Spouwmuurisolatie in Brecht

Vergelijk spouwisolatie offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes

Spouwmuurisolatie Brecht

Goedkoop uw huis isoleren én besparen op de energierekening? Kies voor spouwmuurisolatie in Brecht! Met het isoleren van de spouwmuur voelen de muren direct warmer aan: er trekt geen koude lucht meer door het huis en u heeft zelfs minder last van vochtproblemen! Ook uw spouw isoleren?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u zo snel mogelijk gratis offertes van isolatiebedrijven bij u in de buurt. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaart u tot 40% op de isolatiekosten! Op deze pagina leest u meer over de voordelen van spouwmuurisolatie. U leest meer over de besparing en terugverdientijd, en vindt hier meer informatie over de kosten.

spouwmuurisolatie Brecht

Voordelen spouwmuur isoleren in Brecht

Een spouwmuur isoleren in Brecht heeft verschillende belangrijke voordelen. U bespaart flink op uw energiekosten én draagt bij aan een beter milieu! Door de gunstige prijs van spouwmuurisolatie verdient u de investering bovendien in slechts 3 tot 5 jaar terug. Als u twijfelt over woningisolatie, dan is spouwisolatie de goedkoopste methode om mee te starten!

Wilt u uw spouwmuur beter isoleren? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar op de isolatiekosten, zodat u de investering zo snel mogelijk terugverdient!

Lagere energierekening

Spouwisolatie voorkomt dat er koude lucht door de muren trekt. De muren voelen warmer aan en stralen daardoor geen kou meer af. Dit betekent dat u minder hoeft te stoken voor dezelfde warme binnentemperatuur! Met andere woorden: u bespaart jaarlijks op uw energierekening. Een gemiddelde vrijstaande woning in Brecht bespaart met spouwisolatie al snel 800 m³ gas per jaar. Dat is een besparing van ongeveer €600,- per jaar!

Verhoogde isolatiewaarde van uw woning

Spouwmuurisolatie verhoogt de isolatiewaarde van uw woning. Dit is waardevol op verschillende punten. Het verhoogt uw wooncomfort, het verlaagt de energierekening én het verhoogt uw energielabel! Dit energielabel is bij de verhuur of verkoop van uw woning verplicht. Een hoger energielabel betekent ook dat uw huis meer waard is. U kunt dus bij verkoop een hogere vraagprijs vragen.

Korte terugverdientijd

Een groot voordeel van spouwmuurisolatie in Brecht, is dat het een korte terugverdientijd heeft. De prijs per m² voor spouwmuurisolatie ligt relatief laag en de besparing hoog. Hierdoor verdient u de investering in spouwisolatie gemiddeld in 3 tot 5 jaar weer terug. Hoe lang de terugverdientijd is, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de buitentemperatuur. U verdient de isolatie sneller terug bij strenge winters.

Minder last van vocht in huis

Wist u dat spouwmuren isoleren ook een vorm van vochtbestrijding is? Geïsoleerde spouwmuren in Brecht zorgen ervoor dat de muur opwarmt. En een warmere muur is minder vatbaar voor doorslaande vochtproblemen! Veel mensen denken dat spouwisolatie juist vochtproblemen veroorzaakt, maar dit is niet het geval. Wel is het belangrijk dat u zorgt voor een goede ventilatie.

spouwmuren isoleren Brecht

Spouwmuurisolatie prijs

Spouwmuur isoleren in Brecht? De prijs is onder andere afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal. Minerale wol is de goedkoopste optie: dit kost €7,50 tot €8,- per m². Wilt u de beste isolatie, kies dan voor isolatieschuim. Dit kost ongeveer €25,- per m².

Wat kost spouwmuurisolatie?

Heeft u een 2-onder-1-kap woning met een muuroppervlak van ongeveer 90 m²? Dan liggen de totale kosten voor spouwmuurisolatie rond de €675,- als u kiest voor glaswol en rond €720,- als u kiest voor steenwol. De kosten voor spouwisolatie met isolatieschuim liggen iets hoger, gemiddeld rond de €2.250,-. Kiest u voor isolatieschuim, dan bespaart u jaarlijks tot ongeveer €600,-, bij minerale wol bespaart u iets minder.

