vloerisolatie in Brugge

Vloerisolatie Brugge

Wilt u graag meewerken aan het landelijke doel om de uitstoot van CO2 te verminderen en het verbruik van fossiele brandstoffen te beperken? Dan is het isoleren van uw woning een goede keuze. Bij een woningisolatie kunt u kiezen voor vele verschillende oplossingen. Kies voor een spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie of een vloerisolatie. Bent u van plan om de vloer te laten isoleren? Dan zorgt u niet alleen voor een betere warmte-isolatie, maar ook voor de isolatie van contactgeluid. Hebt u vragen over de diverse technieken voor vloerisolatie die wij toepassen of de kosten van de isolatiematerialen? Vul dan het contactformulier in. Wij sturen u meerdere offertes toe van specialisten uit uw regio. Het is aan u om deze offertes te vergelijken.

Vergelijk vrijblijvend diverse offertes
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte in m2 (schatting)?

Gewenste soort isolatie (*)

Is uw spouwmuur al eens geïsoleerd of geverfd? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Wat voor afwerking wenst u? (*)
Betreft het een plat dak, of een hellend dak? (*)

Omschrijving van uw opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Vloerisolatie: verhoog uw wooncomfort, verlaag uw energienota

Wie een isolatielaag op de woon- en slaapkamervloeren laat plaatsen, profiteert van meerdere voordelen. De eerste is natuurlijk een lagere energierekening. Uit onderzoek is gebleken dat u per jaar ongeveer 5 m3 gas bespaart per vierkante meter vloer. Dit loopt jaarlijks op tot honderden euro’s. Een tweede voordeel is het verhoogd wooncomfort: de vloertemperatuur gaat voelbaar omhoog, en u hebt geen last meer van tocht over de vloer. Daarnaast blijft de binnenhuistemperatuur langer stabiel. Een hieraan verbonden positief punt is de verbeterde luchtkwaliteit, en daarmee een gezonder woonklimaat voor u en uw huisgenoten. Zeker voor mensen met astma- en reumaklachten is een lage luchtvochtigheid aan te raden. Tot slot draagt u dankzij de vloerisolatie bij aan een beter milieu.

 • Lagere energiekosten
 • Verhoogd wooncomfort
 • Gezonder leefklimaat
 • Duurzame oplossing
 • Lagere energiefactuur
 • Stabiele binnentemperatuur

Waar moet u aan denken bij een vloerisolatie?

Bent u van plan om de vloer te laten isoleren door een professional uit Brugge? Dan moet u met verschillende zaken rekening houden. De belangrijkste keuze die u dient te maken is die tussen een bodemisolatie en vloerisolatie. Kijk hierbij naar uw wensen voor onder andere luchtvochtigheid en het besparen van energiekosten. Andere keuzes die u moet maken hebben onder andere betrekking op de volgende elementen:

 • Isolatiewaarde: bedenk op voorhand hoe hoog de isolatiewaarde moet stijgen, ook in verband met subsidie.
 • Isolatiemateriaal: bij elke vloerisolatie specialist zijn verscheidene isolatiematerialen verkrijgbaar, met elk specifieke eigenschappen. Vraag hiernaar bij de specialist uit Brugge.
 • Hoogte kruipruimte: hoe hoger de kruipruimte, hoe makkelijker wij kunnen isoleren. Een aantal kruipruimtes kunnen helemaal niet geïsoleerd worden.
 • Maximale budget: een vloerisolatie heeft niet alleen kosten voor materiaal, ook de levering en installatie brengt kosten met zich mee. Maak vooraf een volledig kosten overzicht.

