dakisolatie Roeselare

Dakisolatie Roeselare

Wilt u dakisolatie laten plaatsen in uw huis of pand in Roeselare? Dat kan, het is namelijk een van de meest gekozen energiebesparende en rendabele ingrepen. Met de isolatie van een hellend of plat dak is het mogelijk om de isolatiewaarde van uw woning zodanig te verhogen, dat u jaarlijks veel geld bespaart op de energiefactuur. U leest op deze pagina alles over dakisolatie in Roeselare en wat de prijzen van het isoleren zijn. Bovendien vindt u hier meer informatie over diverse premies, waaronder de dakisolatiepremie.

De voordelen van onze werkwijze:

  • Altijd een specialist bij u in de buurt.
  • Hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp.
  • Bespaar tot wel 30% op de kosten.
Bent u benieuwd geworden naar de kostprijs voor isolatie of wilt u meer weten over de dakisolatienorm? Schakel dan nu een isolatie expert in door vrijblijvend offertes aan te vragen.

hellend dak isoleren Roeselare

Hellend dak isoleren Roeselare

Een niet-geïsoleerd hellend dak is slecht voor het milieu en zorgt voor het verlies van onnodig veel warmte. Het laten isoleren van het schuine dak door een expert uit Roeselare is dan een goede oplossing. Er zijn verschillende manieren voor de isolatie, namelijk langs binnen, langs buiten of door de zolder te isoleren. Langs binnen is de eenvoudigste oplossing, omdat het isolatiemateriaal tussen het lattenframe wordt geplaatst. Wilt u langs buiten isoleren bij een hellend dak? Dan moet de volledige dakbedekking eraf, zodat onder het dak het materiaal aangebracht wordt. Een hellend dak isoleren kan met verschillende materialen, waaronder geïsoleerde dakplaten en schapenwol.


plat dak isoleren Roeselare

Plat dak isoleren

Heeft u een plat dak? Dan gaat de isolatie compleet anders in zijn werk dan bij een schuin dak. Er zijn drie methodes die worden gebruikt bij de dakisolatie van een plat dak. Dit is afhankelijk van de constructie en de vrije ruimte die er is. De methodes zijn koud plat dak, warm plat dak of omgekeerd plat dak.

Het is bij een plat dak belangrijk dat het op de juiste manier gebeurt, anders kunt u last krijgen van vochtproblemen. Laat uw platte dak dus isoleren door een isolatie expert uit Roeselare.

Plaatsing: koud of warm plat dak

Bij een koud plat dak wordt er geïsoleerd langs de binnenzijde, waarbij de draagconstructie met de waterwerende laag niet opgewarmd wordt. Deze manier is af te raden omdat het dak met grote temperatuurschommelingen te maken krijgt. Hierdoor zet de dakafwerking uit of krimpt het. Wilt u deze methode toch toepassen? Dan is het van belang om een dampscherm te plaatsen. Een dampscherm is een water- en luchtdicht folie, dat vochtige lucht tegenhoudt.

De isolatiemethode van een warm plat dak isoleert de draagconstructie wel. Hierbij wordt de dakisolatie namelijk langs de buitenzijde van de dakconstructie aangebracht. Op de isolatie wordt een afdekking of waterwerende laag geplaatst, zoals EPDM of roofing. Bij deze manier van isoleren zal de dakconstructie minder uitzettend of krimpen. Bovendien is het een warmtebuffer: het slaat de warmte overdag op.

Belang van dampscherm

Bij een dakisolatie is een dampscherm onontbeerlijk. Zoals al eerder benoemd is een dampscherm een water- en luchtdicht folie. Het is van belang bij het isoleren van een dak omdat het vocht van binnenshuis tegenhoudt.

Als er vocht bij het isolatiemateriaal komt, vermindert de isolatiewaarde. Bovendien is de kans aanwezig dat schimmels de houtstructuur aantasten. Het gebruik van een dampscherm is vooral van belang bij het isoleren van een hellend dak.

Er zijn verschillende materialen mogelijk als dampscherm: plastic folie van polyethyleen, aluminiumpapier of een bitumineuze laag. Let wel op dat sommige isolatiematerialen al voorzien van een dampscherm.

