dakisolatie Menen

Dakisolatie Menen

Dakisolatie plaatsen in uw huis in Menen is een zeer energiebesparende ingreep met een rendabel resultaat. Door het isoleren van een plat of hellend dak, bespaart u ieder jaar behoorlijk op de kosten en gaat er geen warmte meer verloren. U vindt hier alles over de mogelijkheden voor dakisolatie via binnen en buiten, wat de prijzen zijn om een dergelijke isolatie te laten leggen en of u recht hebt op een isolatiepremie.

De voordelen van onze werkwijze:

  • Uitgebreid netwerk van specialisten.
  • U bent verzekerd van uitstekende kwaliteit.
  • U bespaart tot wel 30% op de kosten.
Wilt u meer inzicht in de kostprijs van het isoleren van uw dak in Menen? Of bent u benieuwd hoe het zit met de dakisolatienorm? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een isolatiespecialist uit uw buurt.

hellend dak isolatie Menen

Hellend dak isoleren Menen

Een hellend dak zonder isolatie zorgt voor enorm veel warmteverlies. Bovendien is het slecht voor het milieu en heeft u waarschijnlijk hoge stookkosten. Hoe een schuin dak geïsoleerd wordt, hangt af van de opbouw van uw dak. Er zijn 2 mogelijkheden: namelijk isoleren vanuit binnen of vanuit buiten. Heeft uw dak spanten of kepers? Dan kunt u het beste via de binnenzijde en tussen de kepers isoleren. Bevat uw dak ook gordingen? Dan laat u de isolatie tussen de kepers en gordingen plaatsen. Is uw dakbedekking aan vernieuwing toe? Laat dan direct sarking aanbrengen. Sarking is een methode waarbij de isolatie bovenop het dak geplaatst wordt.


plat dak isolatie Menen

Plat dak isoleren

Net als een hellend dak, is het bij een plat dak ook mogelijk om langs binnen of langs buiten te isoleren. Echter is dit wel een compleet andere manier van isoleren, omdat de dakopbouw heel anders is.

Er zijn drie isolatiemethodes: koud plat dak, warm plat dak of omgekeerd plat dak. Welke manier gebruikt wordt is afhankelijk van de dakopbouw en de beschikbaar ruimte die er is. Lees snel verder voor meer informatie over deze methodes.

Plaatsing: koud of warm plat dak

Bij een koud plat dak bevindt de isolatie zich aan de binnenzijde. Deze manier van isoleren wordt voornamelijk gebruikt bij aanbouwen en bestaande platte daken die beperkte ruimte hebben. Koud plat dak is niet aan te raden, om dat het dakvlak te maken krijgt met grote temperatuurschommelingen. Hierdoor kan de dakbedekking krimpen of uitzetten en ontstaan er mogelijk scheuren. Bovendien is de kans aanwezig dat het vocht van binnen de isolatie aantast. Belangrijk is dan ook om een dampscherm te plaatsen.

Een warm plat dak heeft de isolatie aan de buitenzijde van de dakconstructie zitten. Bovenop de isolatie wordt een waterwerende laag aangebracht, zoals EPDM, rubber of roofing. Deze manier van isoleren is populair bij mensen in Menen, omdat de kans op krimpen en uitzetten heel klein is. Bovendien werkt een warm plat dak als een warmtebuffer: overdag wordt de warmte opgeslagen en ’s avonds als het afkoelt geeft de constructie de warmte geleidelijk af.

Belang van dampscherm

Als u dakisolatie via de binnenzijde laat aanbrengen dan is het erg belangrijk een dampscherm te plaatsen. Anders ontstaan er vochtproblemen die de isolatiewaarde negatief beïnvloeden.

Om vochtproblemen na het isoleren te voorkomen, is een dampscherm dus erg belangrijk. Een dampscherm is water- en luchtdicht folie dat vocht tegengaat.

Bij een dampscherm zijn een aantal materialen mogelijk, zoals aluminiumpapier, bitumineuze laag of plastic folie van polyethyleen. Tegenwoordig krijgen alle daken een dampscherm, maar het is mogelijk dat oudere woningen in Menen dit niet hebben.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en prijzen voor dakisolatie?

Vraag geheel vrijblijvend offertes aan en vergelijk deze onderling!

