vloerisolatie in Brugge

Vloerisolatie Brugge

Veel mensen weten niet wat de voordelen van vloerisolatie zijn. Vloerisolatie verhoogt het wooncomfort omdat u woonhuis meerdere graden warm maakt. U hoeft minder energie te gebruiken om uw huis te verwarmen zodat het warmer aanvoelt en het leefklimaat prettiger is. Doordat u minder stookt hoeft levert u ook een goede bijdrage aan het milieu. De grootste motivatie om vloerisolatie toe te passen is de besparing op de energienota. Als u uw woning is in Brugge geïsoleerd heeft scheelt het niet alleen in de portemonnee, uw huis is akoestisch ook beter geïsoleerd. De vloerisolatie specialisten die aangesloten zijn bij het netwerk van Isocarm bestrijken het werkgebied Vlaanderen. Zij staan voor een snelle service en verstaan hun vak als geen ander. Wilt u graag weten wat de vloerisolatie in uw woning gaat kosten? Doe dan een vrijblijvende offerteaanvraag. U ontvangt vervolgens meerdere offertes van specialisten uit uw regio.

Vergelijk vrijblijvend diverse offertes
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte in m2 (schatting)?

Gewenste soort isolatie (*)

Is uw spouwmuur al eens geïsoleerd of geverfd? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Wat voor afwerking wenst u? (*)
Betreft het een plat dak, of een hellend dak? (*)

Omschrijving van uw opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Vloerisolatie: verhoog uw wooncomfort, verlaag uw energienota

U gaat uw woning in Brugge van vloerisolatie voorzien. Een goed idee! Het isoleren van de vloer brengt namelijk vele voordelen met zich mee.

  • Dankzij isolatie is het in de zomer heerlijk koel in uw woning terwijl er in de winter minder warmteverlies is. Uw woning in Brugge blijft langer op temperatuur waardoor u minder hoeft te stoken. Liep u in huis altijd rond op sloffen of met extra dikke sokken? Dit is niet meer nodig omdat de temperatuur van de vloeren zo’n 4 graden stijgt.
  • U verkleint de CO2 uitstoot en het gebruik van schaarse brandstoffen omdat u minder hoeft te stoken. Dit is een groot voordeel op het gebied van het milieu.
  • Dat u minder hoeft te stoken is ook voordelig voor u. Na het isoleren van de vloeren bespaart een gemiddeld gezin ieder jaar namelijk 5 tot 7 m³ gas per m². Dit zorgt ervoor dat de energierekening daalt.
  • U hebt geen last meer van tocht of optrekkend vocht uit de kruipruimte. Dit zorgt er onder andere voor dat uw huis in Brugge langer behouden blijft. Vocht krijgt namelijk geen mogelijkheid om vloeren en balken aan te tasten.
  • Het plaatsen van vloerisolatie is gezond voor uzelf omdat u vocht- en schimmelproblemen voorkomt. Hiermee voorkomt u bovendien ongedierte zoals pissebedden en zilvervisjes.
  • U ondervindt vrijwel geen onderlast bij het plaatsen van isolatie. Uw vloer is meestal binnen een dag voorzien van isolatiematerialen.
  • Last but not least verhoogt u de waarde van uw woning in Brugge.

Waar moet u aan denken bij een vloerisolatie?

Vloerisolatie kan op verschillende manieren gelegd worden. Als u een appartement heeft of bijvoorbeeld de zoldervloer wilt isoleren dan wordt er bovenop de vloer vloerisolatie gelegd. Anders is dit wanneer de kruipruimte geïsoleerd moet worden. Een dampremmende folie zorgt ervoor dat er geen vocht vanuit de bodem naar boven trekt. Ook kan er vloerisolatie aan de onderkant van de kruipruimte bevestigd worden. Het is dan wel belangrijk dat er geen koudebruggen meer zijn. Er zijn meerdere isolatiematerialen die gebruikt worden voor vloerisolatie. XPS, PUR, isolatieplaten, PIR en isolerende mortels worden veelgebruikt. Om de vloer van uw zolder te isoleren gebruikt men vaak glaswol of rotswol. Chape is de ondervloer van cement die vaak gebruikt wordt bij een verwarmingsvloer. Een cementlaag van 6mm heeft echter minder isolerende en akoestisch waarden. Waar u op moet letten tijdens het uitkiezen van een geschikt isolatiemateriaal is de lamba-waarde. PUR heeft bijvoorbeeld een hoge isolatiewaarde en daarom een lage lamba-waarde. Hoe lager de lamba-waarde van de vloerisolatie in uw woonhuis in Brugge, hoe beter de isolatie. De experts uit het netwerk van Isocarm kunnen u vertellen welk isolatiemateriaal voor uw woonhuis het beste is.