Wat is de gemiddelde spouwmuurisolatie prijs per m²?

Soort isolatiemateriaal Gemiddelde prijs per m² *
Glaswol €7,50
Steenwol €8,-
EPS-parels €9,-
PUR-schuim €25,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen zijn incl. arbeidskosten, materiaal en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan!

Spouwmuren isoleren; wat is de totaalprijs?

Type
woning
Gem.
muur -oppervlakte
Gem.
totaalprijs
met glaswol *
Gem.
totaalprijs
met steenwol *
Gem.
totaalprijs
met EPS parels *
Gem.
totaalprijs
met PUR schuim *
Appartement 30 m² €225,- €240,- €270,- €750,-
Tussenwoning 50 m² €375,- €400,- €450,- €1.250,-
Hoekwoning 85 m² €638,- €680,- €765,- €2.125,-
2-onder-1-kap 90 m² €675,- €720,- €810,- €2.250,-
Vrijstaande woning 130 m² €975,- €1.040,- €1.170,- €3.250,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen zijn incl. arbeidskosten, materiaal en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan!

Prijsopbouw spouwmuren isoleren

De prijs van spouwisolatie in Brecht is op te splitsen in drie verschillende categorieën: de arbeidskosten, de materiaalkosten en de machinekosten. De arbeidskosten zijn de grootste categorie.

Ongeveer 60% van het totaalbedrag gaat naar het arbeidsloon. Gemiddeld gaan 35% van de kosten naar de materiaalkosten. Met de keuze voor de spouwisolatie heeft u zelf een invloed op de hoogte van de materiaalkosten. Tot slot betaalt u nog ongeveer 5% aan machinekosten.

Hoe is de prijs van spouwmuurisolatie opgebouwd?

prijsopbouw spouwmuurisolatie

Spouw isoleren; wat is de besparing en de terugverdientijd?

De besparing van spouwmuurisolatie in Brecht ligt gemiddeld rond de €120,- per jaar bij een appartement, en rond de €600,- per jaar bij een vrijstaande woning. Als u weet wat de prijs van spouwmuurisolatie is én u weet wat u gaat besparen, dan berekent u zelf de gemiddelde terugverdientijd.

Stel: u woont in een tussenwoning en laat een spouwmuur van 50 m² isoleren in Brecht. U kiest voor isolatieparels, waardoor de totale kosten rond de €450,- liggen. De besparing loopt op tot ongeveer €115,- per jaar, waardoor u de spouwmuurisolatie in ongeveer 3,9 jaar weer terugverdient!

Vergelijk offertes en bespaar op spouwmuurisolatie in Brecht!

Kies het isolatiebedrijf met het beste aanbod en u bespaart tot 40% op de isolatiekosten.

Gratis offertes vergelijken

Is spouwmuurisolatie in Brecht in iedere woning mogelijk?

Bij woningen gebouwd voor 1920 is er geen spouw aanwezig. Logischerwijze is spouwmuurisolatie in Brecht dan ook geen optie. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven, zoals buitengevelisolatie!

Is uw huis tussen 1920 en 1975 gebouwd? Dan is er wél een spouwmuur maar vaak nog geen spouwisolatie. Met het aanbrengen van spouwisolatie verhoogt u de isolatie en bespaart u jaarlijks op uw energierekening. Woningen die na 1975 gebouwd zijn, hebben bij de bouw vaak al spouwisolatie gekregen. Toch valt er met na-isoleren nog steeds een besparing te behalen.

Heeft mijn woning een spouwmuur?

Bouwjaar woning Spouwmuur aanwezig Spouwmuurisolatie aanwezig Isolatie mogelijkheden
Gebouwd
voor 1920
Nee Nee Spouwmuren isoleren niet mogelijk. Gevelisolatie is een goede alternatieve oplossing.
Gebouwd
tussen 1920 en 1975
Ja Vaak nog niet aanwezig Spouwmuurisolatie aanbrengen verhoogt de isolatiewaarde van uw woning enorm.
Gebouwd
na 1975
Ja Vaak al aanwezig Na isoleren is een geschikte optie om de isolatiewaarde van uw woning te verhogen.

