vloerisolatie Brugge

Vloerisolatie Brugge

Er zijn vele manieren waarop u de isolatiewaarde van uw pand in Brugge kunt verhogen en het wooncomfort verbeteren. Hoewel de meeste mensen bij na-isoleren direct denken aa neen gevelisolatie of dakisolatie, is het ook goed mogelijk om de vloer te isoleren. Onder de term vloerisolatie verstaan wij zowel de isolatie van vloer als bodem. Beide vormen van isoleren hebben vele voordelen en zorgen sowieso voor een verbetering van de warmte-isolatie. Bent u op zoek naar een vakman die kan zorgen voor het na-isoleren van de kruipruimte? Of die u kan helpen bij het maken van een keuze tussen de diverse isolatiematerialen zoals pur, schelpen en steenwol? Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een netwerk van isolatiespecialisten. De vakmannen uit Brugge hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied en zijn u met alle plezier van dienst. Vraag nu vrijblijvend meerdere offertes aan en bekijk wat de beste deal is!

Vergelijk vrijblijvend diverse offertes
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte in m2 (schatting)?

Gewenste soort isolatie (*)

Is uw spouwmuur al eens geïsoleerd of geverfd? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Wat voor afwerking wenst u? (*)
Betreft het een plat dak, of een hellend dak? (*)

Omschrijving van uw opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Vloerisolatie: verhoog uw wooncomfort, verlaag uw energienota

Wanneer u uw vloer in Brugge laat isoleren profiteert u al snel van meerdere voordelen. Eén van de belangrijkste is waarschijnlijk het verhoogde wooncomfort. Dankzij de vloerisolatie heeft u geen last meer van optrekkend vocht vanuit de kruipkelder. Hierdoor voelt de vloer niet langer koud aan en is de temperatuur goed verdeeld waardoor uw stookkosten zullen dalen. Dit houdt ook in dat u de investering op termijn terugverdiend. Doordat de warmte beter verdeeld wordt, zitten er ook minder grote verschillen in luchtvochtigheid, wat uw gezondheid ten goede komt. Muffe luchtjes en condens op de ramen behoren tot het verleden. Daarnaast bespaart u ook op uw fossiele brandstoffen, waardoor u direct bijdraagt aan de verbetering van het milieu.

  • U verhoogt uw wooncomfort.
  • U verlaagt uw stookkosten.
  • U draagt bij aan het verbeteren van het milieu.
  • Een geïsoleerde vloer draagt bij aan het verbeteren van uw gezondheid.
  • de kosten liggen relatief laag vergeleken met andere isolatietechnieken.

Waar moet u aan denken bij een vloerisolatie?

Wanneer u een vloerisolatie laat uitvoeren dan profiteert u van vele voordelen. Zo zorgt het isoleren van de vloer voor minder tocht, en voor het behoudt van de kachelwarmte. Dankzij een bodemisolatie wordt optrekkend vocht voorkomen, wat leidt tot een stabielere luchtvochtigheid. Dit zorgt weer voor een verminderde kans op ongedierte en een betere leefomgeving voor mensen met reumatische of astmatische klachten. Voordat u de vloer laat na-isoleren, is het van belang om aandacht te besteden aan diverse factoren. De professionals uit Brugge hebben de twee belangrijkste factoren voor u op een rijtje gezet.

  • Isolatiewaarde. Voordat u de klus laat uitvoeren is het aan te raden om te kijken naar de huidige isolatiewaarde, en de waarde waar u naar streeft.
  • Isolatiemateriaal. Bovenstaande keuze is weer van invloed op de keuze voor het isolatiemateriaal. Elk materiaal heeft eigen kenmerken en eigen isolatiewaarde. Zo is pur gemakkelijk te leggen, en zijn schelpen zeer duurzaam.

