dakisolatie Menen

Dakisolatie Menen

Er bestaan heel wat manieren om uw woning in Menen energiezuiniger te maken, één van deze methoden is het uitvoeren van een dakisolatie. Goede isolatie zorgt ervoor dat de opstijgende warme lucht bij het dak geblokkeerd wordt, waardoor de binnenhuistemperatuur langer stabiel blijft.

De voordelen van onze werkwijze:

  • U ontvangt gratis offertes met scherpe prijzen.
  • Er is altijd een specialist bij u in de buurt.
  • Bespaar tot wel 30% op de kosten.
Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden bij dakisolatie. Laat uw schuin dak isoleren door een isolatiespecialist uit Menen of informeer naar de prijzen voor zoldervloerisolatie. U leest op deze pagina ook meer over de verschillende premie’s die u kunt aanvragen voor het isoleren van uw dak. Ook vind u hier de voordelen van een goed geïsoleerde woning. Wilt u besparen op de isolatiekosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan: vergelijk de prijzen en kies voor de vakman met het beste aanbod.

isolatie ellend dak Menen

Hellend dak isoleren Menen

Heeft uw woning in Menen een schuin dak? Een hellend dak is uitstekend te isoleren met verschillende isolatiematerialen. U heeft de keuze uit minerale wol, PUR-isolatieschuim en nog vele andere soorten isolatie. Heeft u een spantendak of gordingendak? Dan brengt de isolatiespecialist het materiaal aan tussen de balken. Dit kunt u vervolgens afwerken met gyprocplaten voor een strak geheel. Zo transformeert u de koude, kille zolder relatief eenvoudig in een warme extra slaapkamer of werkkamer. Wie de zolder niet als leefruimte wil gebruiken, doet er verstandig aan om niet het dak, maar de zolder te isoleren.


isolatie plat dak Menen

Plat dak isoleren

Ook voor het isoleren van een plat dak schakelt u het beste een isolatiespecialist uit Menen in. Het isoleren van een plat dak vereist namelijk een compleet andere aanpak. Bij de isolatie van een plat dakoppervlak heeft u de keuze uit verschillende materialen, waaronder EPS en XPS-platen en minerale wol. Doorgaans zijn er drie verschillende manieren om een plat dakoppervlak te isoleren: van buiten, van binnen of doormiddel van een omgekeerde dakconstructie. In het laatste geval plaatst de vakman het isolatiemateriaal op de dakbedekking en werkt dit af met een laag tegels, grind of zelfs hout.

Plaatsing: koud of warm plat dak

Wanneer u een hellend of plat dakoppervlak wilt laten isoleren heeft u doorgaans de keuze uit binnen of buiten isoleren. Kiest u ervoor om het isolatiemateriaal langs binnen aan te brengen, dan noemen wij dit ook wel een koud plat dak constructie: het dak neemt dan de buitentemperatuur aan. Bij isolatie langs buiten gaat het juist om een warm plat dak constructie. Omdat de dakconstructie dan de warme temperatuur aanneemt. Bij een hellend oppervlak kiezen de meeste mensen voor isolatie langs binnen. Dit is goedkoper en minder ingrijpend. Bij platte daken is het juist aan te raden om het oppervlak langs buiten te isoleren: dit voorkomt grote temperatuurwisselingen en verkleint de kans op lekkages.

Belang van dampscherm

Iets dat bij dakisolatie absoluut niet vergeten mag worden is het dampscherm. Het dampscherm wordt toegevoegd om vocht tegen te gaan. Als het vocht in het isolatiemateriaal terecht komt, dan gaat de isolerende functie in de meeste gevallen gedeeltelijk of zelfs helemaal verloren. Het dampscherm beschermt dus uw isolatie. Sommige materialen beschikken zelf al over een dampscherm, zoals minerale wol. Als dit het geval is, dan hoeft u niet een extra dampscherm aan te brengen. Voor een optimale bescherming is het wel belangrijk dat u alle naden in het materiaal goed dicht, zodat hier geen condensvocht tussendoor komt.

Heeft u een specialist nodig voor dakisolatie?