Na-isolatie

Als u in een bestaand appartement vloerisolatie wilt toepassen moet u zich wel realiseren dat de vloer zal stijgen met enkele centimeters. U kunt ook kiezen voor geïntegreerde isolatie. Dit houdt in dat uw vloer wordt weggehakt tot op zekere hoogte en dat deze wordt vervangen. De mogelijkheden van vloerisolatie zijn minder beperkt als u op de begane grond heeft met een kruipruimte. Een kruipruimte is de ruimte onder de vloer waar onder andere de rioleringsbuizen, gas- en elektriciteitsleidingen liggen. Kou en vocht kunnen uw bestaande vloer aantasten. Bij vloerisolatie van de kruipruimte worden vaak isolatieplaten, glaswol en PUR gebruikt. Een voorwaarde voor deze vorm van vloerisolatie is dat de kruipruimte een werkbare hoogte moet hebben. Als deze ruimte niet bestaat is er nog de mogelijkheid om te gaan voor thermochips. Deze isolerende korrels of chips zijn ideaal voor een te lage kruipkelder. Een nadeel is dat ze een iets minder isolerend en akoestisch zijn ten opzichte van de andere isolatiematerialen.

offerte vloerisolatie Brugge

Vrijblijvende offertes

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor vloerisolatie in uw woning in Brugge? Wij kunnen meerdere offertes voor u aanvragen zodat u een goede keus in vloerisolatie materiaal kan maken. De specialisten uit ons netwerk staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op indien u vragen heeft.

Offertes aanvragen
isolatie houten vloer Brugge

Isolatie van houten vloer

Een houten vloer valt op verscheidene manieren te isoleren. Het is allereerst een optie om deze via de onderkant te isoleren, indien er een toegankelijke kruipkelder aanwezig is. In dit geval brengt een specialist uit Brugge isolatiematerialen aan tegen de bovenkant van de kruipkelder. Het isolatiemateriaal is eenvoudig tussen de balken te plaatsen. Is de kruipkelder voorzien van veel leidingen? Dan is het gebruik van PUR-schuim aan te raden. Een voordeel van deze methode is dat breekwerk aan de bestaande vloer niet nodig is. In sommige gevallen is het namelijk alleen mogelijk om een houten vloer langs de bovenzijde te isoleren. In dit geval moet u eerst de vloerbedekking verwijderen, vervolgens een isolatielaag aanbrengen en opnieuw vloerbedekking plaatsen. Het is hierbij cruciaal dat de isolatielaag zo dun mogelijk is. Als de vloer te hoog wordt dan is het namelijk denkbaar dat u problemen krijgt met de deuren. Om de isolatielaag zo dun mogelijk te houden is het verstandig om te kiezen voor een materiaal met een goede isolatiewaarde. De keuze valt dan ook veelal op isolatieplaten.