Spouwmuur na-isoleren

Een spouwmuur na-isoleren houdt in dat u een geïsoleerde spouwmuur in Brecht opnieuw isoleert of aanvult met spouwisolatie. Het kan namelijk voorkomen dat spouwisolatie na verloop van tijd is verzakt. Hierdoor is het muuroppervlak niet meer volledig geïsoleerd. De vakman vult de isolatie aan tot boven aan toe of verwijdert eerst de oude isolatie en vult de muur daarna opnieuw.

Waarom is een spouwmuur na-isoleren een goed idee?

Nieuwe isolatiematerialen zorgen voor een steeds hogere isolatie. Een huis dat 10, 20 of zelfs 30 jaar geleden geïsoleerd is met materialen van toen, kan nu een hogere isolatie behalen met een kwalitatief beter materiaal.

spouwmuur na isoleren

Welke muren zijn niet geschikt voor spouwmuur na-isolatie?

Hoewel het vaak een optie is om de spouwmuur te na-isoleren, zijn er wel enkele voorwaarden waaraan het pand moet voldoen. Ten eerste is het noodzakelijk dat de muren in goede staat verkeren.

Dit betekent dat er geen scheuren in de muur zitten.

Een derde eis die de specialisten stellen aan het huis is een goede staat van het dak en de dakgoten. Ze willen hiermee voorkomen dat er water lekt naar de spouw. Tot slot verwachten ze dat er geen sprake is van spouwmuurvervuiling. Wilt u zeker weten dat uw muren geschikt zijn om te isoleren? Een vakman uit Brecht kan dit voor u controleren.

Let op: een andere voorwaarde is dat de gevel dampdoorlatend is. Deze dampdoorlating wordt onder andere beperkt door het aanbrengen van een gevelimpregnatie.

Een derde eis die de specialisten stellen aan het huis is een goede staat van het dak en de dakgoten. Ze willen hiermee voorkomen dat er water lekt naar de spouw. Tot slot verwachten ze dat er geen sprake is van spouwmuurvervuiling. Wilt u zeker weten dat uw muren geschikt zijn om te isoleren? Een vakman uit Brecht kan dit voor u controleren.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Hebt u een oud woonpand in Brecht gekocht en vindt u in de gegevens dat er al sprake is van een spouwmuurisolatie? Probeer dan te achterhalen met welk isolerend product dit is uitgevoerd. Rotswol en schuim hebben namelijk de neiging om te verzakken. Dit betekent dat de isolerende waarde sterk vermindert, en dat er de kans op vochtproblemen zoals schimmel aanzienlijk stijgt.

Het verwijderen van het oude materiaal gebeurt met een speciaal soort stofzuiger. De specialisten zullen dan in de onderste laag enkele stenen verwijderen en dan het gros en vuil wegzuigen. Daarna pas is het mogelijk om een nieuwe isolatielaag te plaatsen.

Hoe gaat spouwmuurisolatie in zijn werk?

Spouwmuurisolatie in Brecht is in de meeste gevallen in één dag uitgevoerd. De isolatiespecialisten hebben ongeveer 7 tot 8 uur werk nodig voor de hele klus.

Hoe gaat het isoleren van de spouw in zijn werk?

De isolatiespecialisten starten met het maken van boorgaten. Deze zitten maximaal 80 centimeter uit elkaar en worden geplaatst op de kruisingen van de voeg. De vakmannen dichten alle kieren en naden in de muur, zodat de spouwisolatie de muur niet uit loopt. Daarna beginnen de specialisten met het vullen van de muur. Als dit gedaan is, maken ze alle boorgaten weer dicht en zorgen zij voor een nette afwerking.

Waar op letten bij spouwmuurisolatie?

In deze video wordt uitgelegd waarom het inschakelen van een vakman voor spouwisolatie van belang is.