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

isoleren binnenzijde dak

Dakisolatie via binnenzijde

Bij een hellend oppervlak is het verstandig om de isolatie aan de binnenkant aan te brengen. Dit is relatief eenvoudig. Steeds meer mensen kiezen voor PUR-isolatieschuim. Dit heeft een uitstekende isolatiewaarde, is relatief goedkoop en is erg snel aan te brengen. Aanbrengen kan alleen door een vakman gedaan worden, omdat er tijdens de installatie gevaarlijke stoffen vrijkomen. Deze stoffen vormen geen enkel risico zodra het PUR is uitgehard. Wilt u de zolder snel en gemakkelijk afwerken, dan zijn isolerende platen ook een optie. Afhankelijk van het soort plaat dat u gebruikt, kunt u deze direct afwerken. Zo is uw zolderkamer al snel klaar voor gebruik!


isoleren buitenzijde dak

Dakisolatie via buitenzijde

Het alternatief voor isolatie binnen, is dakisolatie van buiten. Dit is bij een hellend daktype een ingrijpende klus. De vakmannen uit Menen verwijderen eerst uw huidige dakbedekking zodat de kepers en gordingen blootliggen. De experts bevestigen vervolgens isolatiepanelen tegen het dakbeschot en werkt dit af met een nieuw onderdak. Dit maakt het geheel wind- en waterdicht, zodat neerslag niet naar binnen kan dringen. Tot slot plaatsen zij de dakbedekking weer terug. Omdat dit gaat om een ingrijpende klus, kiezen de meeste mensen uit Menen ervoor om dakisolatie van buiten te combineren met andere werkzaamheden, zoals het vernieuwen van de dakbedekking of het plaatsen van zonnepanelen.

Dakisolatie prijzen

De prijzen voor dakisolatie in Menen zijn uiteraard volledig afhankelijk van het isolatiemateriaal en –techniek die u kiest. Heeft u een hellend dak en wilt u deze laten isoleren? Dan betaalt u een gemiddelde prijs van €20,- tot €65,- per vierkante meter. Binnen isoleren is de voordeligste optie, hiervan liggen de prijzen ongeveer rond de €20,- tot €50,- per m². De prijs voor isolatie van buiten ligt gemiddeld tussen de €40,- tot €65,-per m². Een andere optie is zoldervloerisolatie, dit is een voordelig alternatief: gemiddeld liggen de prijzen hiervoor tussen de €25,- tot €35,- per m². Het isoleren van platte daken kost doorgaan iets meer: voor isolatie langs binnen betaalt u ongeveer €30,- tot €40,- per m² en isolatie langs buiten heeft een prijs van gemiddeld €70,- tot €110,- per m².

Wat levert het op?

Dakisolatie is een aantrekkelijke optie als u flink wilt besparen op uw stookkosten. Op energiebesparen.be kunt u uitrekenen wat dakisolatie in uw woning in Menen oplevert en hoe lang het duurt voordat u de investering terugverdiend hebt. Hoe lang de terugverdientijd is, is uiteraard helemaal afhankelijk van de hoogte van uw investering, het gekozen isolatiemateriaal en de dikte van het materiaal. Een gemiddelde eengezinswoning in Menen bespaart maar liefst een kwart van de energiekosten. Dit betekent dat u jaarlijks ongeveer €350,- tot €450,- kunt besparen! Hiermee verdient u de investering na een jaar of 5 alweer terug.

Prijstabel: Wat kost dakisolatie per m²

Isolatie van Plaatsing Gem. prijs per m²*
Hellend dak Langs binnen €20,- tot €50,-
Hellend dak Langs buiten €40,- tot €65,-
Plat dak Langs binnen €30,- tot €40,-
Plat dak Langs buiten €70,- tot €110,-
Zoldervloer PUR op massieve zoldervloer €25,- tot €35,-
* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief plaatsing (excl. afwerking). De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Premie dakisolatie 2018/2019

Dakisolatie in Menen is een flinke investering. Gelukkig zijn er verschillende landelijke en plaatselijke premie’s die u kunt aanvragen, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt. Laat u isolatie tegen het dak plaatsen, dan kunt u namelijk bij de netbeheerders een aantal premie’s aanvragen: een zolder- of dakisolatiepremie en u kunt zelfs aanspraak maken op de totaalrenovatiebonus. Daarnaast betaalt u slechts 6% btw voor de materiaal- en arbeidskosten en heeft u mogelijk recht op een gemeentelijke premie.