Na-isolatie

De na-isolatie van de kruipruimte is een zeer geschikte methode om uw pand in Brugge te isoleren en daarmee te besparen op de stookkosten. Bent u echter van plan om te renoveren, of laat u een nieuwbouwpand bouwen? Dan raden wij aan om te kiezen voor een ander soort vloerisolatie. Namelijk door de chape (dat is de ondervloer) direct te combineren met isolatiemateriaal. Deze soort ondervloer wordt ook wel aangeduid met de term isolatiechape. Isolatiechape wordt over het algemeen toegepast bij renovaties als er maar een beperkte opbouw beschikbaar is. Het is daarmee een goede vervanging van bijvoorbeeld isolatieplaten van pur. Er zijn verschillende soorten van deze isolatie beschikbaar bij menig isolatiespecialist in Brugge. Zo bestaat er isolatiechape van schuimbeton, polystyreenkorrels en argexchape. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor na-isoleren, of naar de prijs voor het aanbrengen van chape? Neem gerust contact met ons op indien u vragen heeft.

offerte voor vloerisolatie Brugge

Vrijblijvende offertes

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vul dan ons contactformulier in. Wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig en sturen u meerdere offertes toe. Kosteloos en vrijblijvend. De specialisten uit ons netwerk in Brugge staan voor u klaar.

Offertes aanvragen
isolatie van houten vloer Brugge

Isolatie van houten vloer

Heeft u er inmiddels voor gekozen om uw vloer in Brugge te laten isoleren? Dan zult u in overleg met de isolatiespecialist nog de juiste methode moeten uitvinden. De vakman zal u een persoonlijk advies geven over de meest geschikte methode, maar over het algemeen wordt vloerisolatie op twee manieren aangebracht: via bodemisolatie of vanaf de onderkant van de houten vloer. Wilt u de complete vloer vervangen? Of is er niet voldoende werkruimte in de kruipkelder? Dan is isoleren vanaf de bovenkant ook een mogelijkheid, maar omdat dit een grote impact heeft op de rest van de woning zal een vakman hier in Brugge niet snel voor kiezen. Als u de vloer vanaf de onderzijde laat isoleren, dan brengen de specialisten isolatiemateriaal aan tussen de houten balken. Tussen de ondervloer en isolatieplaten laten zij een stukje lucht, deze dient uiteindelijk als extra isolerende laag.

betonvloer isoleren Brugge

Isolatie van betonvloer

In het geval van een betonvloer heeft u dezelfde mogelijkheden als bij een houtenvloer. Er is echter één belangrijk verschil: wanneer u de betonvloer vanaf de onderzijde isoleert, zal de temperatuur stijgen maar voelt uw vloer nog steeds koud aan. Dit komt omdat beton geen warmte geleid. Als u graag zonder sokken rond wilt lopen of als er geen kruipruimte aanwezig is, dan zal u de betonvloer dus vanaf de bovenzijde moeten isoleren of vloerverwarming laten plaatsen. Dit is een ingrijpende verandering waarbij u de complete vloerbedekking moet verwijderen en de vloer wordt tevens met een paar centimeter verhoogd. Dit zult u met name merken bij drempels en de keuken. U heeft de keuze uit twee methodes: u brengt een isolerende laag aan op uw vloer of u laat een nieuwe dekvloer maken. Deze laatste methode is erg ingrijpend, maar biedt een vele malen grotere besparing.

vloerisolatie op zolder Brugge

Vloerisolatie op zolder

Het isoleren van de zoldervloer wordt in Brugge vaak als alternatief gebruikt voor dakisolatie. Dit is namelijk een stuk voordeliger en komt met name van pas bij onverwarmde zolders. De zoldervloer wordt in Brugge over het algemeen op twee manieren geïsoleerd. Is er sprake van een houten draagstructuur? Dan vult een isolatie-expert de ruimtes tussen de balken op met isolatiemateriaal. Hierna kan u de vloer afwerken zoals u wenst. Wanneer uw zolder in Brugge beschikt over een massieve draagstructuur dan wordt de bovenzijde van de vloer geïsoleerd. Voor optimale isolatie laat u hier materiaal van 20 centimeter dik plaatsen.