Spouwmuurisolatie soorten materialen

Bij spouwmuurisolatie in Brecht heeft u de keuze uit verschillende materialen. Welk materiaal voor u de beste keuze is, is volledig afhankelijk van uw voorkeuren. Wilt u een zo’n groot mogelijke besparing behalen of wilt u liever zo’n klein mogelijk bedrag investeren? Hieronder leest u meer over de 4 meest gebruikte materialen:

  • Glaswol: is een goedkoop materiaal met een relatief hoge isolatie. Dit kost ongeveer €7,50 per m².
  • Steenwol: heeft naast een goede warmte-isolatie, ook een goede geluidsisolatie. De kosten liggen rond de €8,- per m².
  • EPS parels: de parels zijn vochtbestendig en gaan levenslang mee zonder dat ze hun isolerende waarde verliezen. De prijs ligt rond de €9,- per m².
  • PUR-schuim: isolatieschuim zorgt voor de hoogste waarde en de grootste besparing. Dit kost gemiddeld €25,- per m².

Spouwmuurisolatie in Brecht? Vergelijk gratis offertes!

Kies zelf het isolatiebedrijf met het beste aanbod en bespaar tot 40% op de kosten.

Start de gratis offerteaanvraag

Spouwmuurisolatie nadelen

Hieronder hebben we drie veelgehoorde fabels verzameld die veel mensen als nadelen van spouwmuurisolatie in Brecht zien. Is het isoleren van de spouwmuur bijvoorbeeld mogelijk als er sprake is van spouwmuurvervuiling?

  • 1. Spouwmuurisolatie in Brecht veroorzaakt vochtproblemen. Dit klopt niet: spouwmuurisolatie veroorzaakt geen vochtproblemen. Wel verdwijnen met spouwisolatie alle natuurlijke ventilatiemogelijkheden, waardoor een goede ventilatie belangrijk is.
  • 2. Spouwisolatie is geen optie als de spouw vervuild is. Ook bij spouwmuurvervuiling is het mogelijk de spouw te isoleren. Wel moet u de spouw eerst laten schoonmaken.
  • 3. Een geïsoleerde spouwmuur kan ik niet verder isoleren. Ook dit klopt niet. U kunt een geïsoleerde spouw na-isoleren of verder isoleren met bijvoorbeeld muurisolatie!

Meest gestelde vragen

Hoewel spouwisolatie in Brecht al jarenlang erg populair is, bestaan er nog veel onduidelijkheden over deze manier van woningisolatie. Hieronder leest u de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen. Wilt u binnenkort uw spouw isoleren in Brecht? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar!

Hoe lang blijft spouwmuurisolatie goed?

Spouwmuurisolatie in Brecht gaat een leven lang mee. U hoeft uw spouw dus maar één keer te isoleren. Wel kan het voorkomen dat het materiaal na verloop van tijd iets verzakt, waardoor de muur niet optimaal geïsoleerd is. In dat geval is de spouwmuur na-isoleren een goede optie.

spouwmuur isoleren Brecht

Welke spouwmuurisolatie is de beste?

Welk materiaal voor spouwmuurisolatie de beste keuze is, is afhankelijk van uw situatie. Heeft u een beperkt budget? Dan zijn glas- of rotswol goede keuzes. Wilt u optimaal isoleren? Dan is isolatieschuim de beste keuze. Een isolatiespecialist geeft u een persoonlijk advies, zodat u zeker weet dat u het beste materiaal kiest.

Wat levert spouwmuurisolatie op?

De besparing ligt gemiddeld tussen de €120,- (bij een appartement) en €600,- (bij een vrijstaande woning) per jaar. Hiermee verdient u de investering in gemiddeld 3 tot 5 jaar weer terug. Hoeveel u precies bespaart is afhankelijk van uw stookgedrag, de buitentemperatuur en de gasprijs.

Premie spouwmuurisolatie 2024

Ook in 2024 is het mogelijk een premie voor spouwmuurisolatie aan te vragen. Sterker nog, er zijn twee verschillende premies voor spouwmuurisolatie.

De eerste premie voor spouwmuurisolatie die u in 2024 kunt aanvragen is de premie van de netbeheerder. U ontvangt €5,- per geïsoleerde m². Voorwaarde hiervoor is dat u een erkend isolatiebedrijf inschakelt. Bent u een beschermde afnemer, dan ontvangt u een premie van €9,- per m². Meer hierover leest u op vlaanderen.be.