Premies van netbeheerders

Netbeheerders geven een premie uit voor wie hun dak in Menen isoleert om aan de dakisolatienorm van 2020 te voldoen. Dankzij een premie krijgt u tot €6,- per m² terug op uw investering. Daarnaast maakt u kans op de renovatiebonus, als u de isolatie combineert met minimaal 2 andere energiebesparende maatregelen.

Op vlaanderen.be leest u meer over de mogelijkheden voor een premie.

Wilt tot wel 30% besparen op de kosten?

Vergelijk dan meerdere offertes van specialisten uit de regio Menen!

Gratis offertes aanvragen

Verlaagd btw-tarief

Voor verschillende werken aan uw huis in Menen profiteert u van een verlaagd btw-tarief. Dit btw-tarief geldt voor bijvoorbeeld het aanleggen van elektriciteit, schilderwerken en ook: isolatiewerken. In plaats van de gebruikelijke 21% betaalt u slechts 6% btw. Hierdoor bespaart u flink op de belastingen van de werken, waardoor de investering nog aantrekkelijker is. Op belgium.be leest u meer over de voorwaarden van deze regeling.

Vlaamse verbeteringspremie

Voor het uitvoeren van verschillende dakwerken kunt u ook aanspraak maken op de Vlaamse verbeteringspremie. De verbeterignspremie voor dakwerken bedraagt €1.250,-. U kunt hier alleen aanspraak op maken wanneer de factuur minimaal het dubbele van dit bedrag is. Ook is het belangrijk dat de factuur aan u als hoofdbewoner is gericht. In tien jaar tijd kan u per woning maximaal drie keer een verbeteringspremie krijgen. .

totaalrenovatiebonus isolatie

Totaalrenovatiebonus

De totaalrenovatiebonus is een extra bedrag dat de netbeheerder uitkeert wanneer u minimaal 3 energiebesparende maatregelen treft. Hoe meer investeringen u doet, hoe hoger de totaalrenovatiebonus. Voor eengezinswoningen bedraagt de totaalrenovatiebonus €1.250,- tot €4.750,-, afhankelijk van het aantal investeringen. Voor appartementen bedraagt de bonus €625,- tot €2.375,-. De voorwaarden van de totaalrenovatiebonus vindt u op vlaanderen.be.

premies dakisolatie

Gemeentelijke of provinciale premie Menen

In Menen heeft u bovendien mogelijk recht op een gemeentelijke of provinciale premie. De hoogte en voorwaarden van een plaatselijke premie verschillen per gemeente. Een isolatiespecialist kan u vertellen of er in Menen ook plaatselijke subsidie’s beschikbaar zijn. Dit kunt u ook zelf controleren op energiebesparen.be. Vul uw gemeente in en kies welke werken u laat uitvoeren en u weet direct of u recht hebt op een plaatselijke premie.

Hoe dakisolatie premie aanvragen?

Hoe u de isolatiepremie kunt aanvragen, verschilt per premie. Zo moet u voor de totaalrenovatiebonus en de dakisolatiepremie bij uw netbeheerder zijn.

In de meeste gevallen kunt u de premie zelf online aanvragen, daarna duurt het enkele weken voordat u weet of de isolatiepremie aan u wordt toegekend. Bij de aanvraag moet u in ieder geval de facturen van de werken voorleggen.

Vlaamse dakisolatienorm 2020

In 2015 is in Vlaanderen vastgesteld dat daken van alle woningen geïsoleerd moeten zijn, hiervoor is een dakisolatienorm vastgesteld. Het gaat hierbij om woningen die voor januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet met een minimaal dak van 3m². Huizen die na die tijd zijn gebouwd voldoen al aan de gestelde dakisolatienorm. Kort gezegd houdt dit in dat u dak per 2020 moet voldoen aan de dakisolatienorm van 0.75 m²K/W. Is dit niet het geval, dan loopt u het risico aan strafpunten. Bij een teveel aan strafpunten bestaat de kans dat uw woning in Menen onbewoonbaar verklaard wordt.

Wilt u besparen op de kosten voor het isoleren van uw dak?

Vraag gratis offertes aan, vergelijk en betaal niet te veel voor de isolatiewerken!

