vloerisolatie Brugge

Vloerisolatie Brugge

Wilt u geen last meer van koude voeten? Of wilt u uw huis in Brugge beter isoleren om zo minder te hoeven betalen aan de energierekening? Misschien wilt u uw huis meer akoestisch maken? Vloerisolatie is de oplossing. Een koude vloer ontstaat wanneer er kou en vocht vanuit de grond uw woning intrekt. Als uw vloer nog niet geïsoleerd is zal de warmte vanuit uw woning kunnen ontsnappen. Deze warmteverliezen zijn misschien niet zo groot als bij een ongeïsoleerd dak of gevel, maar wel de moeite waard om in te investeren. De specialisten uit ons netwerk leveren vakwerk tegen een scherpe prijs. De specialisten zijn werkzaam in heel Vlaanderen, dus ook in Brugge en in de omgeving van Brugge. Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden om uw woning in Brugge van vloerisolatie te voorzien? Doe dan een offerteaanvraag. Na de vrijblijvende offerteaanvraag ontvangt u meerdere offertes van specialisten uit regio Brugge.

Vergelijk vrijblijvend diverse offertes
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte in m2 (schatting)?

Gewenste soort isolatie (*)

Is uw spouwmuur al eens geïsoleerd of geverfd? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Wat voor afwerking wenst u? (*)
Betreft het een plat dak, of een hellend dak? (*)

Omschrijving van uw opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Vloerisolatie: verhoog uw wooncomfort, verlaag uw energienota

Denkt u erover na om de vloeren van uw woning in Brugge te isoleren? Een goed idee want dit brengt vele voordelen met zich mee, onder andere op het gebied van comfort en het milieu.

  • Uw huis in Brugge is ontzettend comfortabel na het plaatsen van isolatie in de vloer. Gemiddeld stijgt de temperatuur van vloeren met 4 graden, na het plaatsen van isolatie. Extra dikke sokken of sloffen zijn niet meer nodig. Vanuit de kruipruimte komt geen optrekkend vocht en het tocht niet meer over de vloer. Uw woning blijft langer op temperatuur. In de winter hoeft u minder te stoken en in de zomer is het juist koel.
  • Omdat u minder hoeft te stoken gaat de energierekening direct omlaag. Een gemiddeld gezin bespaart jaarlijks 5 tot 7 m³ gas per vierkante meter. Hierdoor bespaart u in de kosten.
  • De waarde van uw woning in Brugge stijgt. Deze voldoet na het plaatsen van isolatiematerialen aan de hoge eisen van de woningmarkt.
  • Het plaatsen brengt weinig overlast met zich mee. Dit is veelal binnen één dag gedaan.
  • Vloerisolatie creëert een gezond woonklimaat. U voorkomt schimmel- en vochtproblemen. Daarnaast weert u ongedierte.
  • Vloerisolatie zorgt voor het behoud van uw woning. De balken en vloeren zijn beschermd, vocht krijgt geen mogelijkheid om dit aan te tasten.

Waar moet u aan denken bij een vloerisolatie?

Voordat we kunnen beginnen met uw vloer te isoleren is het handig om te weten welke soorten vloerisolatie er zijn. De meest gebruikte zijn: XPS, PUR,PIR en isolerende mortels. Wat erg belangrijk is voor vloerisolatie is de isolatiewaarde. Vloerisolatie kan aan de bovenkant en aan de onderkant van uw vloer worden geplaatst. Als u aan de bovenkant van de vloer legt is het verstandig om voor vloerisolatiemateriaal te kiezen dat dun is. Daarbij moet u ook letten op de lamba-waarde. Een lage lamba-waarde heeft een hoge isolatiewaarde. De drukvastheid van de vloerisolatie moet hoog zijn als u vloerisolatie aan de bovenkant legt. Wanneer u aan de onderkant van de vloerisolatie gaat plaatsen is het van belang dat de lamba-waarde erg laag is en dus beter isolerend. Uw woonhuis in Bruggeis dan ook akoestisch beter geïsoleerd. Een laatste belangrijke factor is het isolatiemateriaal. Er zijn verschillende soorten vloerisolatie op de markt. Als u kiest voor isolerende chape kunt u heel wat tijd besparen. Chape is een cementlaag die ook wel ondervloer of dekvloer wordt genoemd. Bij een verwarmingsvloer wordt ook vaak een chape toegepast. Het nadeel is wel dat chape niet zulke goede isolatiewaarden heeft en minder akoestisch is als de andere isolatievormen.