Meer informatie over de prijzen van de isolatie van een hellend dak?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Gratis offertes aanvragen

dak isoleren via binnenzijde

Dakisolatie via binnenzijde

Heeft u weinig budget, maar wilt u toch het schuine dak van uw woning in Roeselare isoleren? Dan is een isolatie langs binnen een oplossing. Deze methode is namelijk het goedkoopst. Hoe de vakman het isolatiemateriaal plaatst, hangt af van de dakconstructie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om isolatie tussen de kepers aan te brengen. Een voordeel hiervan is dat het ruimteverlies beperkt blijft. In sommige gevallen is een extra houten raamwerk nodig om het materiaal op de juiste plek te houden. Als afwerking gebruikt men gipsplaten of kunststof panelen. Bij een dakisolatie via binnen is het zeer belangrijk om een dampscherm te plaatsen.


dakisolatie via buitenzijde

Dakisolatie via buitenzijde

Wanneer u dakisolatie bij uw huis in Roeselare via de buitenzijde plaatst, dan voorkomt u binnen ruimteverlies. Isoleren langs de buitenkant is echter wel een stuk duurder. Langs buiten isoleren gebeurt vaak bij een hellend dak en wordt vrijwel alleen gedaan de nieuwe dakbedekking hersteld of vernieuwd moet worden. Een hellend dak met isolatie aan de buitenzijde staat tevens bekend als een sarkingdak. De vakman uit Roeselare plaatst de isolatie op de dakspanten. Hier bovenop komt een onderdak gevolgd door tengellatten, panlatten en dakbedekking. U moet dus altijd de dakbedekking verwijderen voordat u langs buiten kunt isoleren. Een voordeel is echter dat de dakconstructie goed is beschermd tegen weersinvloeden en vocht.

Dakisolatie prijzen

Bent u benieuwd naar de prijs van dakisolatie? Deze hangen van verschillende factoren af. Denk hierbij aan het type dak, dus hellend of plat, het oppervlak, de materiaalkeuze, de benodigde dikte van het materiaal en de plaatsing ervan. In onderstaande tabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen. Het isoleren langs de binnenzijde heeft de laagste prijs. Echter heeft een isolatie via buiten meer voordelen. Bekijk onderstaande tabel voor de gemiddelde prijs per m². Wilt u extra besparen op de prijzen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend diverse offertes.

Wat levert het op?

Het isoleren van het dak van uw woning in Roeselare is een zeer goede investering. Wat het u precies oplevert is afhankelijk van de grootte van het dak, welk materiaal er is gebruikt voor de isolatie en wat de dikte van het materiaal is. Gemiddeld verbruikt u door dakisolatie 25 tot 50% minder energie, wat u op jaarbasis al snel een winst van €350,- tot €450,- oplevert. Hoe dikker de isolatie is, hoe hoger de energiewinst is. De gemiddelde terugverdientijd bedraagt zo’n 5 jaar. U kunt zelf de terugverdientijd berekenen op energiesparen.be.

Prijstabel: Wat kost dakisolatie per m²

Isolatie van Plaatsing Gem. prijs per m²*
Hellend dak Langs binnen €20,- tot €50,-
Hellend dak Langs buiten €40,- tot €65,-
Plat dak Langs binnen €30,- tot €40,-
Plat dak Langs buiten €70,- tot €110,-
Zoldervloer PUR op massieve zoldervloer €25,- tot €35,-
* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief plaatsing (excl. afwerking). De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Premie dakisolatie 2018/2019

Isolatie toevoegen aan het dak van uw huis in Roeselare, bespaart u behoorlijk wat energie. Een goed geïsoleerd huis heeft minder verwarming nodig, wat u dus op de energiefactuur terugziet. Laat u uw dak isoleren? Dan krijgt u steun van allerlei instanties. Zo geven netbeheerders een isolatiepremie voor dakisolatie, een burenpremie of de totaalrenovatiebonus. Er zijn ook gemeenten die een gemeentelijke premie geven. Vernieuwt u uw dak en laat u tegelijk dakisolatie plaatsen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de verbeteringspremie. Kijk op de officiële website van Vlaanderen voor meer informatie over premie voor dakisolatie.