Gratis offertes aanvragen

dak isolatie via binnenzijde

Dakisolatie via binnenzijde

U kunt dakisolatie aanbrengen via de binnenzijde van uw huis in Menen. Dit is de meest voordelige optie omdat het niet noodzakelijk is om de dakbedekking aan te passen of te verwijderen. Een schuin dak isoleren gebeurt vaak via een spanten- of keperstructuur. Dit zijn houten balken die ondersteuning geven aan de dakconstructie. De isolatie wordt tussen de kepers geplaatst. In sommige gevallen is het nodig om een extra houten raamwerk te plaatsen zodat u zeker weet dat de isolatie blijft zitten. Bovendien is het noodzakelijk om een dampscherm te plaatsen. Dit beschermt de isolatie namelijk tegen vocht. Na het isoleren brengt de vakman uit Menen een afwerkingslaag aan, in de vorm van panelen of gipsplaten.


dak isoleren via buitenzijde

Dakisolatie via buitenzijde

Gaat u het schuine dak van uw woning in Menen isoleren? Dan is het mogelijk om langs de buitenzijde te isoleren. Een dak wat geïsoleerd is langs de buitenzijde staat ook wel bekend als een sarkingdak. Een voordeel van dakisolatie langs buiten is dat u geen ruimteverlies op zolder hebt. Daarnaast is de isolatieschil ononderbroken en is de kans koudebruggen minder groot dan bij isolatie langs de binnenzijde. Een sarkingdak is echter een stuk duurder dan isolatie langs binnen. Dit komt omdat de volledige dakbedekking verwijderd wordt, om het isolatiemateriaal eronder te plaatsen. Schakel een isolatiespecialist uit Menen in voor de isolatie.

Dakisolatie prijzen

De prijzen van dakisolatie hangen af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de dakconstructie (plat of hellend), het totale dakoppervlak en de moeilijkheidsgraad van de klus. Ook het gekozen materiaal en de dikte hiervan beïnvloeden de prijzen. Het isoleren van de zoldervloer is het goedkoopst en kost gemidde3ld €25,- tot €35,- per m². Heeft u een plat dak en wilt u deze langs buiten isoleren? Reken dan op €70,- tot €110,- per – In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde kostprijs voor het isoleren van een plat dak, hellend dak of zolder.

Wat levert het op?

Dat het isoleren van een hellend dak in Menen een goede investering is, moge duidelijk zijn. Maar wat levert het u precies op? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Het hangt namelijk af van het materiaal dat gebruikt is voor de isolatie en de dikte ervan, maar ook de grootte van het dakoppervlak speelt mee. Dakisolatie zorgt ervoor dat u gemiddeld 25 tot 30% minder energie verbruikt, wat neerkomt op een gemiddelde winst van €400,- op jaarbasis. U verdient dakisolatie gemiddeld terug binnen 5 jaar. De energiewinst is hoger als de het materiaal dikker is. Bereken zelf de terugverdientijd van de isolatie op energiebesparen.be.

Prijstabel: Wat kost dakisolatie per m²

Isolatie van Plaatsing Gem. prijs per m²*
Hellend dak Langs binnen €20,- tot €50,-
Hellend dak Langs buiten €40,- tot €65,-
Plat dak Langs binnen €30,- tot €40,-
Plat dak Langs buiten €70,- tot €110,-
Zoldervloer PUR op massieve zoldervloer €25,- tot €35,-
* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief plaatsing (excl. afwerking). De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Premie dakisolatie 2018/2019

Wanneer u het dak van uw huis in Menen laat isoleren, krijgt u veel steun van verschillende instanties. Dakisolatie bespaart namelijk behoorlijk wat energie, wat dus beter is voor het milieu en wat u terugziet in de energierekening. Netbeheerders geven bijvoorbeeld verschillende premies, zoals een isolatiepremie, burenpremie of de totaalrenovatiebonus. Daarnaast hanteren sommige gemeentes een gemeentelijke premie en heeft u kans dat u in aanmerking komt voor de verbeteringspremie. Laat u isolatiewerken uitvoeren door een aannemer? Dan geldt er een verlaagd btw-tarief van 6%. Bovendien geldt er belastingvermindering als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Lees verder voor meer informatie over deze premies.

Premies van netbeheerders

Netbeheerders geven bepaalde premies wanneer u energiebesparende maatregelen neemt, zoals dakisolatie. Als u isolatie laat plaatsen of dit zelf doet bij een bestaande woning of appartement heeft u recht op een isolatiepremie. De premie is geldig bij dakisolatie of zoldervloerisolatie, niet voor allebei.