Na-isolatie

Vaak kiezen mensen voor de na-isolatie van de vloer, wanneer zij een wat ruimer budget hebben. In zijn geheel bekeken is het na-isoleren een onnodig dure oplossing, die bovendien veel tijd in beslag neemt. Bij de na-isolatie moeten bijvoorbeeld meerdere vloerdelen worden verwijderd, en vervolgens opnieuw gemonteerd. Wilt u voorkomen dat er onnodig lang bij u in huis geklust moet worden? Laat dan direct bij de verhuizing of nieuwbouw de vloer isoleren. Kiest u toch liever voor een na-isolatie? Overweeg dan om de kruipruimte te isoleren in plaats van de vloer. Bij een hoge kruipruimte is dit relatief eenvoudig, en zijn bovendien de prijzen aanzienlijk lager dan bij een vloerisolatie. Het isoleren van de kruipruimte wordt ook wel aangeduid met de term bodemisolatie. Hierbij wordt het optrekken van vocht en kou voorkomen, terwijl bij een vloerisolatie het doel warmtebehoud is.

vloer isoleren offerte

Vrijblijvende offertes

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van vloerisolatie in uw woonsituatie? Vul dan het contactformulier in. U ontvangt vervolgens meerdere offertes van specialisten uit uw regio. De specialisten uit ons netwerk staan voor u klaar. Wij helpen u graag in Brugge.

Offertes aanvragen
isolatie van houten vloer Brugge

Isolatie van houten vloer

Woont u in een pand met houten vloeren? Dan bestaan er twee verschillende opties voor de vloerisolatie: een akoestische of een thermische isolatie. In onderstaande kopjes leggen we u het verschil tussen deze twee uit.

Thermische vloerisolatie

Bij een thermische isolatie, zorgt de isolatielaag ervoor dat de kou vanuit de kruipkelder niet verder omhoog trekt. Daarnaast blokkeert de isolerende laag de warmte die via de woonkamervloer wil wegtrekken uit huis.

Voor een thermische isolering bestaan bij houten vloeren twee opties: een bodemisolatie, of de isolatie aan de onderzijde van de planken. In sommige gevallen kan dit via de kruipruimte, in andere gevallen dient u eerst de bestaande parketvloer te verwijderen om over de ondervloer een isolatielaag aan te brengen. Met verschillende materialen is deze isolatietechniek toe te passen.

Akoestische vloerisolatie

Hoewel houten vloeren er erg mooi uitzien, hebben ze één groot nadeel: ze kraken vaak door de werking van het hout. Wanneer de dekvloeren en constructievloeren met elkaar in verbinding staan, dan zal eventueel contactgeluid (schrapende stoelen, klikkende hakken) zich bovendien ver verspreiden.

De oplossing hiervoor is een akoestische isolatie, waardoor de geluidsisolatie verbetert. Het materiaal dat u voor een verbeterde geluidsisolatie het beste kunt toepassen is steenwol. Steenwol draagt namelijk eveneens bij aan een beter warmtebehoud. Zo slaat u twee vliegen in één klap. Het plaatsen van de steenwol kunt u voor de geluidsisolatie het beste overlaten aan een erkend vakman uit Brugge.

isolatie plaatsen betonvloer Brugge

Isolatie van betonvloer

Bij betonvloeren is het afhankelijk van de bestaande structuur welke isolatietechniek u dient toe te passen. Kiest u voor het na-isoleren van een betonvloer, dan is de beste optie het plaatsen van isolatieplaten over de bestaande vloer, en deze opnieuw af te dekken. Wij adviseren echter om bij betonvloeren direct bij het aanleggen te kiezen voor een geïsoleerde variant. De kosten hiervoor liggen rond de €20,- per m². Geïsoleerde betonvloeren bestaan uit verschillende lagen:

 • De genivelleerde ondervloer: het gaat hierom de basislaag, waarin de waterleidingen en elektriciteitsleidingen verwerkt zitten. De ondervloer moet u zo glad mogelijk (laten) maken voor het beste resultaat.
 • PE-folie: dit is een laagje thermoplast kunststof, diat een uitstekende bescherming tegen vocht biedt.
 • Isolatielaag: meestal gemaakt van isolatieplaten van PUR of PIR. Eis aan de isolatieplaten is de drukvastheid vanwege de grote druksterkte van beton. De isolatielaag is meestal 6 tot 10cm dik.
 • PE-folie: voor de beste vochtbestendigheid legt u hier weer een laag folie overheen.
 • Bovenlaag: dit is de uiteindelijke betonlaag. Deze is minimaal 8cm dik, en dient u minimaal 2 etmalen te laten drogen.