Gratis offertes aanvragen

Dakisolatie plaatsen, wat doet de vakman?

Hoe de vakman uit Menen te werk gaat bij het installeren van isolatie, is uiteraard afhankelijk van het daktype, de gekozen materialen en methode. Bij dakisolatie van binnen bij een hellend dak plaatst de vakman uit Menen het materiaal tegen het oppervlak aan, waarna hij dit netjes wegwerkt.

In het geval van spuitisolatie spuit hij PUR onder hoge druk op het oppervlak. Vanwege de stoffen die tijdens het spuiten vrijkomen draagt de expert beschermende kleding. Geen zorgen: deze stoffen zijn na het uitharden niet langer schadelijk dus uw gezondheid loopt geen risico.

Video over het plaatsen van isolatie:

In deze video vertelt een vakman meer over het aanbrengen van dakisolatie aan de binnenkant.

Soorten dakisolatie

Wilt u de isolatie van uw woning in Menen verbeteren door isolatie tegen uw dak te plaatsen? Dan heeft u uiteraard de keuze uit een ruim aanbod aan materialen. Welk materiaal voor u de beste keuze is, is afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeuren. Wilt u graag een milieuvriendelijk materiaal, kies dan voor natuurlijke isolatiematerialen. Heeft u een beperkt budget dan is minerale wol een goede keuze.

isoleren met isolatieplaten Menen

Isolatieplaten

We geven u graag meer informatie over het gebruik van isolatieplaten. De term isolatieplaat staat voor een bepaalde vorm waarin diverse isolatiematerialen kunnen worden gegoten. Zo bestaan er platen van PUR-schuimisolatie, van glaswol en van steenwol. Een wat innovatiever isolatieproduct waarvan men tegenwoordig ook platen maakt is PIR. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. Het is de opvolger van polyurethaan, en in een zeer dunne dikte biedt het al een uitstekende isolatie. De prijzen voor de PIR-platen liggen dan ook iets hoger, al zult u dit op de langere termijn zeker terugverdienen. De kosten voor isolatieplaten inclusief plaatsen, liggen rond de €25,- per vierkante meter.

isolatiemateriaal voor dak

Glaswol en rotswol

Zowel glaswol en rotswol zijn in Menen een populaire keuze bij het isoleren van een hellend dak, mede dankzij de flexibiliteit. Minerale wol is gemakkelijk in kleine hoeken te bevestigen, waardoor het oppervlak optimaal geïsoleerd is. Het verwerken van minerale wol is bovendien enorm eenvoudig waardoor de vakman uit Menen maar weinig tijd nodig heeft: zo bespaart u op de arbeidskosten! Zitten er grote verschillen tussen rots- en glaswol? Jazeker. Beide materialen vormen een prima isolatielaag, maar rots- of steenwol heeft een extra voordeel: dit verhoogt de geluidsisolatie. Gemiddeld kost minerale wol €35,- per vierkante meter, inclusief plaatsen.

isoleren met pur-schuim

PUR-schuimisolatie

PUR-schuimisolatie is een isolatieproduct dat niet alleen voor dakisolaties, maar ook voor vele andere isolatietechnieken veel ingezet wordt. Het grote voordeel van PUR-schuimisolatie is dat het zowel in vaste als in vloeibare variant in te zetten is. In de vloeibare variant loopt de PUR tot in alle hoeken en naden, waardoor deze volledig afgesloten worden. Kiest u voor de vaste variant, dan weet u zeker dat de isolatieplaten een lange levensduur kennen en dat u deze indien gewenst weer gemakkelijk verwijderen kunt. De afkorting PUR staat voor polyurethaann. Het is een kunststof met diverse positieve eigenschappen, waaronder een hoge Rd-waarde. Dit kost ongeveer €30,- per vierkante meter en kan niet zelf gedaan worden.

isolatie milieuvriendelijk

Milieuvriendelijke dakisolatie

Voor wie liever milieuvriendelijke materialen plaatst is er ook voldoende keuze. In Menen is schapenwol al jarenlang populair omdat dit goed isoleert en een sterke vochtregulerende werking heeft. Dit houdt in dat schapenwol nog net zo goed isoleert als het vochtig wordt. Een andere optie is kurk. Hoewel dit een relatief hoge kostprijs heeft, is kurk wel een veelzijdig materiaal dat ook bij dakisolatie gebruikt wordt. Kurkplaten zijn verkrijgbaar in diverse diktes: hoe dikker het kurk, hoe beter de isolatiewaarde. Andere natuurlijke materialen die u kunt gebruiken zijn hennep, stro en houtvezel. Deze materialen zijn enorm duurzaam en kunnen voor de volle 100% gerecycled worden.

