gevelisolatie

Gevelisolatie

Er zijn diverse manieren van isoleren geschikt om het verlies van warmte bij uw huis te beperken. Zo is het mogelijk om uw spouwmuur van isolatie te voorzien, of te kiezen voor een vloer- of dakisolatie. Eén van de duurste vormen van isolatie is het isoleren van de gevel. Een gevelisolatie heeft echter ondanks deze hoge prijzen vele voordelen. Zo draagt het isoleren van de gevel in hoge mate bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot, en bespaart u op de lange termijn in sterke mate op uw energiekosten. Door deze voordelen voor het milieu leiden er toe dat u voor het toepassen van een gevelisolatie vaak subsidie kunt aanvragen bij zowel de gemeente als landelijke overheid. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende methoden voor het isoleren van de gevel, en het isolatiemateriaal dat hiervoor geschikt is. Benieuwd naar de prijzen? Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven werkzaam in heel Vlaanderen. Vraag via het offerteformulier vrijblijvend meerdere offertes aan.

Keuze voor isolatiemateriaal

Welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor uw gevelisolatie is afhankelijk van uw wensen voor isolatiewaarde en warmteweerstand. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de warmteweerstand (Rd-waarde) hoe beter het isolatiemateriaal de warmte tegenhoudt. Voor een gevelisolatie is het aan te raden te kiezen voor isolatie materiaal met een Rd-waarde van vier of hoger. Zo bent u het meest voordelig uit. Meestal wordt voor de isolatie van de gevel gekozen voor steenwol of glaswol. Dit zijn relatief goedkope vormen van isolatiemateriaal. Een alternatief isolatiemateriaal is kurk, of schapenwol. Wilt u graag weten wat de opties zijn voor uw woning? Of wilt u weten wat de prijzen zijn voor gevelisolatie in uw woning? Vul het contactformulier in!

gevelisolatie buitenzijde

Verschillende methoden

Een gevelisolatie kan op twee verschillende manieren worden uitgevoerd: zowel aan de binnenzijde als buitenzijde van de gevel. Het isoleren van de binnenzijde is gebruikelijk wanneer de gevel niet van uiterlijk mag veranderen, en/of de buitenmuren geen spouwmuur hebben. De gevelisolatie past men dan toe door aan de binnenzijde een voorzetwand te plaatsen, waarna tussen de buitenmuur en voorzetwand isolatiemateriaal wordt geïnstalleerd. Hierdoor bespaart u jaarlijks meer dan 9m3 gas per vierkante meter. Het nadeel van het isoleren van de gevels aan de binnenzijde is dat u per muur tien centimeter woonoppervlak verliest.Een tweede methode is de isolatie van de muren aan de buitenzijde. Met deze variant bespaart u het meeste op de stookkosten, en verliest u tevens geen woonruimte. Een gevelisolatie aan de buitenkant van het pand kent dan ook hogere kosten dan de variant voor de binnenkant. Het isoleren van de buitenzijde van de gevel brengt echter vele extra voordelen met zich mee. Zo verbetert u het vooraanzicht van de gevel en zijn vochtproblemen verleden tijd.

gevel isoleren

Spouwmuur- of gevelisolatie?

Van veel van onze klanten krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen het isoleren van de spouwmuur en de gevel. Het grote verschil is dat een gevelisolatie een hogere isolatiewaarde kent, en dat u op de lange termijn meer bespaart op de stookkosten. Wanneer u echter geen woonruimte wilt verliezen en ook de voorzijde van uw gevel niet wilt aantasten, dan is het isoleren van de spouwmuur een goede optie. De klus kan bovendien in één dag worden uitgevoerd. Een ander verschil tussen beide is dat gevelisolatie duurder is dan spouwmuurisolatie. Bij het isoleren van de spouwmuur blazen onze professionals een isolatiemateriaal door kleine gaatjes in de voegen, waardoor u snel en voordelig van een verhoogd wooncomfort geniet. Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie? Vraag onze experts wat voor u de voordelen kunnen zijn.

Vrijblijvende offerte

Bent u benieuwd naar de kosten voor het isoleren van uw gevel? Hebt u vragen over het laten bouwen van een voorzetwand, of wilt u weten of u wellicht beter de spouwmuur van isolatie kunt laten voorzien? Aarzel dan niet om contact met ons netwerk op te nemen via het contactformulier. Nadat u een offerteaanvraag heeft gedaan krijgt u binnen enkele dagen meerdere offertes toegestuurd. Vergelijk de gevelisolatie prijzen van de verschillende aanbieders die bij ons netwerk zijn aangesloten.

gevelisolatie offerte

Indien u investeert in isolatie bespaart u direct op uw energiekosten!

Isocarm is een netwerk van isolatiebedrijven werkzaam in heel Vlaanderen. Vraag vrijblijvend meerdere offertes (tot max.5) aan.

Andere isolatie mogelijkheden:

Spouwmuurisolatie offerte

Spouwmuurisolatie

Vloerisolatie offerte

Vloerisolatie

Dak isolatie offerte

Dakisolatie