Een bestaande betonvloer na-isoleren

Een betonnen vloer kan zowel boven een kruipkelder als op de volle grond geplaatst worden. Is er sprake van een kruipkelder, dan kunt u bij het na-isoleren kiezen voor een isolatie via de onderzijde. De beste methode hierbij is afhankelijk van de situatie: een vakman uit Brugge kan u het beste van advies voorzien na controle van de kelder en de staat van de vloer. Is de vloer op een volle zandlaag gelegd? Dan is de installatie van een zwevende dekvloer het enige alternatief. Let wel op dat u zorgt voor een goede vochtwerende laag.

vloerisolatie op zolder Brugge

Vloerisolatie op zolder

Veel mensen uit Brugge gebruiken de zolder alleen als opslagplaats. Dit betekent dan ook vaak dat de verwarmingswarmte – die altijd opstijgt – op de zolder terechtkomt, terwijl dit niet nodig is. De oplossing voor deze vorm van warmteverlies is de isolering van de zoldervloer. Bij het isoleren van de zoldervloer brengt u eenvoudig weg isolatieplaten over de bestaande vloer aan, om zo de warmtewering te verbeteren. Een materiaal dat tegenwoordig zeer populair is in het gebruik bij zoldervloerisolatie is PIR. De afkorting staat voor polyisocyanuraat, en het product is feitelijk een verbeterde versie van het traditionele PUR. De vloerisolatieplaten van PIR kennen een hoge isolatiewaarde, zelfs als u dunne platen bestelt. De platen hebben bovendien vochtwerende eigenschappen en u mag ze direct belopen: afwerking is niet nodig.

Wat als u de zolder wel als slaap- of woonruimte gebruikt?

Dan is de isolering van de zoldervloer minder geschikt, zeker wanneer u overdag van de warmte wil profiteren tijdens studie of werk. De beste oplossing in dit geval is het na-isoleren van het dak of de muren van de zolder. Dit kost iets meer geld, maar levert een aanzienlijk besparing op de energiekosten. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend diverse offertes aan van specialisten uit uw regio!

vloerverwarming in combinatie met vloerisolatie

Vloerisolatie & vloerverwarming

De combinatie van een vloerisolatie en vloerverwarming lijkt misschien een beetje vreemd, maar het is juist aan te raden om deze twee te combineren. Zowel bij zwevende als gehechte dekvloeren is het mogelijk om de isolatie toe te voegen. Dit is echter het gebruikelijkst bij een zwevende dekvloer. Het grote voordeel van een vloerisolatie bij vloerverwarming is dat hierdoor de temperatuur van de bovenvloer merkbaar hoger zal liggen. Daarnaast zorgt de isolatielaag ervoor dat er geen sprake is van optrekkende vocht uit de kruipkelder: dit komt de levensduur van de vloerverwarming ten goede. Een volgende positieve eigenschap is dat de warmte van de verwarmingsbuizen niet meer wegtrekt naar de grond, maar altijd naar de bovenvloer trekt, waardoor deze niet alleen warmer maar ook droger is.

Hoe werkt het plaatsen van de isolatielaag?

Voor de isolatie onder vloerverwarmingen gebruikt men over het algemeen vloerisolatieplaten van polystyreen (EPS). Dit zet men onder de draagvloer, en maakt het aan elkaar vast. Het materiaal is vochtbestendig en licht van gewicht, waardoor het in vrijwel elke situatie toepasbaar is. Naast EPS vormt ook PUR een geschikt isolatiemateriaal. Het gaat dan om gespoten PUR dat men naadloos aanbrengt. Hierdoor ontstaat er een ondoordringbare laag die zorgt voor een optimale isolatiewaarde. Dankzij het (na-)isoleren van de vloerverwarming loopt de besparing op de energiekosten op tot wel 40%.

wat is de prijs van vloerisolatie?

Prijs van vloerisolatie

Wie graag een woning of bedrijfspand in Brugge wil na-isoleren, doet er goed aan de diverse vormen van woningisolatie met elkaar te vergelijken. Niet alleen op isolatiewaarde, maar ook op de prijs die dit met zich meebrengt. Het uitvoeren van een vloerisolatie kent in vergelijking met de overige technieken een gemiddelde prijs. Deze varieert, afhankelijk van de gekozen methode tussen de €1.000,- en €2.000,-. In onze prijstabel ziet u de gemiddelde prijzen staan, waarbij men is uitgegaan van €26,- als prijs per m2. Dit is inclusief het plaatsen van de isolatielaag en een eenvoudige afwerking. Afhankelijk van diverse factoren kan deze gemiddelde kostprijs een aantal procent dalen of stijgen.