vloerisolatie combineren met vloerverwarming

Vloerisolatie & vloerverwarming

In Brugge denkt men nog vaak dat het plaatsen van vloerisolatie overbodig is wanneer zij al vloerverwarming in huis hebben. Toch is deze combinatie juist erg belangrijk! Het materiaal dat vaak aan de onderkant van de vloer wordt aangebracht, zorgt er namelijk niet alleen voor dat de kou buiten gehouden wordt, maar ook dat de warmte juist binnen blijft. Dit zorgt ervoor dat u het hoogst mogelijke rendement behaalt. Hierdoor zal uw energierekening verder verlagen en uw wooncomfort verhoogt. Eén van de meest geschikte materialen bij vloerverwarming is PUR spuitisolatie. Dit sluit naadloos aan op kieren en gaten waardoor het een uitstekende isolatie biedt.

vloerisolatie prijs Brugge

Prijs van vloerisolatie

De prijzen voor het akoestisch isoleren van de vloer is afhankelijk van diverse factoren. Zo wordt de vloerisolatie prijs onder andere bepaald door het gekozen isolatiemateriaal, het oppervlakte van de te isoleren vloeren en de bereikbaarheid van de vloer. Daarnaast bestaat er een verschil in prijs tussen een vloerisolatie en bodemisolatie. Voor een standaard appartement in Brugge met een oppervlak van 45 vierkante meter, liggen de prijzen rond €1.170,-. Bij een vrijstaande woning liggen de totale kosten wat hoger, bij een oppervlak van 70 vierkante meter betaalt u gemiddeld €1.820,-. Laat u in de kruipkelder gespoten PUR aanbrengen? Dan betaalt u €15,- tot €20,- per vierkante meter. U heeft dit bedrag dankzij de verbeterde isolatie echter na 8 jaar terugverdiend in uw stookkosten. De totale kosten voor EPS isolatieplaten heeft u zelfs al binnen 7 jaar terugverdiend. Hierna blijft u uiteraard profiteren van de lagere stookkosten.

vloerisolatie plaatsen prijs per m2

Rendement van vloerisolatie

Eén van de grootste en belangrijkste voordelen van een goed geïsoleerd huis in Brugge is de besparing op uw energierekening. Ook vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte beter vastgehouden wordt, wat bijdraagt aan het verlagen van uw stookkosten.

Woont u in een gemiddelde tussenwoning? Dan zal het vloeroppervlak ongeveer 40 vierkante meter bedragen. Door dit goed te isoleren zult u op jaarbasis tot wel 214m3 besparen! Dit is ruim 15% van uw jaarlijkse energierekening. Op jaarbasis bespaart u dan ongeveer €143,- en hiermee heeft u de investering al in 8 tot 9 jaar weer terugverdiend! Wanneer u recht heeft op een premie kan u deze terugverdientijd zelfs nog verder verlagen.

Type woning Gemiddelde oppervlakte Gemiddelde prijs*
Appartement 45 m² €1170,-
Rijtjeshuis 50 m² €1300,-
2 onder 1 kap 55 m² €1430,-
Vrijstaande woning 70 m² €1820,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief 6% BTW en plaatsing. Bij de berekening is uitgegaan van een gemiddelde prijs van €26 per m². Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Brugge helpen u met de vloerisolatie!

Offertes aanvragen

Premie vloerisolatie 2017/2018

De Vlaamse overheid geeft veel aandacht aan duurzaamheid en het besparen van fossiele brandstoffen. Daarom zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van uw woning. Zo biedt de Vlaamse overheid al jaren een algemene premie voor het verbeteren van de isolatiewaarde van het pand. Aan deze subsidie zitten uiteraard wel voorwaarden. Zo is er bij vloer- of kelderisolatie bijvoorbeeld een vereiste R-waarde die behaald moet worden. In 2016 was dit nog 1,2m2K/W, maar in 2017 zult u isolatiemateriaal met een waarde van 2m2K/W moeten plaatsen. Sinds 2017 heeft u ook recht op subsidie bij het isoleren van uw aanbouw. Wel bent u dan verplicht de isolatiewerken uit te laten voeren door een erkend aannemer, en moet uw woning voor 2006 aangesloten zijn bij het netbeheer. De premie loopt op tot €6,- per vierkante meter. Wie in de loop van 5 jaar 3 of meerdere isolatiemethodes combineert heeft recht op een extra bonus die oploopt tot wel €4.750,-. Bent u benieuwd naar de premie mogelijkheden waar u gebruik van kunt maken? De specialisten uit Brugge informeren u graag over de diverse opties en voorwaarden die daaraan verbonden zijn. Tip: doe de subsidiecheck op Energiesparen.be.