Wanneer u tegelijk met minstens 10 buren de woningen energiezuiniger maakt, komt u in aanmerking voor de burenpremie. Lees de voorwaarden op vlaanderen.be als u wilt kijken of u in aanmerking komt voor bovenstaande premies.

Wilt u besparen op de kosten voor dakisolatie?

Vraag direct gratis offertes met scherpe prijzen aan en bespaar tot wel 30% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Verlaagd btw-tarief

U laat isolatiewerken uitvoeren door een aannemer en u woont in een privéwoning of appartement in Menen dat ouder is dan 10 jaar. Voldoet u aan deze voorwaarden? Dan komt u in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 6%. Dit betekent dat u in plaats van 21% btw, maar 6% aan belastingen hoeft te betalen. U betaalt minder dus een stuk minder belastingen voor isolatiewerken. Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, komt u ook in aanmerking voor belastingvermindering. Dit betekent dat u tot 30% minder belastingen betaalt. Lees de voorwaarden op de vlaanderen.be.

Vlaamse verbeteringspremie

Uw woning in Menen is hard toe aan uitbreiding of verbetering, omdat het pand niet meer aan de kwaliteitsnormen voldoet. Wanneer u uw huis laat verbeteren of u verhelpt overbewoning, kunt u de verbeteringspremie aanvragen. Zowel bewoners als verhuurders kunnen deze premie aanvragen. U vraagt de verbeteringspremie aan als de werkzaamheden al gedaan zijn. Dit doet u aan de hand van een aanvraagformulier. Bekijk de voorwaarden op vlaanderen.be om te kijken of u in aanmerking komt voor de Vlaamse premie.

totaalrenovatiebonus dakisolatie Menen

Totaalrenovatiebonus

Investeert u in 3 of meer energiebesparende maatregelen voor uw woning? Dan komt u in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus. Als u binnen 5 jaar minstens 3 premies aanvraagt bij de netbeheerder, waarvan er minstens 2 in combinatie zijn met een ventilatiesysteem én u voldoet aan alle voorwaarden. Dan krijgt u bovenop de premies nog een bonus, de totaalrenovatiebonus. Hier geldt dan ook: hoe meer maatregelen u neemt om energie te besparen, hoe hoger de bonus is.

premie isolatie dak Menen

Gemeentelijke of provinciale premie Menen

Een aantal gemeenten van het Vlaams Gewest, mogelijk ook waar u woont in Menen, krijgen een gemeentelijke of provinciale premie voor dakisolatie. U kunt op de website van energiesparen.be controleren of uw gemeente hiervoor in aanmerking komt. Het is ook mogelijk om contact op de te nemen met de gemeente.

Hoe dakisolatie premie aanvragen?

Het krijgen van een premie is natuurlijk mooi meegenomen, maar hoe gaat de aanvraag in zijn werk? U kunt een dakisolatiepremie online aanvragen of via een aanvraagformulier. Daarbij moet u een kopie van alle aankoopfacturen bij de aanvragen voegen. Alleen facturen van maximaal 12 maanden oud komen in aanmerking.

Vraag de premie online aan via de website van uw elektriciteitsnetbeheerder. Stuurt u het op via de post? Dan download u het aanvraagformulier, vult deze in en stuurt het op naar de netbeheerder.

Vlaamse dakisolatienorm 2020

Vanaf 2020 moeten alle daken, van zowel koop- als huurwoningen, voldoen aan de dakisolatienorm. Dit heeft de Vlaamse overheid besloten. Het geldt voor alle huizen in Menen die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Voor zelfstandige woningen zoals appartementen, studio’s en eengezinswoningen is deze dakisolatienorm op 1 januari 2015 in werking getreden. Kamers en daken kleiner dan 2 m² krijgen een vrijstelling op deze dakisolatienorm. De minimum dakisolatienorm is een R-waarde van 0,75 m²K/W. Wanneer uw huis in Menen deze norm niet haalt, krijgt het gebouw strafpunten. Heeft uw woning op 1 januari 2020 meer dan 15 strafpunten? Dan wordt uw huis mogelijk ongeschikt verklaard.

Laat dakisolatie aanbrengen door een specialist uit Menen.