Na-isolatie

Vloerisolatie toepassen in een nieuwbouwwoning is eenvoudig. Wanneer u echter in uw bestaande woonhuis in Brugge vloerisolatie wilt toepassen moet er rekening gehouden worden met de hoogte van de vloer. De na-isolatie van een vloer houdt in dat uw vloer enkele centimeters omhoog zal gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om de oude vloer weg te halen en te vervangen door een vloer waar de isolatie al in zit. Het is anders als uw huis in Brugge zich op de begane grond gesitueerd is. Het na-isoleren kan dan plaatsvinden als er een kruipruimte onder het huis is. Belangrijk is hier dat u altijd het hele oppervlak van de kruipruimte moet kunnen isoleren. Het isoleren van een gedeelte heeft weinig zin. Bij het na-isoleren in de kruipkelder wordt er vloerisolatie op de bodem gelegd of tegen de onderkant van de vloer vastgezet. De kruipruimte moet altijd geventileerd blijven en koudebruggen moet worden vermeden zodat uw vloer niet kan worden aangetast nadat er vloerisolatie is gelegd.

vloerisolatie offerte Brugge

Vrijblijvende offertes

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? De specialisten uit ons netwerk staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op indien u vragen heeft.

Offertes aanvragen
houten vloer isoleren Brugge

Isolatie van houten vloer

U isoleert een houten vloer van onderaf of van bovenaf. Welke optie het beste is wordt bepaald door de hoogte van de kruipruimte. Is de kruipruimte niet toegankelijk? Dan kunt u de vloer van onderen isoleren door isolatiemateriaal aan te brengen tussen de balken, tegen de bovenkant van de kruipruimte. Het mee-isoleren van de balken is niet nodig omdat deze van zichzelf een isolerende waarde hebben. Bij het plaatsen van vloerisolatie via de kruipruimte hebt u de keuze uit verschillende materialen. Thermokussens brengt u eenvoudig aan dankzij het lichte gewicht, PUR schuim is ook een mogelijkheid. Als de kruipruimte niet bereikbaar is dan kunt u deze gedeeltelijk opvullen met licht isolatiemateriaal. Denk hierbij aan isolatieschelpen of isolatiechips van polystyreen. Een combinatie van vloer- en grondisolatie werkt ook erg effectief. Het is eventueel mogelijk om isolatiematerialen op de bovenkant van de vloer aan te brengen. Haal een aantal planken weg, leg een folie en de isolatie op de bodem en leg de vloerplanken terug. Een nadeel hiervan is echter dat de ondergrond hoger wordt.

betonvloer isoleren Brugge

Isolatie van betonvloer

Het is verstandig om een betonvloer direct bij het leggen van isolatiematerialen te voorzien. De opbouw begint dan met een betonplaat van minimaal 10cm. Hierop komt een bouwfolie ter bescherming tegen vocht en vervolgens isolatie. Op het materiaal komen de leidingen en de chape, vervolgens werkt u dit af met de gewenste vloer. De keuze valt veelal op EPS-isolatieplaten, gespoten PUR of isolatiebeton. Als uw betonvloer niet voorzien is van isolatiematerialen dan kunt u dit eventueel naderhand nog toevoegen. Is de onderkant van de betonvloer vlak? Dan is het mogelijk om hier isolatieplaten tegen te bevestigen met plakpennen. Als deze niet vlak is dan moet u speciale pluggen en pennen gebruiken. Als u de betonvloer via de onderkant isoleert dan zult u hierdoor energie besparen. Het levert u echter geen warme voeten op. Wilt u wel warme voeten, dan zult u de isolatiematerialen op de ondergrond moeten plaatsen. Dit zorgt echter voor een verhoging van de ondergrond waardoor deze optie niet altijd mogelijk is.

vloerisolatie op zolder

Vloerisolatie op zolder

Denkt u erover na om dakisolatie aan te brengen en gebruikt u de zolder niet als leefruimte? Dan kunt u het beste de zoldervloer isoleren. De klus is snel geklaard en u voorkomt dat uw zolder onnodig wordt opgewarmd. Hoe zoldervloerisolatie het beste kan worden aangebracht hangt af van de vloerconstructie. Heeft de zoldervloer een houten draagstructuur? Dan kunt u de ruimte tussen de vloerbalken opvullen met isolatiemateriaal. Minerale wol is hiervoor erg geschikt maar ook minerale vlokken of PUR schuim. Een dampscherm is onmisbaar om vochtproblemen te voorkomen. Heeft de zoldervloer een massieve draagstructuur? Dan brengt u de isolatiematerialen op de zoldervloer aan. Het is verstandig om hiervoor drukvaste isolatieplaten te gebruiken.