isolatie betonvloer Brugge

Isolatie van betonvloer

Bij het isoleren van een betonvloer hebt u diverse mogelijkheden. Bij een nieuwbouwwoning is het mogelijk om isolatiematerialen tijdens de opbouw toe te voegen. Een vloer bestaat uit verschillende lagen. De onderste is een gewapende betonplaat van minimaal 10 cm als basis. Hier bovenop komt een bouwfolie ter bescherming tegen vocht en vervolgens de isolatiematerialen. Op het isolatiemateriaal komen de leidingen en eventuele vloerverwarming, gevolgd door een chape van in ieder geval 8 cm dik. Tot slot werkt u dit af met een vloer naar wens, zoals laminaat. Een andere optie is het isoleren van een bestaande betonvloer. Hierbij legt de specialist uit Brugge een isolatielaag bovenop de vloer. Deze isolatielaag bestaat veelal uit stevige, drukvaste platen. Hier legt u vervolgens een vloerbedekking naar keuze op. Een voordeel van deze manier van isoleren is dat een koude vloer verleden tijd is. Het is tevens een mogelijkheid om de onderkant van de vloer te isoleren, indien deze vlak is. Dit zal u echter geen warme voeten opleveren.

vloer van zolder isoleren Brugge

Vloerisolatie op zolder

Twijfelt u tussen het isoleren van de zoldervloer of het dak? Als de zolder van uw woning in Brugge niet wordt gebruikt als leefruimte, dan is het verstandig om de vloer van de zolder te isoleren. Doet u dit niet? Dan zult u onnodig de zolder verwarmen.

Een vakman kan de vloer van uw zolder op verschillende manieren isoleren, afhankelijk van de constructie.

Bij een betonvloer is het verstandig om gebruik te maken van drukvaste isolatieplaten. Bij een vloer met houten kepers is het mogelijk om deze op te vullen met rotswol of glaswol. Gebruikt u de zolder helemaal niet, ook niet als bergruimte? Dan is het tevens een mogelijkheid om isolatiematerialen op de vloerafwerking te plaatsen.

vloerverwarming met vloerisolatie

Vloerisolatie & vloerverwarming

Als u van het optimale rendement van uw vloerverwarming wilt genieten van is het verstandig om ook de ondergrond te isoleren. De isolatiematerialen verhinderen namelijk dat de warmte in de buizen naar beneden wordt afgegeven in plaats van naar boven. De isolatiematerialen zorgen er bovendien voor dat de vloerverwarming sneller de gewenste temperatuur bereikt. Hierdoor hoeft u minder energie te verbruiken. Het is belangrijk dat de isolatielaag minstens 8 cm dik is. Hierbij geldt echter, hoe dikker de isolatielaag, hoe beter de isolatie. Het is daarnaast ontzettend belangrijk dat u ook de overgang van de vloer naar de muur isoleert. Dit kan bijvoorbeeld met een laag PUR schuim van 5 cm. Hiermee voorkomt u dat de vloerverwarming warmte doorgeeft aan de muren. In combinatie met vloerverwarming gebruikt men veelal isolatieplaten of een isolatiechape. Als u voorkeur uitgaat naar een isolatiechape, dan is het verstandig om één met PUR granulaten of polystereenkorrels te kiezen.

prijs van vloerisolatie

Prijs van vloerisolatie

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen voor het aanbrengen van vloerisolatie. Over het algemeen bestaat het grootste deel van de prijs (60%) uit arbeidskosten, de resterende 35% uit materiaalkosten en nog 5% uit machinekosten. Het is echter mogelijk dat deze verhouding verschuift. Bepaalde materialen hebben namelijk hogere prijzen, maar het kost de vakman uit Brugge ook minder tijd om het aan te brengen. Dit is bijvoorbeeld het geval met PUR-schuim. Dit isolatiemateriaal kost circa €30,- per m² maar het aanbrengen neemt niet veel tijd in beslag. De prijzen van isolatieplaten liggen lager, zo rond de €20,- per m². In onderstaande prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen voor het aanbrengen van vloerisolatie, per woningtype.

vloer isoleren prijs per m2

Rendement van vloerisolatie

In de tabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen voor het laten plaatsen van isolatie bij vloeren. Het is vanzelfsprekend dat u naast de prijzen ook benieuwd bent naar het rendement als u isolatie op de vloer laat plaatsen. Vloerisolatie zorgt ervoor dat u jaarlijks al gauw 5 tot 7 m³ gas per m² bespaart. Dit komt neer op zo’n 10% tot 15% van de gasrekening, wat een jaarlijkse besparing van circa €250,- is. Wat de terugverdientijd is hangt af van een aantal factoren, waaronder het gekozen isolatiemateriaal. Bij het gebruik van isolatieplaten is de terugverdientijd circa 7 jaar, bij PUR of een isolerende chape ligt dit rond de 8 jaar.