Waar hangen de prijzen vanaf?

Dat is ten eerste het materiaal dat u kiest voor het na-isoleren. Laat u bijvoorbeeld EPS isolatieplaten plaatsen, dan betaalt u rond de €20,- per vierkante meter. De prijs per m2 voor PUR ligt echter op €30,-. Een tweede invloedsfactor is het vloeroppervlak. Waarbij de vloerisolering van appartement tussen de €1.000,- en €1.200,- valt, is dit voor vrijstaande panden al gauw €2.000,- tot €2.500,-.

vloer isoleren prijs per m2

Rendement van vloerisolatie

Wie veel geld in het isoleren van de woon- of slaapkamervloeren steekt, wil natuurlijk weten wat dit uiteindelijk zal opleveren. Dit wordt ook wel het rendement van een isolatietechniek genoemd. Het rendement is deels afhankelijk van uw stookgedrag. Hoe meer u verstookt, hoe sneller u de investering terug zult verdienen. Ook externe factoren beïnvloeden het rendement, waaronder de weersomstandigheden en de gasprijs. Uit onderzoek blijkt dat de terugverdientijd van een vloerisolatie op ongeveer 8 jaar ligt.

Hoe is dat te berekenen?

Dat is relatief eenvoudig, al dient u wel over enkele gegevens te beschikken. Zo moet u weten hoeveel uw isolatie jaarlijks (gemiddeld) aan rendement levert (m3 per m2 per jaar), hoe hoog de gasprijs voor een bepaalde periode is, en hoeveel vierkante meters vloeroppervlak u hebt geïsoleerd. Deze drie gegevens vermenigvuldigt u met elkaar, en deelt u vervolgens door het investeringsbedrag. Wilt u zelf gaan rekenen? Ga dan uit van een rendement rond de 5m3 per m2 per jaar, en een gasprijs van €0.65.

Type woning Gemiddelde oppervlakte Gemiddelde prijs*
Appartement 45 m² €1170,-
Rijtjeshuis 50 m² €1300,-
2 onder 1 kap 55 m² €1430,-
Vrijstaande woning 70 m² €1820,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief 6% BTW en plaatsing. Bij de berekening is uitgegaan van een gemiddelde prijs van €26 per m². Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Brugge helpen u met de vloerisolatie!

Offertes aanvragen

Premie vloerisolatie 2017/2018

Wie graag een bodem- of vloerisolatie wil laten uitvoeren door een erkend vakman, kan hiervoor diverse premies aanvragen. De Vlaamse overheid heeft er namelijk baat bij om het verbruik van fossiele brandstoffen te beperken, en de duurzame status van het land te verbeteren. De isolatiepremie die tegenwoordig door de overheid wordt uitgegeven, noemt men de totaalrenovatiebonus. Deze bonus ontvangt u wanneer u drie of meer energiebesparende maatregelen toepast bij uw pand. De totaalrenovatiebonus voor eigenaren van een eengezinswoning ligt tussen de €1.250,- en €4.750. Voor deze isolatiepremie dient u wel aan verschillende voorwaarden te voldoen. Zo is het belangrijk dat de eerste eindfactuur een datum in 2017 heeft, en dat u het werk door een erkend aannemer laat afhandelen. Deze en andere voorwaarden vindt u online, maar ook een isolatiespecialist uit Brugge kan u hier verder over informeren. Een tweede optie is het aanvragen van een groene of duurzame lening. Het verschilt per gemeente en bank of dit mogelijk is. Het gaat dan om een lening met een looptijd tussen de 10 en 15 jaar, met een verlaagde rente.