Premies van netbeheerders

Zoals al genoemd, geven netbeheerders een aantal premies. Wanneer u de isolatie zelf plaatst of dit laat doen door een aannemer, dan heeft u recht op de isolatiepremie voor dakisolatie of isolatie van de zolder. Bent u projectbegeleider en start u een project met het energiezuinig maken van minstens 10 woningen? Dan is er sprake van een burenpremie.

Tot slot ontvangt u een totaalrenovatiebonus wanneer u minstens 3 energiebesparende maatregelen neemt voor uw huis in Roeselare.

Bespaar op de kosten voor dakisolatie.

Vraag gratis offertes aan, vergelijk en bespaar tot wel 30% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Verlaagd btw-tarief

Woont u in een privéwoning in Roeselare die ouder dan 10 jaar is, en laat u isolatiewerken uitvoeren door een aannemer? Dan komt u in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief. Dit betekent dat u slechts 6% btw betaald in plaats van het gebruikelijke tarief van 21%. Deze regeling zorgt voor een flinke kostenvermindering.

Vlaamse verbeteringspremie

Deze premie is voor mensen die hun woning in Roeselare willen verbeteren of uitbreiden, omdat het pand niet maar aan de kwaliteitsnormen voldoet. Het aanvragen van een verbeteringspremie kan als bewoner of als verhuurder. Er zijn een aantal voorwaarden nodig voordat u de verbeteringspremie mag ontvangen. Deze hangen af van uw inkomen, uw woning en de ingediende facturen. Op vlaanderen.be leest u meer over de voorwaarden.

totaalrenovatiebonus isoleren dak Roeselare

Totaalrenovatiebonus

Wanneer u investeert in uw huis in Roeselare door 3 of meer energiebesparende maatregelen te treffen, komt u mogelijk in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus. Vraagt u meer dan 3 premies aan via de netbeheerder, in een periode van 5 jaar en voldoet u aan alle voorwaarden? Dan krijgt u boven op de premie nog een bonus van de netbeheerder. Hier geldt: hoe meer maatregelen u neemt, hoe hoger de bonus is. Bekijk de voorwaarden op Vlaanderen.be.

premie dakisolatie Roeselare

Gemeentelijke of provinciale premie Roeselare

Wanneer u in Roeselare woont, heeft u mogelijk recht op een premie vanuit de gemeente of de provincie. U kunt het beste contact opnemen met uw eigen gemeente om dit na te vragen.

Het is ook mogelijk om via energiesparen.be uit te zoeken of u recht hebt op een subsidie. U krijgt dan een overzicht van beschikbare premies.

Hoe dakisolatie premie aanvragen?

Fijn natuurlijk, dat u een premie kunt aanvragen. Maar hoe moet dat? Het is eerst van belang om uw netbeheerder te bepalen. Vraag bij uw gemeente na bij welke netbeheerder uw woning aangesloten is. Neem voordat u begint met de isolatie, contact op met de netbeheerder. Zo bent u van tevoren goed geïnformeerd.

Bewaar ten slotte de factuur van de investering. Het is belangrijk dat u de factuur binnen 12 maanden indient bij uw netbeheerder. U kunt het aanvraagformulier op de website van de netbeheerder vinden.

Vlaamse dakisolatienorm 2020

De Vlaamse overheid heeft besloten dat in 2020 alle daken, van zowel koop- als huurwoningen, geïsoleerd moet zijn. Dit geldt voor huizen in Roeselare welke voor 1 januari 2016 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Nieuwbouwwoningen die vanaf januari 2006 op het elektriciteitsnetwerk zijn aangesloten en in orde zijn met de energieprestatieregelgeving, voldoen al aan de dakisolatienorm. De minimumnorm voor dakisolatie is een R-waarde van 0,75 m²K/W. Als uw huis in Roeselare de dakisolatienorm van 2020 niet haalt, krijgt het pand een aantal strafpunten. Met 15 strafpunten op 1 januari 2010 is het mogelijk dat het huis ongeschikt wordt verklaard door de burgemeester.