Soorten vloerisolatie

Specialisten gebruiken in Brugge over het algemeen drie verschillende isolatiematerialen. Isolatieplaten doen het nog steeds goed. De prijs per m2 ligt gemiddeld genomen rond de €20,- , waarmee het goedkoper is dan de andere materialen. De prijs per m2 voor PUR spuitisolatie en isolatiechape ligt rond de €30,-. Alle materialen hebben zo hun eigen voor- en nadelen, een expert uit Brugge kan u persoonlijk adviseren. Bent u nieuwsgierig geworden wat het u gaat kosten? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen, wij sturen u geheel vrijblijvend meerdere offertes die u kan vergelijken op prijs en aanbod.

Materiaalsoort Prijs per m²* Gem. terugverdientijd
EPS isolatieplaten €20,- 7 jaar
PUR €30,- 8 jaar
Isolerende chape €30,- 8 jaar

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief 6% BTW en plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Isolatiechape

Een term die veel gebruikt wordt binnen de vloerisolatie branche is isolatiechape. Chape is een ander woord voor de cementen of betonnen ondervloer. De term isolatiechape wordt dan ook gebruikt voor ondervloeren die vermengd zijn met een speciaal isolerend materiaal. Er zijn vele voordelen verbonden aan een isolerende chape. Het grootste voordeel is dat hiermee het warmteverlies beperkt wordt en u aanzienlijk kunt besparen op de stookkosten. Daarnaast droogt isolatiechape sneller dan de traditionele variant, zodat u bespaart op de verbouwtijd. Het nadeel van de isolerende chape is de hogere prijs dan een isolatie met behulp van isolatieplaten.

Chape prijzen

De prijzen voor isolerende ondervloeren zijn aanzienlijk. Wij raden dan ook voornamelijk de klanten in Brugge met te weinig opbouwruimte of een niet egale vloer aan om isolatiechape te laten plaatsen in plaats van isolatieplaten. De prijs voor het isoleren wordt onder andere bepaald door het oppervlak van de ondervloer, het materiaal waarvoor u kiest, en de bereikbaarheid van het oppervlak. Wanneer we alle factoren meerekenen, dan komen wij ongeveer uit op een prijs rond de €30,- per vierkante meter. Een stijging van 30% ten opzichte van een vloerisolatie met isolatieplaten. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig en snel meerdere vrijblijvende offertes aan.

pur schuim als vloerisolatie

PUR spuiten

Hoewel PUR meestal wordt gezien als basismateriaal voor hardschuim isolatieplaten, is het tevens een optie om te kiezen voor de vloeibare variant. Wanneer u kiest voor gespoten polyurethaan als isolerend materiaal, dan profiteert u van vele voordelen. Zo is het materiaal zeer gebruiksvriendelijk en dekt u hiermee gemakkelijk alle hoeken en gaten van een grondoppervlak. Gespoten PUR is daarom ook uitermate geschikt voor ruimtes die geen egale grond hebben. Wilt u over de onderlaag een vloerverwarming aanleggen? Dat is zeker een optie. U zult in dit geval wel de gespoten laag moeten schuren. Met de isolatielaag kunt u tot 15% besparen op de energiefactuur.

geluidsisolatie verbeteren

Geluidsisolatie

Regelmatig wordt er aan de specialisten uit Brugge gevraagd of er opties zijn voor het verminderen van geluidsoverlast door een vloerisolatie. Dit kan absoluut, mits u gebruik maakt van de juiste technieken en materialen. Wanneer u geluidshinder ondervindt van een betonnen vloer, dan adviseren wij over het algemeen om de hele betonvloer te ontkoppelen. Dit kan onder andere met behulp van Agglomer. Een tweede optie is om onder de direct geluidsbron (zoals een piano of zwaar apparaat) een zwevende vloer aan te leggen. Door een contactbrug te voorkomen, zal de geluidsoverlast aanzienlijk verminderen.