Individuele isolatiepremie

Een laatste soort isolatiepremie die u in Vlaanderen kunt aanvragen is de individuele premie via de netbeheerder. Deze kunt u ontvangen wanneer u een aannemer inschakelt voor het plaatsen van een vloerisolatie op de volle grond, of bij het plafond van een (kruip)kelder. Er zitten verschillende voorwaarden aan het aanvragen van deze premie verbonden, waaronder de volgende:

 • U dient in een pand te wonen dat voor 1 januari 2006 werd aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.
 • U uw appartement of woonhuis niet volledig laat herbouwen.
 • U eigenaar en bewoner bent van de woning.
 • De Rd-waarde van het isolatiemateriaal minimaal op 2 m2K/W ligt.
 • U het aanvraagformulier binnen een jaar na de factuurdatum verstuurt.
De tegemoetkoming van de netbeheerder voor een vloerisolatie is ongeveer €6,- per vierkante meter. Het aanvragen van deze premie is niet ingewikkeld. U levert hiervoor een kopie van alle facturen, met daarop informatie over het isolatiemateriaal (Rd-waarde, dikte, type, soort), en de datum van uitvoering van het werk. Daarnaast levert u tevens een attest van de aannemer. Tip: Kijk op Energiesparen.be voor meer informatie over de beschikbare vloerisolatie premies in Brugge.

Soorten vloerisolatie

Op het moment dat u overweegt om de isolatiewaarde van uw pand in Brugge te verbeteren, dan krijgt u de keus uit diverse vormen van woningisolatie. Hebt u hieruit gekozen voor een vorm van vloerisolatie, dan moet u weer uit meerdere opties kiezen. Zo bestaat er de vloerisolatie aan de bovenzijde of onderzijde, en een bodemisolatie. Deze drie technieken leggen we in een onderstaand kopje verder voor u uit. De beste keus is namelijk afhankelijk van meerdere factoren zoals uw woonsituatie en budget. Een derde keus is die tussen de diverse isolatiematerialen. Onder meer de volgende vormen een geschikte oplossing.

 • Schelpen. Deze worden structureel gebruikt voor bodemisolaties. Voor schelpen betaalt u relatief weinig geld, ze hebben een hoge bestendigheid tegen vocht, en kennen daardoor een lange levensduur. Een alternatief is zand, voor mensen met een zeer laag budget.
 • Thermoskussens. Ook het plaatsen van thermoskussens is geschikt als techniek voor de bodemisolatie. Thermoskussens kosten meer geld dan het storten van schelpen, maar bieden ook een iets hogere isolerende waarde.
 • Steenwol. Steenwol is zeer geschikt voor vloerisolaties vanaf de onderzijde. Het materiaal is buigbaar, waardoor u het gemakkelijk in alle hoekjes vouwt. Steenwol verbetert bovendien de geluidsisolatie.
 • Glaswol. Een tweede minerale wolsoort die isolatiespecialisten regelmatig toepassen is glaswol. Dit is een vrij goedkoop product, waarmee ook u zelf aan de slag mag. Zorg dan wel voor de juiste beschermende kleding in verband met de rondvliegende glasvezels.
 • Isolatieplaten. Hardschuim isolatieplaten vormen eveneens een populaire oplossing bij klanten uit Brugge. In onderstaand kopje vindt u meer informatie over de verschillende soorten platen, en de eigenschappen hiervan.
Materiaalsoort Prijs per m²* Gem. terugverdientijd
EPS isolatieplaten €20,- 7 jaar
PUR €30,- 8 jaar
Isolerende chape €30,- 8 jaar

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief 6% BTW en plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Isolatiechape

De term isolatiechape wordt veel gebruikt binnen de isolatiebranche. De chape is de ondervloer of cementlaag die als onderlaag dient voor de uiteindelijke bovenvloer. Wilt u graag uw woning na-isoleren, dan is het een goede optie om te kiezen voor isolatiechape. In dit geval wordt het beton of cement vermengd met PUR-granulaten of polystyreenkorrels. Het voordeel van isolatiechape is dat dit een zeer hoge isolatiewaarde oplevert, terwijl er weinig tijd nodig is om het materiaal op de vloer aan te brengen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor isolerende chape bij u in Brugge? Vul dan vandaag nog het contactformulier in en wij sturen u spoedig meerdere prijsoffertes op.