Laat uw dak isoleren door een specialist uit Roeselare.

Vind de beste isolatiespecialist door gratis offertes te vergelijken!

Gratis offertes aanvragen

Dakisolatie plaatsen, wat doet de vakman?

De juiste plaatsing van dakisolatie is, net als het materiaal en de isolatiewaarde, heel belangrijk. Ook wordt er steeds vaker gewerkt met een luchtdicht of zelfregulerend dampscherm. Dit zorgt dat alle spleten en kieren gedicht zijn en voorkomt dus dat vocht zich opstapelt in de isolatie.

Het is verstandig om de isolatie aan een vakman uit Roeselare over te laten. Een vakman beschikt over jaren ervaring, de juiste kennis en gebruikt uitstekende materialen en gereedschappen.

Bovendien weet u op deze manier zeker dat het isoleren goed gebeurt, er geen kieren meer zijn en dat alles netjes afgewerkt wordt.

Video over het plaatsen van isolatie:

In deze video vertelt een vakman meer over het aanbrengen van dakisolatie aan de binnenkant.

Soorten dakisolatie

Wanneer het aankomt op de isolatie van uw dak, zijn er een aantal soorten te onderscheiden. Veel gebruikte materialen zijn isolatieplaten, glaswol en rotswol en isolatieschuim. Op deze pagina leest u meer over de materiaalsoorten:

isolatieplaten dak Roeselare

Isolatieplaten

Het eerste materiaal dat men regelmatig toepast bij woningen in Roeselare zijn isolatieplaten. Dit komt doordat dakisolatieplaten een goede keus vormen voor doe-het-zelvers en er een aantal voordelen aan vast zitten. Dakplaten zijn de beste keuze wanneer je de ruimte onder het dak zo optimaal mogelijk wilt benutten. De isolatiewaarde is hoog en de platen zijn al verkrijgbaar vanaf een dikte van 4 cm. Let wel op dat de binnenzijde met een dampscherm afgewerkt wordt, zodat er geen vocht in het materiaal komt. Isolatieplaten zijn verkrijgbaar in PUR, PIR en EPS. De gemiddelde prijs voor dit materiaal is €25,- per m², inclusief plaatsing.

isolatiemateriaal dak

Glaswol en rotswol

Een andere optie voor isolatie is glaswol of rotswol. Glaswol heeft een aantal voordelen. Zo is het licht van gewicht, relatief goedkoop én heeft het een goede isolatiewaarde. Het kan wel alleen geplaatst worden als er een onderdak aanwezig is. Voor rotswol geldt dezelfde plaatsingstechniek. Een bijkomend voordeel is dat dit een zeer goede geluidsisolatie biedt. Dit maakt het zeer geschikt als isolatiemateriaal voor slaapkamers. Let wel op dat beide materialen veel irritatie aan de ogen en luchtwegen kan veroorzaken. Glaswol kost gemiddeld € 20,- per m², inclusief plaatsing. Rotswol is wat duurder en de prijzen liggen rond de € 35,- per m², inclusief plaatsing.

isolatieschuim pur

PUR-schuimisolatie

PUR-isolatieschuim is een andere manier voor een isolatie en heeft een aantal voordelen. Zo is een zeer flexibel materiaal. De schuimisolatie zal dan ook altijd precies aansluiten bij de dakkepers, en het warmteverlies beperken.

Omdat de PUR bestaat uit een mengsel van materialen die soms een schadelijke invloed kunnen hebben op de gezondheid, is het advies om hier een vakman uit Roeselare voor in te schakelen. Op deze manier weet u zeker dat het veilig wordt aangebracht, en u hier geen nadelige gevolgen van ondervindt. De gemiddelde prijzen zijn €30,- per m².

milieuvriendelijke dakisolatie

Milieuvriendelijke dakisolatie

Isolatie met milieuvriendelijk en ecologisch materiaal wordt steeds populairder onder mensen. Voor het produceren van ecologische isolatiematerialen wordt minder energie gebruikt. Bovendien zijn dergelijke materiaalsoorten volledig recyclebaar of composteerbaar. De materialen die ervoor gebruikt worden wekken geen irritatie op en zijn volledig veilig om mee te werken. Daarbij zijn het grondstoffen die voldoende voorhanden zijn, hierdoor worden energiebronnen niet uitgeput. Deze milieuvriendelijke materialen hebben een hoge warmte-opslag en nemen vocht goed op. Er zijn verschillende mogelijkheden als het aankomt op milieuvriendelijke dakisolatie. Denk bijvoorbeeld aan papiervlokken, ecologische houtwol, milieuvriendelijk kurk of schapenwol of hennep isolatie.