Daarnaast heeft u recht op de totaalrenovatiebonus als u in 5 jaar tijd investeert in 3 of meer energiebesparende maatregelen. Deze bonus bedraagt bij een eengezinswoning €1.250,- bij 3 investeringen en deze loopt op tot €4.750,- bij 7 investeringen. Meer weten? Lees dan verder op vlaanderen.be.

Alternatieven voor het isoleren van een spouwmuur in Brecht

Is spouwisolatie geen optie? Dan zijn er voldoende alternatieven om de buitenmuur beter te isoleren. Gevelisolatie is al jarenlang populair: dit verbetert de uitstraling van uw woning enorm! Wel moet u er rekening mee houden dat buitengevelisolatie een grote investering is.

Als u een beperkt budget heeft is binnenmuurisolatie ook een optie. Hiermee isoleert u de binnenkant van uw buitenmuur en bespaart u ook op de energiekosten. Dit is een stuk goedkoper.
Let op: u levert hierbij wel een (klein) deel van uw leefruimte in.

Zelf spouwmuur isoleren?

Regelmatig krijgen de specialisten uit ons netwerk in Brecht de vraag of het een optie is om zelf de spouwmuren te isoleren. Het antwoord hierop is heel eenvoudig: nee. Voor het isoleren van de spouwmuur schakelt u best een isolatiefirma in. Dit komt doordat er grote risico’s verbonden zitten aan het niet volledig goed aanbrengen van de isolatielaag.

Als de isolatielaag niet helemaal in alle hoekjes komt, dan zal er geen goede isolatie optreden, en is de kans op vochtproblemen nog steeds hoog. Voor een goed resultaat is dan ook zeker de hulp van een erkend vakman nodig.

Waarop letten bij spouwmuurisolatie aannemers?

Op zoek naar aannemers voor spouwmuurisolatie? Hieronder hebben we een paar belangrijke tips voor u opgesteld: zo weet u zeker dat u betaalbare én kwalitatieve isolatiespecialisten vindt!

  • Tip 1: in welke isolatietechnieken is de aannemer gespecialiseerd? Als u spouwmuurisolatie wilt, dan is het fijn als de vakman ervaren is in het aanbrengen van spouwisolatie.
  • Tip 2: kies een vakman uit Brecht! Door een aannemer bij u in de buurt in te schakelen, bespaart u op de voorrijkosten.
  • Tip 3: vergelijk de prijzen van meerdere spouwmuurisolatie aannemers. Elke aannemer bepaalt namelijk zijn eigen prijs. Kies voor de vakman met het beste aanbod en bespaar tot 40% op de isolatiekosten!

Recent aangevraagde spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie aanbrengen in Mechelen
Spouwmuur na isoleren in Mol
Spouw isoleren in Heist op den Berg
Spouwisolatie plaatsen in Turnhout
Houten ramen aanpakken in Geel
Na isoleren volledige woning in Herentals
Spouwmuren isoleren in Brasschaat
Spouw rijtjeswoning isoleren in Lier
Spouwmuur isoleren in bedrijfspand in Brecht
Plaatsen spouwmuurisolatie in Antwerpen

spouwmuurisolatie aannemers

Gratis offertes voor spouwmuurisolatie vergelijken!

Wilt u ook uw energiekosten verminderen? Laat dan uw spouwmuren isoleren. Dankzij de korte terugverdientijd is spouwisolatie een goede manier om uw huis snel beter te isoleren. De spouwmuurisolatie is in slechts één werkdag geplaatst en is relatief goedkoop, zeker vergeleken met andere isolatietechnieken. Op zoek naar een isolatie expert bij u in de buurt?

Start nu direct uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van isolatiespecialisten uit uw regio in uw mailbox. Vergelijk de verschillende prijzen en kies daarna voor het isolatiebedrijf met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de totale kosten. Vergelijk ook offertes als u dakisolatie of vloerisolatie wilt uitvoeren. Twijfel niet langer en start direct met vergelijken!

Gratis offertes aanvragen