Isolatieplaten

Bent u op zoek naar het voordeligste isolatiemateriaal dan zijn EPS isolatieplaten de beste keuze voor u. Dit is een soort piepschuim die veel klanten uit Brugge toepassen bij hun vloerisolatie. Het is erg goed bestand tegen vocht en daardoor blijft het schimmelvrij. Bovendien heeft het een hoge isolatiewaarde (0.030-0.040W/mK) waardoor het erg goed isoleert. Het plaatsen van isolatieplaten is erg eenvoudig, omdat het erg eenvoudig op maat te snijden is. Daarnaast is het ook één van de weinige materialen waarbij geen vervelende stoffen of vezels vrijkomen, waardoor het ook veilig is om mee te werken. Het is recyclebaar, maar omdat het om een kunststof materiaal gaat wordt het niet gezien als milieuvriendelijk materiaal.

vloerisolatie, kruipruimte isolatie of bodemisolatie?

Verschil bodemisolatie, kruipruimte isolatie & vloerisolatie

Het plaatsen van vloerisolatie wordt in Brugge op diverse manieren gedaan. Welke methode het meest geschikt is in uw situatie is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De meest voordelige en minst ingrijpende methode is de isolatie van de kruipkelder. In Brugge wordt er in de meeste gevallen gekozen om de vloer vanaf de onderzijde te isoleren met platen of schuim. Dit is echter alleen mogelijk als er voldoende werkruimte aanwezig is. Is dit niet het geval, dan gaat een specialist over op bodemisolatie. Hierbij wordt de bodem van de kruipkelder geïsoleerd met behulp van isolatiekorrels. Tot slot is er vloerisolatie vanaf de bovenzijde, hierbij laat u een volledig nieuwe dekvloer plaatsen.

prijzen van vloerisolatie Brugge

Offertes vergelijken

Wanneer u op zoek bent naar een ervaren vloerspecialist uit Brugge die u kan helpen bij het aanleggen van een vloerisolatie, dan bent u bij het netwerk van Isocarm aan het juiste adres. De vakmannen kunnen u niet alleen van dienst zijn bij een standaard vloerisolatie, maar ondersteunen u tevens graag bij het na-isoleren van de kruipruimte. Hebt u een vraag over de prijs voor een isolatie bij u thuis in Brugge? Of wilt u weten welke methoden de specialisten gebruiken voor het uitvoeren van een isolatie? Stel dan uw vraag via het contactformulier. Wij sturen u graag vrijblijvende offertes toe, en helpen u met alle plezier verder.

Gevelisolatie

isoleren van de gevel Brugge
Naast een vloerisolatie, zijn er nog vele andere vormen van isolatie die wij voor u kunnen toepassen. De isolatievorm die de meeste investering vraagt is een gevelisolatie. Door de gevel te isoleren zorgt u echter voor een sterke stijging in de Rc-waarde, waardoor u op de lange termijn het meeste zult besparen met deze methode.

Dakisolatie

dakisolatie verbeteren Brugge
Het is tevens mogelijk om naast de vloer ook het dak te na-isoleren. Een dakisolatie is met enige handigheid zelf uit te voeren, waardoor de prijs voor deze isolering relatief laag blijft. Met een dakisolatie profiteert u bovendien van vele andere voordelen naast de warmte-isolatie. Denk hierbij onder andere aan een akoestisch voordeel en minder dampwerking.

Spouwmuurisolatie

spouwisolatie plaatsen Brugge
Een spouwmuurisolatie zorgt eveneens voor akoestisch voordeel. Het isoleren van de spouwmuur wordt over het algemeen echter toegepast als de meest budgettaire vorm van isolatie. Op de lange termijn zult u met deze methode het minst besparen op de stookkosten. Vraag naar de kosten voor een spouwmuurisolatie via ons contactformulier.

Kruipruimte

kruipruimte isoleren in Brugge
Zoals gezegd is het isoleren van de kruipruimte een goede manier om optrekkend vocht te voorkomen. Daarnaast wordt de kruipruimte ook wel gebruikt om een vloerisolatie te plaatsen. Hiervoor dient de kruipruimte wel hoog genoeg te zijn. Wilt u weten of uw kruipkelder geschikt is voor een dergelijke klus? Wij informeren u graag verder.