Welke soort dakisolatie plaatsen?

Er zijn allerlei soorten dakisolatie mogelijk. Dit is wel afhankelijk van wat u belangrijk vindt en waar uw wensen liggen. Wilt u de beste prijs-kwaliteitverhouding, dan kiest u het beste voor minerale wolsoorten. Deze zijn eenvoudig te verwerken en isoleren goed. Vindt u het milieu erg belangrijk, ga dan voor hennep of schapenwol. Deze isolatiematerialen zijn volledig recyclebaar. Zoekt u juist een materiaal met een hoge isolatiewaarde? Dan is isolatieschuim een goede optie. Dit materiaal is licht, ongevoelig voor vocht en vult alle naden en kieren op.

Handig om te weten

Als u uw dak in Roeselare laat isoleren, zijn er een aantal punten die handig zijn om te weten. Het is bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met de R-waarde van de isolatie. Deze geeft aan hoe goed het materiaal isoleert.

Ook is de dikte van het materiaal een punt om op te letten. Hoe dikker het materiaal, hoe beter de isolatie is.

Hoeveel R-waarde dakisolatie?

Wanneer u dakisolatie laat plaatsen, is het belangrijk om rekening te houden met de R-waarde. Deze waarde geeft aan hoe goed een isolatiemateriaal van bepaalde dikte thermisch isoleert en is belangrijk voor het verkrijgen van subsidies. De R-waarde van isolatie moet minimaal 3.5 m² K/W bedragen. De R-waarde wordt aangegeven op elk soort isolatiemateriaal en kunt u berekenen bouw-energie.be.

Hoe dik moet de isolatie zijn?

Belangrijk bij de isolatie van uw dak in Roeselare is de dikte. De dikte is afhankelijk van het type isolatie en de lambdawaarde. Bij een minerale wolsoort moet u al snel rekening houden met een dikte van 12 tot 16 centimeter. Wordt er isolatieschuim gebruikt? Dan voldoet een dikte van 9 tot 11 centimeter. Voor een milieuvriendelijke isolatie met papiervlokken loopt de dikte al gauw op naar 16 tot 21 centimeter. Op de website lambda.be leest u hier meer over.

voordelen dakisolatie

Voordelen van dakisolatie

Wanneer u uw dak laat isoleren door een expert uit Roeselare, brengt dit een aantal voordelen met zich mee. Zo bespaart u aanzienlijk op uw energierekening.

De voordelen van dakisolatie zijn:

  • Meer wooncomfort en beter voor het milieu
  • Lagere energierekening
  • Waardestijging van uw woning
prijzen dakisolatie

Vrijblijvend offertes vergelijken

Meer weten over de kostprijs van de isolatie van uw dak in Roeselare? Of heeft u behoefte aan meer informatie over de prijzen van dakisolatie? Vraag dan vrijblijvend meerdere prijsopgaven aan. Vergelijk deze onderling met elkaar en vind uiteindelijk een isolatiespecialist uit Roeselaredie u de klus uit handen neemt. Door te vergelijk bespaart u op de prijzen.

Vrijblijvende offertes aanvragen
isolatie gevel

Gevelisolatie

Meer informatie en advies over de isolatie van uw gevel in Roeselare.

isolatie spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Uw spouwmuur laten isoleren in Roeselare door een isolatiespecialist.

isolatie vloer

Vloerisolatie

Meer informatie over het isoleren van de vloeren van uw huis in Roeselare.

isolatie kruipruimte

Kruipruimte

Kijk hier voor meer informatie over het isoleren van uw vloer langs onder.