Profiteer van hoogwaardige kwaliteit en vind de beste isolatiespecialist!

Gratis offertes aanvragen

Dakisolatie plaatsen, wat doet de vakman?

Belangrijk bij het plaatsen van dakisolatie is dat het op een juiste manier gebeurt. Bovendien zijn de materiaalsoort en de isolatiewaarde ook van belang. Er wordt tegenwoordig steeds vaker met een dampscherm gewerkt, wat ervoor zorgt dat kieren dicht zijn en er geen vocht in de isolatie terechtkomt.

Laat een vakman uit Menen deze isolatieklus voor u doen. Het is niet verstandig om dit zelf te doen, omdat het behoorlijk specialistisch werk is. Een isolatiespecialist heeft kennis, ervaring en beschikt over de juiste materialen.

U weet daarbij ook dat alles netjes afgewerkt wordt. Wilt u meer weten over de prijzen voor het inhuren van een vakman? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Video over het plaatsen van isolatie:

In deze video vertelt een vakman meer over het aanbrengen van dakisolatie aan de binnenkant.

Soorten dakisolatie

Als u dakisolatie laat aanbrengen door een vakman uit Menen dan hebt u de keuze uit vele verschillende soorten materialen. Welke soort isolatie het meest geschikt is hangt onder andere af van het type dak, bij een hellend dak gaat dit anders dan bij een plat dak. Ook hangt het af van uw wensen, de isolatiewaarde, de manier van isoleren en uw budget. Hieronder vindt u meer informatie over de meest gebruikte isolatiematerialen.

isolatieplaten voor dak Menen

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn veelal gemaakt van een synthetisch of kunststof materiaal. Ze bestaan in verschillende samenstellingen, namelijk PIR, PUR of EPS. PIR platen zijn bijvoorbeeld breed toepasbaar voor isolatie van een plat dak. Het heeft een hoge brandveiligheidswaarde en is voorzien van een dampdichte laag. PUR is een van de meest efficiënte isolatiematerialen en is vaak uitgerust met een kliksysteem, waardoor ze eenvoudig aan te brengen zijn. Tot slot is er nog EPS, een veelgebruikt materiaal voor isolatie. EPS dakplaten zijn licht en eenvoudig te gebruiken. Het grootste voordeel van geïsoleerde platen is dat de ruimte onder het dak goed benut is. De gemiddelde prijs is €25,- per m².

isolatiesoort dak

Glaswol en rotswol

Glaswol is vooral geschikt als u een materiaal zoekt voor het isoleren van een hellend dak. Het voordeel hiervan is dat de plaatsing eenvoudig is, het materiaal is namelijk samendrukbaar waardoor er een goede en luchtdichte aansluiting ontstaat. Bovendien absorbeert dit materiaal geluid en beschermt het uw woning in Menen tegen schimmels, brand en ongedierte. De kostprijs ligt rond de €20,- per m², inclusief plaatsen. Het nadeel is wel dat het plaatsen ervan kan zorgen voor irritaties aan huid, ogen en luchtwegen. Rotswol lijkt op glaswol, het plaatsen is dus ook eenvoudig. Daarbij is het brandvast en geluidswerend. Dit materiaal wekt minder irritaties op dan glaswol. Reken op prijzen van €35,- per m² inclusief plaatsing.

isolatie pur

PUR-schuimisolatie

PUR-isolatieschuim gebruikt u voornamelijk bij een hellend dak. Het materiaal ontstaat door twee chemische componenten (polyol en isocyanaat) met elkaar te mengen. Als deze worden gespoten, ontstaat er een schuim. In isolatieschuim zitten gesloten cellen met daarin droge lucht, wat zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Het grote voordeel van schuimisolatie is dat het elke kleine hoek of spleet opvult met isolatie. Hierdoor kan de vakman uit Menen erg nauwkeurig te werk gaan en is geen enkele plek vrij van isolatie. Het materiaal rot niet en is niet irriterend. Het is bovendien betaalbaar omdat de vakman uit Menen het zo snel kan aanbrengen. De prijzen van PUR-schuimisolatie liggen rond de €30,- per m².