vloerisolatie en vloerverwarming

Vloerisolatie & vloerverwarming

Op de draagvloer komt de uitvullaag, hierop komt de isolatielaag terecht, of het nou gaat om elektrische of warmwater vloerverwarming. Het is belangrijk dat de isolatielaag minimaal 8 cm dik is. Hierbij geldt, hoe dikker de isolatielaag, hoe beter. Het is bovendien cruciaal dat er ook isolatiemateriaal op de overgang van de ondergrond naar muur zit. Als dit niet het geval is dan zal de vloerverwarming de warmte doorgeven aan de muren. Dit wordt veelal gedaan met een uitvulchape maar tegenwoordig valt de keuze ook vaak op een circa 5 cm dikke PUR laag. Voor de rest kunt u het beste isolatieplaten van PUR, XPS of glaswol of een isolatiechape gebruiken. De isolatiewaarde van isolatieplaten is veelal beter, de prijs van de platen ligt ook lager. De plaatsing van isolatieplaten is echter wel lastiger. Gaat uw voorkeur uit naar een isolatiechape? Kies dan één met PUR-granulaten of polystyreenkorrels.

vloerisolatie prijs Brugge

Prijs van vloerisolatie

De prijs van vloerisolatie is van verschillende factoren afhankelijk. Het totale oppervlak, de arbeidskosten en het gekozen materiaal bepalen voor het grootste gedeelte de prijs. Over het algemeen bestaat de prijs voor het grootste deel (60%) uit arbeidskosten, 5% bestaat uit machinekosten en 35% uit materiaalkosten. Voor EPS platen betaalt u bijvoorbeeld €20,- per m² en voor PUR al gauw €30,- per m². Het aanbrengen van PUR gaat echter een stuk sneller waardoor u hierbij weer bespaart op arbeidskosten. Om u een indicatie te geven van de prijs van de verschillende isolatiematerialen hebben we voor u twee prijstabellen opgesteld. In sommige gevallen kunt u subsidie krijgen op de vloerisolatie. Hierdoor kunt u de totale prijzen lager houden.

vloerisolatie prijs per m2

Rendement van vloerisolatie

Overweegt u de vloeren in uw woning in Brugge te isoleren? In de prijstabellen vindt u een aantal gemiddelde prijzen. Naast de prijzen bent u natuurlijk ook benieuwd naar de opbrengst. Dankzij vloerisolatie bespaart u al gauw 10 % tot 15% op de gasrekening. Dit is circa 5 tot 7 m³ gas per m² en omgerekend circa €250,- per jaar. Heeft uw woning in Brugge vloerverwarming? Dan loopt de besparing al gauw op tot 20%. Wat de terugverdientijd is hangt onder andere af van het gekozen materiaal en uw gasverbruik. Gemiddeld is de terugverdientijd na het isoleren van vloeren zo’n 7 tot 8 jaar.

Type woning Gemiddelde oppervlakte Gemiddelde prijs*
Appartement 45 m² €1170,-
Rijtjeshuis 50 m² €1300,-
2 onder 1 kap 55 m² €1430,-
Vrijstaande woning 70 m² €1820,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief 6% BTW en plaatsing. Bij de berekening is uitgegaan van een gemiddelde prijs van €26 per m². Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Brugge helpen u met de vloerisolatie!

Offertes aanvragen

Premie vloerisolatie 2017/2018

Via uw netbeheerder komt u in aanmerking voor een premie als u vloerisolatie laat. Om in aanmerking te komen voor de premie van het na-isoleren van uw vloer moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. Een van deze voorwaarden is dat uw vloer nageïsoleerd moet worden door een aannemer, u kunt het dus niet zelf doen en van de premie genieten. U krijgt alleen een premie van de distributienetbeheerder als uw woonhuis voor 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet is aangesloten. Er is dus geen premie voor nieuwbouw woningen. Andere voorwaarden zijn dat de het moet gaan om een isolatie voor een vloer of volle grond of van een verluchte ruimte welke zich onder een verwarmde ruimte bevindt. Als u het plafond van uw kelder wilt na-isoleren krijgt u ook premie. Daarnaast moet u voldoen aan een eis op het gebied van de isolatiewaarde. Tot slot moet het vloerisolatiemateriaal in 2017 en 2018 een isolatiewaarde (R) hebben die groter is dan 2 m²K/W. Als u aan deze voorwaarden voldoet kunt u een premie krijgen van €6,- per m2. Wilt u weten waar u recht op hebt voor uw woonhuis in Brugge? Kijk dan op Vlaanderen.be.

