kruipkelder isoleren

Kruipkelder isoleren

Bij veel woningen die voor 1985 gebouwd zijn, vindt u een kruipkelder onder het huis. Deze ruimte loopt in de meeste gevallen onder de gehele begane grond door. Deze extra ruimte wordt gebruikt voor het doortrekken van de diverse leidingen voor water en elektra. Hoewel een kruipkelder zeer praktisch is, blijkt uit onderzoek dat het hier vaak niet warmer dan 12 graden wordt, waardoor ongedierte en vocht worden aangetrokken. Het is dan ook aan te raden om de kruipkelder te isoleren. Zo voorkomt u vocht, schimmel en andere problemen. De isolatie van de hele ondergrond voorkomt tevens dat de constructie van de woning wordt aangetast. Op deze pagina vindt u meer informatie over de prijzen van de isolatie, geschikt isolatiemateriaal en het verschil met een vloerisolatie. Bent u benieuw naar de exacte prijs, aarzel dan niet om contact met ons netwerk van isolatiebedrijven op te nemen via het contactformulier. Na uw offerteaanvraag ontvangt u meerdere offertes (max.5) welke u kan vergelijken op prijs en aanbod.

Vloer- of kruipkelder isoleren?

Vaak krijgen wij van klanten de vraag wat het verschil precies is tussen het isoleren van de kruipkelder en een vloer isolatie, en welke variant het meeste voordelen oplevert. Feitelijk gezien bestrijdt u echter met beide vormen van isolatie twee verschillende dingen. Zoals gezegd is het isoleren van de kruipkelder de aandacht gericht op het bestrijden van vocht, het voorkomen van schimmelvorming of het bestrijden van ongedierte. Daarnaast kan de kruipruimte isolatie ook gericht zijn op het verminderen van een muffe lucht of vochtigheid in huis. Een vloerisolatie heeft echter als doel om meer warmte binnenshuis te houden, en te besparen op de stookkosten. Hebt u geen kruipruimte? Kies dan voor een isolatie van de onderkant van de vloer. Dit heeft een vergelijkbaar effect.

Gratis offertes vergelijken
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte in m2 (schatting)?

Gewenste soort isolatie (*)

Is uw spouwmuur al eens geïsoleerd of geverfd? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Wat voor afwerking wenst u? (*)
Betreft het een plat dak, of een hellend dak? (*)

Omschrijving van uw opdracht (*)gevel isoleren

Verschillende soorten isolatiemateriaal

Voor het isoleren van de ruimte onder de vloer zijn diverse isolatiematerialen geschikt. Tot voor kort maakte men meestal de keuze voor een natuurlijk isolatiemateriaal. Denk hierbij onder meer aan zand of schelpen. Deze producten nemen snel vocht op, en zijn niet belastend voor het milieu. De laatste jaren is ook menig kunstmatig isolatiemateriaal op de markt gekomen. Voorbeelden hiervan zijn isolatieparels, isolatiechips of de zogeheten thermoskussens. Het voordeel van een kunstmatig isolatiemateriaal is dat deze vaak een hogere isolatiewaarde heeft, en sneller vocht opnemen. Welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor het isoleren van uw woning is afhankelijk van de volgende voorwaarden: de hoogte van de kruipruimte, de bereikbaarheid, de ventilatie van de ruimte, het type vloer dat er boven ligt en het te behandelen probleem.

kruipruimte isoleren

Prijs voor een kruipruimte isolatie

Wilt u uw kruipkelder van isolatie voorzien, dan is het afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal en het type woning hoe hoog de prijs wordt. Gemiddeld dient u rekening te houden met een prijs van €20,- per vierkante meter, wanneer u de isolatie laat uitvoeren door professionals. Dit betekent dat u voor een hoekwoning ongeveer een prijs van €1.000,- betaalt voor de isolatie, en voor een vrijstaande woning €1.400,-. Deze kosten kunt u op de lange termijn weer terug verdienen door de besparing op stookkosten die dit oplevert. Uitgaande van een vloeroppervlak van 40 vierkante meter bespaart u €200,- op jaarbasis. Binnen vijf jaar heeft u dus uw investering weer terugverdiend.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor een kruipkelder isolatie? Wilt u graag weten wat het beste isolatiemateriaal is voor het isoleren van de ruimte onder uw huis? Aarzel dan niet om een offerteaanvraag te doen via ons contactformulier. Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven, vraag vrijblijvend meerdere offertes aan en vergelijk deze op prijs. Zo kunt u kiezen voor het isolatiebedrijf dat bij uw wensen past.

bodemisolatie

Indien u investeert in isolatie bespaart u direct op uw energiekosten!

Kom via ons netwerk in contact met een isolatiebedrijven uit uw regio. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Andere isolatie mogelijkheden:


Spouwmuurisolatie offerte

Spouwmuurisolatie

Vloerisolatie offerte

Vloerisolatie

Gevelisolatie offerte

Gevelisolatie

Dak isolatie offerte

Dakisolatie