Type woning Gemiddelde oppervlakte Gemiddelde prijs*
Appartement 45 m² €1170,-
Rijtjeshuis 50 m² €1300,-
2 onder 1 kap 55 m² €1430,-
Vrijstaande woning 70 m² €1820,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief 6% BTW en plaatsing. Bij de berekening is uitgegaan van een gemiddelde prijs van €26 per m². Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Brugge helpen u met de vloerisolatie!

Offertes aanvragen

Premie vloerisolatie 2017/2018

Gaat u uw woning in Brugge voorzien van isolatie? Dan komt u via uw netbeheerder wellicht in aanmerking voor een premie van €6,- per m² geïsoleerde oppervlakte. De premie is beschikbaar als u isolatie tegen het plafond van de kelder (of een andere ruimte welke verlucht is en onder een verwarmde ruimte zit) of op de vloer aanbrengt De belangrijkste voorwaarde om hiervoor in aanmerking te komen is dat u een isolatiemateriaal kiest met een isolatiewaarde van 2 m²K/W. Gaat u na-isoleren? Het is niet toegestaan om de rd-waarde van de al bestaande isolatielaag mee te rekenen om de minimumeis te behalen. Verder moet een aannemer de vloerisolatie plaatsen. Het huis waarin de vloerisolatie geplaatst wordt moet bovendien voor 2006 op het elektranetwerk aangesloten zijn of u moet de bouwaanvraag voor 1 januari 2016 ingediend hebben.

Daarnaast geldt een verlaagd btw-tarief.

Als u isolatiewerken laat uitvoeren door een professional uit Brugge, dan betaalt u namelijk maar 6% in plaats van de gebruikelijke 21%. Ook hiervoor gelden een aantal voorwaarden. Het is belangrijk dat uw woning 10 jaar of ouder is, daarnaast mag maar één aannemer de werken uitvoeren. Meer weten? Kijk dan op Vlaanderen.be.

Totaalrenovatiebonus

Wilt u naast vloerisolatie ook andere energiebesparende investeringen uitvoeren bij uw woning in Brugge? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de ‘Totaalrenovatiebonus’. U komt voor deze bonus in aanmerking wanneer u vanaf 1 januari 2017 binnen een termijn van 5 jaar in minstens 3 energiebesparende maatregelen investeert. Denk hierbij aan het isoleren van daken en muren, het plaatsen van warmtepompen, zonneboilers of nieuwe beglazing. U ontvangt de bonus naast de gebruikelijke premies, de hoogte loopt op met de hoeveelheid energiebesparende maatregelen.

Soorten vloerisolatie

Het isoleren van vloeren brengt vele voordelen met zich mee. Gaat u een isolatiebedrijf uit Brugge inschakelen voor het plaatsen van isolatie? Dan zult u eerst een keuze moeten maken tussen de verschillende materialen. Menig materiaalsoort is erg geschikt voor het isoleren van vloeren. Denk hierbij aan EPS isolatieplaten, een isolatiechape of bijvoorbeeld gespoten PUR. Elke soort heeft andere voor- en nadelen, welk materiaal het meest geschikt is hangt dan ook vooral af van uw wensen en eisen en de manier van isoleren. Zoekt u een vakman in Brugge die deze materialen kan aanbrengen in uw woning? Vul het offerteformulier in, dan sturen wij u gratis een aantal vrijblijvende offertes toe!