Welke soort dakisolatie plaatsen?

Welk soort dakisolatie in uw situatie de meest geschikte keuze, is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren, budget en situatie. Wanneer u het oppervlak van buiten wilt isoleren, dan is het aan te raden om stijve polyurethaan platen te plaatsen. Deze zijn goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Voor isolatie van binnenuit is er een breder aanbod. Zo kunt u kiezen voor natuurlijke materialen als milieuvriendelijke optie of synthetische materialen bij een beperkt budget. Wilt u een hoge isolatie behalen? Dan is PIR een aanrader. Wanneer u ook de geluidsisolatie flink wilt verbeteren dan is juist steenwol een goed idee. Een vakman uit Menen geeft u een persoonlijk advies zodat u zeker weet welk materiaal de beste keuze is.

Handig om te weten

Als u zich gaat oriënteren op dakisolatie en de mogelijke materialen, dan is het goed om van tevoren te weten wat u graag wilt. Er zijn dan een aantal aspecten waar u op kunt letten. Zo is het in ieder geval belangrijk om te voldoen aan de dakisolatienorm van 2020 en dat u dus weet hoe dik u het materiaal moet aanbrengen voor een goede isolatiewaarde.

Let daarnaast op de R-waarde en de dikte van het materiaal. Hieronder leest u hier meer over.

Hoeveel R-waarde dakisolatie?

Bij het kiezen van het isolatiemateriaal is het belangrijk om rekening te houden met de R-waarde. De R-waarde geeft aan hoe goed materialen met een bepaalde dikte isoleren. Hoe hoger de R-waarde, des te beter de isolatiewaarde. Bovendien wordt de R-waarde gebruikt om te berekenen hoe dik u de isolatie moet plaatsen.

Hoe dik moet de isolatie zijn?

Om aan de dakisolatienorm te voldoen is het belangrijk om de juiste dikte te kiezen. Hoe dik is afhankelijk van het materiaal en het oppervlak. Voor minerale wol geldt doorgaans een dikte van ongeveer 16 tot 21 centimeter en PIR of PUR voldoet met een dikte van 12 tot 14 centimeter.

voordeel dakisolatie

Voordelen van dakisolatie

U wilt besparen op uw energiekosten door uw woning in Menen beter te isoleren. Waarom is dakisolatie dan een goed idee? Zeker als u het oppervlak van binnen isoleert bent u relatief voordelig uit en behaalt u toch een maximale besparing!

Daarnaast heeft dakisolatie een aantal andere voordelen:

  • Met dakisolatie kunt u de zolder inzetten als extra leefruimte.
  • Dakisolatie behaalt de hoogst mogelijke besparing.
  • U heeft de investering in isolatie al in ongeveer 5 jaar terugverdiend!
prijzen dakisolatie Menen

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u graag dakisolatie laten uitvoeren aan uw woning of bedrijfspand in Menen? Maak gebruik van ons netwerk en krijg een duidelijke indicatie van de prijzen. Geef uw wensen door via het offerteformulier en u ontvangt zo spoedig mogelijk tot maximaal 6 offertes van specialisten uit Menen. Deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend: vindt u tussen de prijsindicaties geen passend aanbod? Dan zit u helemaal nergens aan vast. Met het vergelijken van offertes bespaart u al snel tot wel 30% op de totale isolatiekosten. Wilt u dit ook? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in!

Vrijblijvende offertes aanvragen
gevelisolatie

Gevelisolatie

Lees meer over het isoleren van de buitenmuur.

spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Besparen op de stookkosten? Lees meer over het isoleren van de spouwmuur.

vloerisolatie

Vloerisolatie

Last van koude voeten? Lees hier meer informatie over het isoleren van de vloer.

kruipruimte

Kruipruimte

vKruipruimte isoleren? Lees hier meer over kelderisolatie.