Totaalrenovatiebonus

Investeert u vanaf 2017 binnen 5 jaar in minstens 3 energiebesparende maatregelen? Dan komt u naast deze premie in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus. Hoe meer maatregelen u combineert, hoe hoger de bonus is. Het is een eis dat uw woning in Brugge na 31-12-2016 is aangesloten op het elektriciteitsdistributienet. Daarnaast moet de datum op de eindfactuur na de eerste investering na 1-1-2017 zijn. Bij een eengezinswoning ontvangt u bij drie investeringen al €1250,-, dit kan oplopen tot €4750,- bij 7 investeringen.

Soorten vloerisolatie

Als u vloerisolatie gaat plaatsen dan hebt u de keuze uit verschillende materialen. Denk hierbij aan een isolatiechape, PUR of verschillende platen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welke u het beste kunt kiezen hangt af van uw eigen wensen. Daarnaast is de manier van isoleren van invloed op uw materiaalkeuze. Twijfelt u tussen materialen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Laat hiervoor uw gegevens achter via het offerteformulier. We sturen u gratis een aantal offertes toe van isolatiebedrijven uit Brugge. De professionals plaatsen voor u het gewenste materiaal. Voordat u het weet geniet u van een comfortabel huis in Brugge!

Materiaalsoort Prijs per m²* Gem. terugverdientijd
EPS isolatieplaten €20,- 7 jaar
PUR €30,- 8 jaar
Isolerende chape €30,- 8 jaar

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief 6% BTW en plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Isolatiechape

Wanneer wij spreken over een chape, dan gaat het over de ondervloer (meestal een cement- of betonlaag) waarop de uiteindelijke bovenvloer zal worden gelegd. Een isolatiechape is een ondervloer waaraan een speciaal isolatiemateriaal aan de ondervloer is toegevoegd. Voorbeelden van isolatiechape zijn schuimbeton, argexchape of een mengsel van cement met granulaatkorrels of polystyreenkorrels. Het voordeel van een isolerende chape is dat u hierbij geen extra uitvullaag nodig hebt. Een alternatief is het plaatsen van isolatieplaten. Voor welke isolatiechape u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen op het gebied van isolatiewaarde en budget.

Chape prijzen

De prijzen voor het leggen van een chape worden door verschillende factoren bepaald. De belangrijkste factor is de oppervlakte van de te behandelen vloer. Vervolgens is ook de bereikbaarheid van het oppervlak en de aard van het werk van invloed op de uiteindelijke kosten. Een derde invloedsfactor is de pompafstand. De vloeibare chape moet op de vloer gepompt worden, waardoor het goedkoper is een vloer op de begane grond te isoleren dan op de vijfde verdieping. Tot slot is ook de afstand tot het isolatiebedrijf van invloed op de prijzen. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig en snel vrijblijvende offertes aan.

pur spuiten Brugge

PUR spuiten

Wanneer u kiest voor PUR als isolatiemateriaal, dan hebt u de keuze uit twee varianten: hardschuim isolatieplaten of schuim. Deze laatste variant wordt ook wel aangeduid als gespoten PUR. Het voordeel van deze vorm is dat het PUR direct op de locatie wordt gespoten, en dat het zo mogelijk is om alle hoeken en gaten af te sluiten. Het spuiten van Polyurethaan kan zowel op benedenvloeren als zoldervloeren. De snelheid en gebruiksvriendelijkheid van deze techniek maakt hem zeer populair bij veel van de klanten uit Brugge. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? De specialisten uit ons netwerk zijn u met alle plezier van dienst.

geluidsisolatie Brugge

Geluidsisolatie

Het isoleren van de vloer heeft in de meeste gevallen een verbeterde warmte-isolatie als doel. Het kan echter ook dienen ter verbetering van de geluidsisolatie. Dit is zeker aan te raden in woningen met houten vloeren. Wij adviseren in dit geval om gebruik te maken van isolatieplaten die het geluid van het lopen dempen, om zo de overlast te verminderen. In een aantal gevallen is het geen optie om de vloer van isolatie te voorzien. Een alternatief kan dan zijn om het plafond van de beneden liggende verdieping te isoleren en een (lichtelijk) verlaagd plafond te maken. De specialisten uit Brugge kunnen u hier desgewenst verder over informeren.

Isolatieplaten

EPS isolatieplaten zijn ontzettend populair. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, maar u kent het waarschijnlijk als piepschuim. De platen ontstaan als polystyreenkorrels in een mal worden verhit. Ze zetten hierdoor uit en gaan aan elkaar kleven. Tijdens dit proces komen er veel luchtbelletjes in de parels. Zo’n 98% van een EPS plaat bestaat uit stilstaande lucht. Dit resulteert in uitstekende isolerende eigenschappen. Het maakt de platen bovendien erg licht waardoor de vakman uit Brugge ze makkelijk en snel kan plaatsen.