Chape prijzen

Wie graag een isolatiechape wil laten aanleggen, moet rekening houden met een aanzienlijke prijs. Wanneer we deze vergelijken met de prijs voor een standaard vloerisolatie met isolatieplaten, dan is de prijsstijging zelfs 30%. De prijs voor een isolatiechape wordt door meerdere factoren bepaald. De belangrijkste invloedsfactor, zoals bij elke (na-)isolatie is het uit te voeren oppervlakte. Daarnaast zijn ook de aard van het werk en de bereikbaarheid van de ondervloer van invloed op de prijzen. Dit komt doordat het isolatiemateriaal op de onderlaag gepompt moet worden. Woont u op de vijfde verdieping? Dan zullen de prijzen hoger zijn, dan wanneer u op de begane grond woont.

vloerisolatie middels pur schuim

PUR spuiten

Naast de standaard hardschuim isolatieplaten is er bij menig vloerisolatie professional gespoten PUR verkrijgbaar. Gespoten pur (ook wel schuim of vloeibaar Polyurethaan genoemd) bestaat uit een mengsel van isocyanaat en polyol. Wanneer dit mengsel op de ondervloer wordt gespoten, zal er binnen korte tijd een harde laag ontstaan met tot 95% gesloten cellen. Het voordeel van deze vloeibare isolatielaag is dat het gemakkelijk alle naadjes en hoeken luchtdicht afsluit. Het is dan ook een ideale oplossing voor oneffen vloeren. Over de isolatielaag kan indien gewenst een vloerverwarming worden aangelegd. Dit vereist wel enige schuurwerkzaamheden en ander voorbereidend werk.

vloerisolatie als verbetering van de geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Wanneer u last heeft van gehorige vloeren, dan is dat over het algemeen het gevolg van een houten ondervloer. Deze zorgen met name voor geluidsoverlast bij direct contact, zoals wanneer er iemand over de vloer loopt. Om het geluidsoverlast te beperken kunt u het beste massa toevoegen. Dit kan met behulp van speciale isolatiematten, waardoor de constructievloer stijver wordt. Zo worden de trillingen minder goed doorgegeven. Wordt de akoestische geluidsoverlast veroorzaakt door een betonvloer? Overweeg dan om een zwevende vloer aan te leggen. Dit kan zowel over de gehele vloer als direct onder de geluidsbron. Vraag één van de isolatieprofessionals uit ons netwerk om advies.

Isolatieplaten

Wij gaven hierboven al aan dat isolatieplaten regelmatig gekozen worden als isolerend product. De isolatieplaten past men niet alleen toe bij vloerisolaties, ook bij een dakisolatie of muurisolatie is een isolatieplaat prima te gebruiken. Eén van de voordelen van vloerisolatieplaten is dat u weinig ervaring met kluswerk hoeft te hebben om dit te kunnen plaatsen. De platen legt u eenvoudig op de basisconstructie, en overdekt u eventueel met een toplaag. Hoewel tegenwoordig PIR het meest toegepaste product is, bestaan er ook isolatieplaten van PUR en EPS. Over deze laatste geven wij u graag wat meer informatie.

Geëxpandeerd PolyStyreen: EPS

De afkorting EPS staat voor Expanded PolyStyrene: geëxpandeerd polystyreen. Een product dat ook wel piepschuim of tempex wordt genoemd. De isolatieplaten van EPS maakt men door het verhitten van polystyreenkorrels. Door de hitte zetten de korrels uit, en versmelten ze met elkaar. De luchtbelletjes die tijdens dit proces ontstaan creëren de karakteristieke piepschuimbolletjes. De lucht zorgt ervoor dat het warmteverlies kleiner wordt, en dat het isolatiemateriaal zeer ligt is. Een positieve eigenschap van EPS is dan ook dat er weinig materiaal nodig is, waardoor ook de prijzen vrij laag liggen. Een tweede voordeel is dat piepschuim vochtbestendig is: hierdoor blijft de levensduur optimaal. Piepschuim is over het algemeen brandveilig, schimmelvrij en gemakkelijk te verwerken. De gemiddelde isolatiewaarde 0.035 W/mK. Nadelen aan dit isolatieproduct zijn de stevigheid: u vouwt het niet eenvoudig tussen twee vloerbalken, en het feit dat u niet werkt met een duurzaam product. Zowel aardolie als chemische stoffen heeft men nodig bij de productie van EPS.

