €2.250,-
Vrijstaande woning 130 m² €975,- €1.040,- €1.170,- €3.250,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen zijn incl. arbeidskosten, materiaal en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan!

Prijsopbouw spouwmuren isoleren

De totaalprijs van spouwisolatie is op te splitsen in drie categorieën. De grootste categorie zijn de arbeidskosten. U betaalt gemiddeld 60% voor de arbeid. Daarnaast gaat ongeveer 35% van de totaalprijs naar de materiaalkosten en tot slot betaalt u ongeveer 5% aan machinekosten.

Wist u dat elke isolatiespecialist zelf zijn arbeidskosten bepaalt? Door de prijzen van meerdere specialisten te vergelijken vindt u dus gemakkelijk de vakman met het beste aanbod!

Hoe is de prijs van spouwmuurisolatie opgebouwd?

prijsopbouw spouwmuurisolatie

Spouw isoleren; wat is de besparing en de terugverdientijd?

Een groot voordeel van het isoleren van de spouwmuur, is dat u de prijs van de spouwmuurisolatie in Mechelen na verloop van tijd weer terugverdient!

Hoeveel bespaar ik met spouwisolatie?

De besparing ligt tussen de €120,- per jaar bij een appartement, tot ongeveer €600,- per jaar bij een vrijstaande woning. Als u weet wat u gaat besparen, kunt u zelf de verwachte terugverdientijd berekenen.

Dus stel dat u de spouwmuur van uw vrijstaande woning laat isoleren met EPS-parels. De totale kosten liggen dan rond de €1.170,- en u bespaart gemiddeld €250,- per jaar. Dan is de terugverdientijd gemiddeld slechts 4,7 jaar!

Bespaar op uw spouwmuurisolatie in Mechelen!

Vergelijk offertes en vind het isolatiebedrijf met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Is spouwmuurisolatie in Mechelen in iedere woning mogelijk?

Om uw spouwmuren te isoleren, is het noodzakelijk dat er een spouw aanwezig is. Huizen gebouwd tussen 1920 en 1975 hebben over het algemeen een spouw die nog niet geïsoleerd is: perfect voor spouwmuurisolatie in Mechelen.

Bij woningen gebouwd na 1975 is de spouw vaak al tijdens de bouw geïsoleerd. In dit geval is het na-isoleren van de spouwmuur een goede optie. Hierbij vervangt het isolatiebedrijf uit Mechelen de spouwisolatie of vult het aan als het verzakt is.

Oudere woningen hebben geen spouwmuur, en daardoor is spouwisolatie geen optie. Gelukkig zijn er wel alternatieven om de buitenmuur te verbeteren, zoals het isoleren van de buitenmuur.

Heeft mijn woning een spouwmuur?

Bouwjaar woning Spouwmuur aanwezig Spouwmuurisolatie aanwezig Isolatie mogelijkheden
Gebouwd
voor 1920
Nee Nee Spouwmuren isoleren niet mogelijk. Gevelisolatie is een goede alternatieve oplossing.
Gebouwd
tussen 1920 en 1975
Ja Vaak nog niet aanwezig Spouwmuurisolatie aanbrengen verhoogt de isolatiewaarde van uw woning enorm.
Gebouwd
na 1975
Ja Vaak al aanwezig Na isoleren is een geschikte optie om de isolatiewaarde van uw woning te verhogen.

Spouwmuur na-isoleren

Een spouwmuur na-isoleren houdt in dat u de spouwisolatie in een geïsoleerde spouw vervangt of aanvult.

Waarom zou ik mijn spouwmuur na-isoleren?

De kwaliteit van isolatie is in de afgelopen jaren enorm verbetert. Als uw spouw 30 jaar geleden geïsoleerd is, dan valt er nog steeds een grote besparing te behalen met na-isoleren. Bovendien kan het voorkomen dat oude spouwisolatie na verloop van tijd verzakt is. Zo heeft u bovenin de muur geen isolatie meer.

Bij het na-isoleren vult de isolatiespecialist de isolatie aan, zodat het hele oppervlak weer perfect isoleert. Na-isoleren is alleen mogelijk als er geen spouwmuurvervuiling aanwezig is. Is uw spouw wel vervuild, dan moet u deze eerst laten reinigen.

spouwmuur na isoleren

Welke muren zijn niet geschikt voor spouwmuur na-isolatie?

Voordat het mogelijk is een spouwmuur te na-isoleren, zijn er enkele voorwaarden waaraan de muur moet voldoen. Het belangrijkste hierbij is dat er geen sprake is van een spouwmuurvervuiling, of dat dit kan worden verholpen. Ten tweede is het zaak dat de dakgoten en het dak in een goede staat verkeren.