milieuvriendelijke isolatie

Milieuvriendelijke dakisolatie

Milieuvriendelijk isoleren wordt steeds populairder. Dit komt omdat veel mensen bezig zijn met milieubewust leven. Zo is het ook mogelijk om een hellend dak milieuvriendelijk te isoleren. Er zijn verschillende materialen verkrijgbaar die volledig recyclebaar zijn en waar bij de productie slechts een kleine hoeveelheid energie wordt verbruikt. Schapenwol is een van de materialen, het is luchtzuiverend, vochtregulerend en heeft een hoge warmteopslag. Echter is het niet heel goedkoop. Dan is er nog houtwol, dit is een vochtbestendige isolatie en heeft een hoge warmteopslag. Bovendien irriteert dit materiaal uw huid en longen niet. Papiervlokken is hiervan de goedkoopste optie. Het is ademend en heeft een goede warmte-isolatie. De vlokken zijn alleen niet geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden.

Welke soort dakisolatie plaatsen?

Dakisolatie is de moeite van het investeren waard. Maar welke soort isolatie laat u plaatsen? Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van wat u belangrijk vindt. Bent u milieubewust en wilt u milieuvriendelijke isolatie, dan is schapenwol of kurk een goede optie. Dit zijn materialen die volledig recyclebaar zijn. Wilt u goede thermische isolatie voor een scherpe prijs? Dan kiest u het beste een minerale wolsoort. Tot slot is er nog kunststof, wat een zeer hoge isolatiewaarde heeft en ongevoelig is voor vocht. Als u de hoogst mogelijke thermische isolatie zoekt is isolatieschuim het juiste materiaal. Echter is dit wel zeer milieuonvriendelijk.

Handig om te weten

Bij dakisolatie zijn een aantal dingen belangrijk om te weten. Zo is het bijvoorbeeld van belang om de R-waarde in gedachte te houden. Deze geeft aan hoe goed het isolatiemateriaal isoleert.

Bovendien moet u ook rekening houden met de dikte van het materiaal. Lees hieronder meer over de R-waarde en de dikte van isolatie.

Hoeveel R-waarde dakisolatie?

Het is belangrijk om rekening te houden met de R-waarde, als u isolatie laat plaatsen. De R-waarde geeft aan hoe goed een isolatiemateriaal van bepaalde dikte thermisch isoleert. Deze waarde is ook van belang bij het verkrijgen van subsidies. De R-waarde van dakisolatie moet minimaal 3.5 m² K/W bedragen.

Hoe dik moet de isolatie zijn?

Uw dak isoleren in Menen? Houd dan rekening met de dikte van het materiaal. Deze hangt af van de lambdawaarde en het type isolatie. Milieuvriendelijke isolatie zoals papiervlokken hebben al gauw een dikte van 16 tot 21 centimeter nodig. Gebruikt u liever isolatieschuim omdat dit de hoogste thermische isolatie heeft? Dan voldoet 9 tot 11 centimeter. Bij een minerale wolsoort heeft u vaak een dikte van 12 tot 16 centimeter nodig.

voordelen van dakisolatie

Voordelen van dakisolatie

Uw dak laten isoleren door een expert uit Menen is een goede keus. Niet alleen omdat u bespaart op de energierekening, het is ook beter voor het milieu. De voordelen van dakisolatie op een rijtje:

  • Daling van de energiefactuur
  • Stijging van uw wooncomfort
  • Premies en subsidies
  • Waardevermeerdering van de woning
  • Milieuvriendelijker
prijzen van dakisolatie

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u het verlies van warmte tegengaan en dakisolatie laten aanbrengen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Ons netwerk van diverse isolatiespecialisten bevindt zich in heel Vlaanderen, dus ook bij u in de regio. Er is dus altijd een vakman uit Menen beschikbaar. Meer weten over de prijzen van isolatie of over een dakisolatiepremie? Ga nu naar het offerteformulier om verschillende offertes aan te vragen. U ontvangt dan maximaal 5 prijsopgaven, die u onderling met elkaar vergelijkt op prijs en aanbod. Zo kiest u zelf welke isolatiespecialist uit Menen de klus voor u doet.

Vrijblijvende offertes aanvragen
isoleren gevel

Gevelisolatie

Het isoleren van uw gevel in Menen? Meer informatie en advies.

isoleren spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Meer informatie over de isolatie van uw spouwmuur.

isoleren vloer

Vloerisolatie

Vloer isoleren in Menen? Hier vindt u meer informatie en advies.

isoleren kruipruimte

Kruipruimte

KAdvies en informatie over de isolatie van uw vloer via de kruipruimte

.