Materiaalsoort Prijs per m²* Gem. terugverdientijd
EPS isolatieplaten €20,- 7 jaar
PUR €30,- 8 jaar
Isolerende chape €30,- 8 jaar

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief 6% BTW en plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Isolatiechape

Een alternatieve term voor de ondervloer is de chape. Een isolatiechape wordt over het algemeen gemaakt van beton of cement, en dient als onderlaag voor de daadwerkelijke vloer van hout, laminaat of pvc. Wanneer u graag uw woning beter wilt isoleren met behulp van een vloerisolatie, dan is het een optie om te kiezen voor een isolatiechape. Bij een isolatiechape worden er speciale isolatiematerialen zoals polystyreenkorrels met het vloeibare materiaal vermengd, om zo te zorgen voor een uitstekende isolatiewaarde. Ook argexchape, schuimbeton en een mengsel van cement met granulaatkorrels kunnen dienen als isolatiechape.

Chape prijzen

Net als elke andere vorm van isolatie staat er geen vaste prijs voor het plaatsen van isolatiechape. De prijzen worden onder andere bepaald door de afmeting van het te isoleren oppervlak, het soort isolatiemateriaal en de bereikbaarheid van het oppervlak. In dit laatste geval gaat het erom dat de chape op de vloer gepompt moet worden, hoe hoger de verdieping, hoe hoger de prijzen. Bij veel van de specialisten uit Brugge is tevens de afstand naar uw woning een factor die van invloed is. Bent u benieuwd naar de prijs voor een isolatiechape naar uw wensen? Vul dan het contactformulier in en u ontvangt spoedig meerdere offertes.

pur spuiten als vloerisolatie

PUR spuiten

Regelmatig wordt door de klanten in Brugge isolatieplaten van PUR gebruikt voor de vloerisolatie. Men weet echter vaak niet dat het tevens een optie is om te kiezen voor gespoten PUR. Gespoten polyurethaan, ook wel schuim of vloeibare PUR genoemd, kent vele voordelen. Zo is het gemakkelijk en snel te plaatsen, gebruiksvriendelijk, doeltreffend en heeft het een uitstekende isolatiewaarde. De combinatie van osocyanaat en polyol waaruit dit mengsel bestaat, zorgt ervoor dat tijdens het spuiten een hoog procent gesloten cellen ontstaat. Omdat het schuim geen egale oppervlak heeft, dient u deze te schuren voor verdere bewerking.

geluidsisolatie verbeteren met vloerisolatie

Geluidsisolatie

In veel woningen in uw regio zijn houten vloeren geplaatst. Hoewel houten vloeren een lange levensduur kennen en een uitstekende kwaliteit hebben, zorgen deze ook regelmatig voor geluidsoverlast. Zo kraken en dreunen de ondervloeren zodra er iemand op loopt, of soms zelfs wanneer u zich omdraait in bed. Deze vorm van geluidsoverlast wordt ook wel aangeduid met de term contactgeluid. Door een geluidsisolerende ondervloer te plaatsen wordt er aan de vloerconstructie massa toegevoegd. Dit zorgt voor een demping van de geluiden. Wilt u graag meer informatie over het isoleren van de ondervloeren? Wij informeren u met alle plezier.

Isolatieplaten

EPS komt van de woorden: geëxpandeerd polystyreen, het staat ook wel bekend als tempex of piepschuim. EPS isolatieplaten worden veel gebruikt in de bouw vanwege de vele voordelen van het materiaal, zoals de aantrekkelijke prijs en de zeer goede isolerende eigenschappen. Deze twee voordelen dankt het materiaal aan de samenstelling. Een EPS isolatieplaat bestaat namelijk uit vele polystyreenkorrels welke in een mal worden verhit. Door de verhitting zetten ze uit en kleven ze aan elkaar vast. Door dit proces komen er veel luchtbelletjes in de parels terecht. Een EPS plaat bestaat dan ook voor wel 98% uit lucht. Stilstaande lucht is een ontzettend goede isolator, hierdoor hebben de isolatieplaten zulke goede isolerende eigenschappen. Het maakt het materiaal bovendien erg licht waardoor een vakman uit Brugge dit eenvoudig kan plaatsen. De resterende 2% van de plaat bestaat uit grondstoffen. Dit resulteert in lage materiaalkosten waardoor EPS helemaal niet duur is.