Let op: als er kans is op een lekkage, dan zal menig isolatiespecialist niet willen isoleren, omdat dit kan leiden tot verschillende vochtproblemen.

Tot slot vereisen onze professionals uit Mechelen dat de buitenmuur zelf ook in goede staat verkeert. Dit betekent dat waterdamp door de buitenmuur naar buiten kan komen. Een gevelimpregnatie is bijvoorbeeld een mogelijke risicofactor voor het uitvoeren van een spouwmuurisolatie. Wilt u weten of het isoleren van de spouw een optie is? Laat dan uw spouwmuur goed controleren.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Wie een ouder woonhuis heeft gekocht heeft de kans dat de spouwisolatie in eerdere jaren al is uitgevoerd. Wij adviseren echter wel om een isolatiespecialist uit Mechelen deze spouwmuurisolatie te laten controleren op effectiviteit. Diverse oudere soorten isolerend materiaal hebben namelijk de neiging om te verzakken.

Een verzakte isolatielaag zal geen enkele bijdrage meer leveren aan het warmtebehoud en brengt zelfs gezondheidsrisico’s met zich mee zoals een hogere kans op schimmels. Met een speciaal soort stofzuiger kan een specialist uit Mechelen het oude product verwijderen en de muren reinigen.

Hoe gaat spouwmuurisolatie in zijn werk?

Het isoleren van de spouwmuur bestaat uit verschillende stappen die in één dag worden uitgevoerd. Gemiddeld neemt spouwisolatie zo’n 7 tot 8 uur in beslag. De eerste stap is het boren van boorgaten. De vakman plaatst deze boorgaten op de kruisingen van de voegen, met een afstand van maximaal 80 centimeter. Hij dicht alle andere naden en kieren in de muur, om te voorkomen dat de spouwisolatie de muur uit loopt.

De volgende stap is het aanbrengen van de isolatie. Van onder naar boven vult de vakman de hele muur met het gekozen materiaal. Tot slot maakt hij alle boorgaten weer dicht, zodat niets van de werkzaamheden nog zichtbaar is.

Waar op letten bij spouwmuurisolatie?

In deze video wordt uitgelegd waarom het inschakelen van een vakman voor spouwisolatie van belang is.

Spouwmuurisolatie soorten materialen

Gaat u uw spouwmuur isoleren in Mechelen, dan heeft u de keuze uit verschillende materialen. De materiaalkeuze heeft een invloed op het totaalbedrag en op de totale isolatie. Weet u niet goed welk materiaal voor u de beste keuze is, laat u dan persoonlijk adviseren door een isolatie expert uit Mechelen

  • Glaswol: is de goedkoopste optie, kost ongeveer €7,50 per m².
  • Steenwol: biedt naast een goede warmte-isolatie ook een uitstekende geluidsisolatie. Kost gemiddeld €8,- per m².
  • EPS-parels: hebben een hoge isolerende waarde en hebben een lange levensduur. De kosten liggen rond de €9,- per vierkante meter.
  • PUR-schuim: isolatieschuim heeft de grootste isolatiewaarde en zorgt voor de hoogste besparing. Dit kost gemiddeld €25,- per m².

Gratis offertes voor spouwmuurisolatie in Mechelen!

Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod.

Start de gratis offerteaanvraag

Spouwmuurisolatie nadelen

Er zijn veel vragen naar de nadelen van spouwmuurisolatie in Mechelen. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat een spouwmuur niet volledig gevuld mag worden, omdat dit vochtproblemen veroorzaakt. Is dit zo?

Dit is niet het geval: het klopt dat u met spouwisolatie de natuurlijke ventilatiemogelijkheden wegneemt, maar dit zorgt niet voor vochtproblemen in de muur. Wel is het belangrijk dat u uw huis goed ventileert.

Een tweede fabel is dat isoleren geen optie is als de spouw vervuild is. Ook dit is niet waar: spouwisolatie is zeker mogelijk, alleen moet u de spouw eerst laten reinigen.

Meest gestelde vragen

Hoewel spouwmuurisolatie veel voordelen heeft, bestaat er nog veel onduidelijkheid over deze methode van woningisolatie. Hieronder geeft een isolatiespecialist antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen

Hoe lang blijft spouwmuurisolatie goed?

Spouwmuurisolatie gaat levenslang mee: in principe hoeft u dus maar één keer uw spouw te isoleren. Het kan zijn dat verouderd isolatiemateriaal na verloop van tijd is gaan verzakken. Om een optimale isolatie te behouden laat u de spouwmuur na-isoleren door een ervaren isolatiespecialist.

spouwmuur isoleren Mechelen

Welke spouwmuurisolatie is de beste?

