dakisolatie Wingene

Dakisolatie Wingene

Met dakisolatie valt een flinke besparing op de stookkosten te behalen: ook bij u in Wingene. Overweegt u het isoleren van het dak? Op deze pagina leest u meer over de verschillende mogelijkheden en materialen. Schakel bijvoorbeeld een specialist uit Wingene in voor dakisolatie van buiten of kies voor isolatie langs binnen.

De voordelen van onze werkwijze:

  • Uitstekende kwaliteit
  • Gratis en vrijblijvende offertes
  • Besparen tot wel 30%
Op deze pagina krijgt u een indicatie van de kosten voor isoleren. Ook vindt u hier meer informatie over de beschikbare premies en leest u over de verschillende materialen. Wilt u ook besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 30% op de isolatiekosten!

hellend dak isolatie Wingene

Hellend dak isoleren Wingene

Heeft u een hellend dak en overweegt u deze te isoleren? Dan heeft u de keuze uit een aantal verschillende technieken. Een schuin dak isoleren kan onder andere van buitenaf. Dit heeft wel grote gevolgen voor het dakoppervlak en is daarom een ingrijpende klus. De meeste mensen laten hun schuin dak isoleren van binnenuit. De binnenkant is via de zolder eenvoudig te bereiken en het aanbrengen van isolatie is zo relatief gemakkelijk. U hebt de keuze uit verschillende soorten isolatie. PUR-spuitisolatie is een optie, maar het is ook mogelijk om glas- of steenwol tussen de balken te bevestigen.


plat dak isolatie Wingene

Plat dak isoleren

Net als bij een hellend dak, heeft u ook bij een plat da0k in Wingene de keuze uit isolatie van binnenuit of buitenaf. In tegenstelling tot een hellend dak is het bij een plat dak juist aan te raden om het dakoppervlak van buitenaf te isoleren. Door het isolatiemateriaal aan de buitenkant te bevestigen, neemt de dakconstructie de temperatuur van binnen aan. Dit beschermt de het dakoppervlak tegen grote temperatuurverschillen, waardoor de dakbekleding minder uitzet en ineenkrimpt. Hierdoor is de kans op lekkages door scheuren een stuk kleiner dan wanneer u het isolatiemateriaal aan de binnenzijde aan zou brengen.

Plaatsing: koud of warm plat dak

Bij het isoleren in Wingene heeft u in principe de keuze uit een warm of koud dakconstructie. Dit heeft alles te maken met de locatie van het isolatiemateriaal. Bij een warm platdakconstructie, brengt u de isolatie aan de buitenkant aan, waardoor de dakconstructie de warme temperatuur aanneemt. Het dak bestaat nu van buiten naar binnen uit: de dakbedekking, het materiaal, de dampremmende laag en het dakbeschot. Kiest u juist voor een koud platdakconstructie, dan ziet het dak er van buiten naar binnen zo uit: dakbedekking, het dakbeschot, het isolatiemateriaal, de dampremmende laag en het plafond.

Belang van dampscherm

Wanneer u uw dak in Wingene isoleert, is het gebruik van een dampscherm erg belangrijk. Maar wat is een dampscherm precies? Een dampscherm is in feite een luchtdichte laag, die vochtige lucht tegenhoudt. Het is belangrijk om een dampscherm aan te brengen zodat het vocht niet in het isolatiemateriaal kan trekken, omdat dit de isolerende werking negatief beïnvloedt. In sommige gevallen is het materiaal zelf al voorzien van een dampwerende laag. In dat geval hoeft u natuurlijk niet nog een extra dampscherm aan te brengen. Wel is het dan belangrijk om de naden van het isolatiemateriaal alsnog goed te dichten.

Wilt u besparen op de kosten voor dakisolatie?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

isoleren dak via binnenzijde

Dakisolatie via binnenzijde

Zoals u heeft kunnen lezen is dakisolatie van binnenuit zeker aan te raden bij een hellend dak. Hiervoor heeft u de keuze uit verschillende synthetische en natuurlijke isolatiematerialen. Isolatie van binnenuit is relatief eenvoudig en wordt op verschillende manieren gedaan. Heeft u een balkenconstructie? In dat geval plaatst de isolatie specialist uit Wingene het materiaal tussen de balken. Hiervoor is mineraalwol erg geschikt: dit snijden de specialisten uit Wingene snel en gemakkelijk op maat en het materiaal is bovendien gemakkelijk in kleine hoekjes te plaatsen. Als alternatief voor dakisolatie is het ook mogelijk om de zoldervloer te isoleren. Dit is een goede optie als u de zolder bijvoorbeeld alleen als opslagruimte gebruikt en niet als slaap- of werkkamer wilt gebruiken


isoleren dak via buitenzijde

Dakisolatie via buitenzijde

Het alternatief voor isolatie via de binnenzijde is uiteraard isolatie vanaf de buitenzijde. Bij een hellend dak betekent dit dat u de klus altijd moet uitbesteden aan een vakman uit Wingene. Hierbij wordt er namelijk op hoogte gewerkt en het is belangrijk dat dit veilig gebeurt. Bij dakisolatie van buiten verwijderen de specialisten uit Wingene eerst de bestaande dakbedekking. Tegen de dakconstructie plaatsen zij dampdoorlatend folie, gevolgd door het isolatiemateriaal. Dit dekken zij opnieuw af met de dakbedekking. Dit betekent wel dat de dakbedekking een stuk hoger komt te liggen. Hierdoor nemen de isolatiewerken ook meer tijd in beslag dan bij dakisolatie van binnenuit.