En verder?

Het materiaal is daarnaast ongevoelig voor vocht, schimmel- en rotvrij, brandveilig en drukvast. Een nadeel is dat het niet erg milieuvriendelijk is. Daarnaast is het lastig voor een vakman uit Brugge om de platen tussen bouwdelen te bevestigen.

vloerisolatie plaatsen in Brugge

Verschil bodemisolatie, kruipruimte isolatie & vloerisolatie

Bij de term vloerisolatie is het mogelijk dat men het isoleren van de bovenkant van de vloer bedoelt. Op de isolatielaag komt vervolgens een laag vloerbedekking. Bodemisolatie en kruipruimte isolatie zijn echter ook twee vloerisolatie methodes. Bij bodemisolatie legt de vakman uit Brugge isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte. Het isolatiemateriaal bestaat veelal uit isolatieschelpen of -chips van polystyreen. Deze methode wordt veelal toegepast als de kruipruimte vrijwel ontoegankelijk is. Als de kruipruimte wel toegankelijk is dan zal de vakman uit Brugge waarschijnlijk kruipruimte isolatie toepassen. Hierbij worden de isolatiematerialen tegen het plafond van de kruipruimte aangebracht. Een combinatie van zowel kruipruimte- als bodemisolatie is tevens een zeer effectieve techniek.

prijzen vloerisolatie Brugge

Offertes vergelijken

Heeft u interesse in vloerisolatie en wilt u van die hoge gasrekening af? Of zoekt u een manier om uw huis in Brugge beter akoestisch te maken? Isocarm bestaat uit een groot netwerk van isolatie specialisten uit de regio Vlaanderen. Wij weten wat belangrijk is in het werkgebied door jarenlange ervaring. De bedrijven die gelieerd zijn bij ons leveren kwaliteit en zijn met zorg uitgezocht. De isolatie experts hebben een gedegen opleiding gehad en veel werkervaring. Vraag nu meerdere prijsoffertes aan en vergelijk de prijzen zodat u een beslissing kan maken die het best van toepassing is op uw woonsituatie. De offerteaanvraag is kosteloos en vrijblijvend.

Gevelisolatie

gevel isoleren Brugge
Soms is spouwmuurisolatie niet mogelijk in uw woonhuis in Brugge. Een alternatief kan gevelisolatie zijn. Gevelisolatie kan aan de binnen- en buitenkant van uw gevel. De binnenkant wordt vaak gedaan met gipsplaten en is niet zo kostbaar. Gevelisolatie aan de buitenkant van de gevel is vrij prijzig en wordt aangebracht in de vorm van sierpleister.

Dakisolatie

dakisolatie in Brugge
Er zijn veel mogelijkheden om uw dak te isoleren. De schuine daken van een woning kunnen erg veel warmte verliezen als ze niet geïsoleerd zijn. Als u de zolder niet gebruikt kan het goedkoper zijn om de vloer van de zolder te isoleren. Een dakisolatie kan er prijzig zijn. Vraag uw vloerisolatie specialist uit Brugge om meer informatie.

Spouwmuurisolatie

spouwisolatie Brugge
Spouwmuurisolatie is een goede mogelijkheid om niet teveel geld uit te geven en toch u woning in Brugge beter te isoleren. Bij spouwmuurisolatie maakt men meerdere gaatjes in de muur en spuiten ze de spouw vol met een isolatiemateriaal. Het heeft een relatief korte terugverdientijd en is zeer effectief. Wilt u meer weten, neem contact op!

Kruipruimte

kruipruimte isoleren Brugge
Wilt u de kruipruimte in uw woning in Brugge isoleren? Er zijn verscheidene mogelijkheden om dit te doen. PUR en glaswol zijn twee materiaalsoorten waarmee u de onderkant van uw vloer kan bekleden. Als de kruipkelder niet hoog genoeg is kan u er isolerende korrels of chips in laten spuiten. De isolatiewaarde is wel minder dan andere materialen.