Er is niet één beste materiaal voor spouwmuurisolatie: er is wel een beste materiaal voor uw situatie. Heeft u een beperkt budget, dan valt er met glas- of rotswol al een grote energiebesparing te behalen. Wilt u liever maximaal besparen, kies dan voor isolatieschuim.

Wat levert spouwmuurisolatie op?

Een vrijstaande woning met spouwisolatie bespaart jaarlijks tot ongeveer €600,- op de energiekosten. Hoeveel u precies terugverdient is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gasprijs, de buitentemperatuur en uw stookgedrag. Gemiddeld verdient u de investering in ongeveer 3 tot 5 jaar.

Premie spouwmuurisolatie 2024

Goed nieuws: wie investeert in spouwmuurisolatie, krijgt een deel van de prijs weer terug in de vorm van een premie! Een premie voor spouwmuurisolatie in 2024 is de premie van uw netbeheerder. Deze is alleen geldig als uw woning voor 2006 is aangesloten op het elektriciteitsnet. U ontvangt een premie van €5,- per m² geïsoleerd oppervlak. Als beschermde afnemer loopt de premie op tot €9,- per m². Meer hierover leest u op vlaanderen.be.

Een andere premie die u in 2024 kunt aanvragen voor spouwmuurisolatie, is de totaalrenovatiebonus. Wie binnen 5 jaar tijd investeert in minimaal 3 energiebesparende maatregelen, ontvangt een bonus van €1.250,- bij een eengezinswoning en €625,- bij een appartement. Hoe meer energiebesparende maatregelen u treft, hoe hoger de bonus oploopt. Tot wel €4.750,- bij 7 investeringen! Lees verder op vlaanderen.be.

Alternatieven voor het isoleren van een spouwmuur in Mechelen

Heeft u geen spouw, dan is spouwmuurisolatie geen optie. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven om uw buitenmuur in Mechelen toch beter te isoleren.

Gevelisolatie houdt in dat u de gevelmuur van buitenaf isoleert: de vakman plaatst isolatiemateriaal tegen het metselwerk en werkt dit af met gevelbekleding naar keuze.

Een goedkoper alternatief is muurisolatie, waarbij de binnenkant van de muur wordt geïsoleerd. Hierbij is het wel belangrijk om te onthouden dat u een klein deel van uw leefruimte inlevert.

Zelf spouwmuur isoleren?

Vaak vragen onze klanten uit Mechelen of het een optie is zelf de spouwisolatie toe te passen. Het na-isoleren van de muur is echter een klus die u moet overlaten aan een erkend vakman. Dit komt met name doordat het aanbrengen van de isolatielaag relatief lastig is.

Wanneer u de parels, PIR of PUR niet op exact de juiste wijze tussen de muren plaatst, dan zal het isolerende effect aanzienlijk lager worden, of zelfs geheel verdwijnen. Een tweede risico bij het eigenhandig uitvoeren van deze klus is dat u de buitengevel kunt beschadigen. Een beschadigde muur zal de prijswaarde van het huis verminderen.

Waarop letten bij spouwmuurisolatie aannemers?

Op zoek naar aannemers voor spouwmuurisolatie? Hieronder hebben we een aantal handige tips voor u opgesteld. Zo weet u precies waar u bij het selecteren van spouwmuurisolatie aannemers op moet letten!

  • Welke kosten zijn inbegrepen? Rekent de aannemer ook voorrijkosten of eventuele afvoerkosten?
  • Vraag bij vrienden, familie of andere kennissen om ervaringen en referenties. Zo krijgt u een beeld van de kwaliteiten van de aannemers.
  • Welke prijs per m² hanteert hij voor de spouwmuurisolatie? Alle aannemers bepalen hun eigen tarief, vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod.

Recent aangevraagde spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie aanbrengen in Mechelen
Spouwmuur na isoleren in Mol
Spouw isoleren in Heist op den Berg
Spouwisolatie plaatsen in Turnhout
Houten ramen aanpakken in Geel
Na isoleren volledige woning in Herentals
Spouwmuren isoleren in Brasschaat
Spouw rijtjeswoning isoleren in Lier
Spouwmuur isoleren in bedrijfspand in Brecht
Plaatsen spouwmuurisolatie in Antwerpen

spouwmuurisolatie aannemers

Gratis offertes voor spouwmuurisolatie vergelijken!

Wilt u uw spouwmuur ook isoleren? U bespaart jaarlijks gemiddeld tot wel €600,- op uw energierekening waardoor de investering zichzelf binnen 5 jaar terugverdiend. Het na-isoleren van een spouwmuur is dus de ideale manier om te beginnen met woningisolatie!

Start nu direct uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis offertes! Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten. Vergelijk ook offertes als u dakisolatie of vloerisolatie wilt uitvoeren. De offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend: u zit nergens aan vast.

Gratis offertes aanvragen