Verschil bodemisolatie, kruipruimte isolatie & vloerisolatie

U hebt wellicht gemerkt dat we op deze pagina zowel spreken van een bodemisolatie als vloerisolatie en kruipruimte isolatie. U zou zich kunnen afvragen wat het exact verschil tussen deze drie is. Daarom bieden wij u hieronder een korte definitie van alle drie de isolatievormen.

 • De bodemisolatie. Het na-isoleren van de bodem van de kruipkelder is steeds populairder. Dit komt doordat de bodemisolatie een uitstekende isolatiewaarde met zich meebrengt, het wooncomfort verbetert en relatief weinig kost. Het scheelt al snel enkele honderden euro’s met de bovenvloerisolatie.
 • De vloerisolatie. Hiermee bedoelen we twee verschillende dingen: de isolering van de vloer aan de onderzijde (via een kelder of kruipruimte), en het na-isoleren van de bovenzijde. Beide technieken vallen binnen deze categorie, en voor beide geldt dat u hiervoor het beste een isolatiespecialist uit Brugge kunt inschakelen.
 • Kruipruimte isolatie. Dit is niet meer of minder dan het isoleren van de bodem. Voor de kruipkelder geldt dat u deze alleen kunt na-isoleren wanneer hij hoger is dan 35cm. Pas dan zal er enig effect optreden.

Offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een vloerisolatie specialist uit Brugge die u kan helpen bij het na-isoleren van uw vloeren? Hebt u een vraag over een akoestische geluidsisolatie? Of bent u benieuwd naar het verschil in prijzen tussen de diverse isolatiematerialen? Aarzel dan niet om vandaag nog op het contactformulier uw wensen of vragen in te vullen. Wij zullen uw hulpvraag spoedig beantwoorden, en sturen u meerdere vrijblijvende offertes. Het is aan u om deze offertes te vergelijken op basis van prijs en aanbod. Wij garanderen dat u bij ons altijd snel en vakkundig wordt geholpen, door ervaren vakmannen en tegen een aantrekkelijke prijs.

prijzen van vloerisolatie plaatsen Brugge

Gevelisolatie

gevel isoleren in Brugge
Wanneer u een onbeperkt budget heeft, dan adviseren wij om een gevelisolatie toe te passen. Een gevelisolatie zorgt op de lange termijn voor de beste besparing. U kunt van binnen of van buiten isoleren. Bovendien stijgt ook de prijswaarde van uw pand in Brugge dankzij de isolatie. Via de Vlaamse overheid is het mogelijk om een subsidie aan te vragen op de gevelisolatie.

Dakisolatie

dak isolatie Brugge
De isolatie van het dak zorgt ervoor dat de warmte langer binnenshuis blijft, en heeft tevens een akoestische geluidsisolatie tot gevolg. Een dakisolatie kan u overlaten aan een erkend vakman uit Brugge, maar het is tevens een optie om deze zelf uit te voeren. Een dakisolatie kan met behulp van PUR isolatieplaten of met glaswol. Wij helpen u desgewenst graag.

Spouwmuurisolatie

spouwmuur laten isoleren Brugge
Wie een beperkt budget heeft, maar toch graag wil besparen op de stookkosten, kan het beste kiezen voor het isoleren van de spouwmuur. Het na-isoleren van de spouwmuur is een klus die binnen een dag kan worden uitgevoerd en direct resultaat oplevert. Op de lange termijn levert een spouwmuurisolatie echter minder op dan de andere isolatie vormen.

Kruipruimte

kruipruimte isolatie in Brugge
Zoals hierboven al aangegeven is het na-isoleren van de kruipruimte een uitstekend alternatief voor een vloerisolatie. De isolatie van de kruipruimte kunnen wij uitvoeren met diverse isolatiematerialen zoals zand en schelpen, maar ook met kunstmatige producten als thermokussens. Wilt u graag uw kruipkelder laten isoleren tegen aantrekkelijke prijzen? Wij zijn u hierbij met alle plezier van dienst.