Maar dat is nog niet alles.

Een ander voordeel van de platen is dat er slechts 2% grondstof nodig is bij het maken waardoor EPS niet duur is. EPS platen kunt u gebruiken bij het isoleren van vloeren, daken en muren. Het is zowel met als zonder tand- en groefsysteem verkrijgbaar. Een voordeel van dit systeem is dat u de platen naadloos kunt afwerken waardoor u koudebruggen vermijdt. EPS is bovendien ongevoelig voor vocht, schimmel- en rotvrij, brandveilig, drukvast en hierdoor beloopbaar. Het materiaal blijft echter een kunststof wat het niet milieuvriendelijk maakt. Ook kunt u het niet samendrukken zoals bij een wol, waardoor het plaatsen tussen bouwdelen soms lastig is.

vloerisolatie plaatsen Brugge

Verschil bodemisolatie, kruipruimte isolatie & vloerisolatie

Bij bodemisolatie ligt de isolatielaag op de bodem van de kruipruimte. Dit resulteert in minder warmteverlies. Tussen de ondergrond en de isolatielaag zit nog wel lucht welke wordt geventileerd. Bij het isoleren van de kruipruimte wordt een isolatielaag tegen de bovenkant van de kruipruimte geplaatst. Het directe contact tussen de vloer en lucht in de kruipruimte is verleden tijd. Deze manier van isoleren heeft dan ook een groter effect dan bodemisolatie. Beide zijn manieren van vloerisolatie. Het is daarnaast nog mogelijk om vloerisolatie via de bovenkant aan te brengen. Hierbij brengt het isolatiebedrijf uit Brugge een isolatielaag op de ondergrond aan. Hier komt vervolgens laminaat, planken of bijvoorbeeld pvc op terecht.

vloerisolatie prijzen Brugge

Offertes vergelijken

Wilt u jaarlijks ook geld uitsparen zodat u meer geld overhoudt voor leuke dingen in Brugge? De na-isolatie van uw huis in door het aanbrengen van vloerisolatie hoeft u niet veel te kosten als u in aanmerking komt voor een premie. Door prijzen te vergelijken van meerdere isolatie specialisten kunt u een klein kapitaal uitsparen en uw huis meer akoestisch maken. Als u meer informatie wilt over welke vloerisolatie u in uw woning wilt kunt u bij ons terecht voor uw vraag. Vraag bij ons meerdere offertes aan en vergelijk de prijzen van de vloerisolatie experts uit ons netwerk. Er is er altijd wel één bij u in de buurt in Brugge!

Gevelisolatie

gevelisolatie Brugge
Wanneer u geen spouwmuurisolatie kunt laten plaatsen is gevelisolatie een optie. Bij gevelisolatie wordt een voorzetwand aan de buiten- of binnenkant van uw woonhuis gezet. Als er aan de binnenkant geïsoleerd gaat worden dan moet u er wel rekening mee houden dat de ruimte in de kamer kleiner wordt door de dikte van bijvoorbeeld het PUR isolatiemateriaal.

Dakisolatie

dakisolatie Brugge
De grootste warmteverliezen zijn bij een ongeïsoleerd dak. Dus met dakisolatie kunt u jaarlijks veel cash uitsparen. Naast het uitsparen van geld kunt u ook een goede bijdrage leveren aan het milieu. Als u dakisolatie gaat plaatsen in uw huis in Brugge is het ook handig om naar de subsidie mogelijkheden te vragen bij uw lokale gemeente of bij onze specialisten.

Spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie Brugge
Heeft u interesse om uw huis in Brugge te isoleren en wilt u niet teveel geld uitgeven? Spouwmuurisolatie is dan een goede optie. De voordelen van deze vorm van isolatie zijn dat het meestal binnen een dag kan worden uitgevoerd. Daarnaast heeft het een korte terugverdientijd. Er zijn verschillende isolatiematerialen mogelijk.

Kruipruimte

kruipruimte isolatie Brugge
Als u een kruipruimte onder uw huis heeft is het verstandig deze te isoleren als er genoeg ruimte is. Dit kan door een dampremmende folie op de bodem te leggen zodat het vocht niet vanuit de grond uw vloer intrekt. Een andere manier is om de onderkant van uw vloer te isoleren met PUR. Geen of weinig ruimte? Kies er dan voor om isolatiekorrels onder de vloer te laten spuiten.