Dakisolatie prijzen

Wie geïnteresseerd is in dakisolatie in Wingene is waarschijnlijk ook benieuwd naar de prijzen. De prijzen zijn onder meer afhankelijk van de gekozen methode, de isolatie en de arbeidskosten. Deze verschillen per isolatiebedrijf, daarom is het verstandig om de prijzen van meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de prijzen. Voor isolatie van een hellend dak betaalt u gemiddeld €20,- tot €50,- per m². Kiest u ervoor om van buiten te isoleren, dan liggen de prijzen ongeveer tussen de €40,- en €60,- per m². Voor isolatie van een plat dak liggen de kosten tussen de €30,- tot €115,- per m², afhankelijk van de gekozen methode. Liever de zolder isoleren? Dit kost gemiddeld €25,- tot €35,- per m².

Wat levert het op?

Dat dakisolatie een flinke besparing oplevert mag duidelijk zijn. Maar hoeveel levert het u nu precies op en hoelang duurt het voordat u de investering heeft terugverdient? De terugverdientijd is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het totale dakoppervlak, het soort isolatiemateriaal en de dikte van de isolatie. Op energiebesparen.be kunt u gemakkelijk exact uitrekenen welke besparing u kunt behalen. Gemiddeld genomen bespaart u toch al snel 25% tot 30% op uw energie. Dit levert u gemiddeld €350,- tot €450,- per jaar op! Dit betekent dat u de investering zelfs zonder premie al binnen 5 jaar terugverdiend kunt hebben.

Prijstabel: Wat kost dakisolatie per m²

Isolatie van Plaatsing Gem. prijs per m²*
Hellend dak Langs binnen €20,- tot €50,-
Hellend dak Langs buiten €40,- tot €65,-
Plat dak Langs binnen €30,- tot €40,-
Plat dak Langs buiten €70,- tot €110,-
Zoldervloer PUR op massieve zoldervloer €25,- tot €35,-
* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief plaatsing (excl. afwerking). De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Premie dakisolatie 2018/2019

Om zuinig wonen te stimuleren zijn er verschillende regelingen vanuit de overheid en netbeheerders, om dakisolatie zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo betaalt u slechts 6% btw over verschillende isolatiewerken en heeft u mogelijk recht op de Vlaamse verbeteringspremie, een totaalrenovatiebonus en verschillende gemeentelijke premie’s. Dankzij deze tegemoetkomingen bespaart u op de kosten en verdient u de isolatie nog sneller terug. Op vlaanderen.be leest u hier meer over.

Premies van netbeheerders

Laat u uw dak isoleren, dan kunt u bij uw netbeheerder een aantal premie’s aanvragen. Netbeheerders bieden onder andere een dakisolatiepremie aan. Voorwaarde hiervoor is wel dat de woning voor 2006 aangesloten moet zijn op het elektriciteitsnet en dat u een minimale isolatiewaarde behaalt van 4,5 m²K/W. Neemt u in ieder geval 3 energiebesparende maatregelen, dan kunt u ook de totaalrenovatiebonus aanvragen.

Bespaar tot wel 30% op de kosten van isolatie!

Vul het offerteformulier in voor scherp geprijsde offertes van isolatiespecialisten uit Wingene.

Gratis offertes aanvragen

Verlaagd btw-tarief

Voor verschillende werken aan uw woning in Wingene betaalt u een vast verlaagd btw-tarief. Zo ook voor de isolatie van uw zolder.

Wanneer uw woning in Wingene ouder is dan 10 jaar, betaalt u slechts 6% btw over zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten. Hiermee behaalt u dus een flinke besparing op de belastingen van de totale kostprijs.

Vlaamse verbeteringspremie

Voor dakwerken kunt u ook de verbeteringspremie aanvragen. De hoogte van deze premie voor dakwerken bedraagt €1.250,-. U kunt deze premie alleen aanvragen wanneer de factuur voor de dakisolatie minimaal het dubbele daarvan is. Uiteraard zitten ook hier een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet u de bewoner of verhuurder zijn. Daarnaast worden er eisen gesteld aan uw inkomen, woning en de facturen die u indient. Lees op vlaanderen.be meer over de verbeteringspremie en de voorwaarden.

totaalrenovatiebonus isolatie Wingene

Totaalrenovatiebonus

De totaalrenovatiebonus is beschikbaar voor iedereen die binnen een periode van 5 jaar minimaal 3 energiebesparende maatregelen treft. Dit zou betekenen dat u dakisolatie moet combineren met andere werken, zoals het vervangen van uw beglazing, kelderisolatie of spouwmuurisolatie. Voor 3 maatregelen heeft u recht op een bonus van €1.250,- bij een eengezinswoning en €625,- in het geval van een appartement. Op vlaanderen.be vindt u alle informatie met betrekking tot de totaalrenovatiebonus.

premie dakisolatie

Gemeentelijke of provinciale premie Wingene

In sommige gemeentes of provincies worden extra premie’s aangeboden voor iedereen die isolatiewerken uit laat voeren. De hoogte van deze premie verschilt per gemeente, evenals de voorwaarden.

Een isolatiespecialist kan u vertellen of u in Wingene recht heeft op een gemeentelijke premie. Op energiebesparen.be kunt u bovendien zelf achterhalen of u recht heeft op een plaatselijke subsidie.

Hoe dakisolatie premie aanvragen?

Geïnteresseerd in een premie? Hoe u de premie’s moet aanvragen verschilt per isolatiepremie. In het geval van de totaalrenovatiebonus en de zolder- of dakisolatie moet u bij de netbeheerder zijn.

Voor andere premies geldt over het algemeen dat u online een formulier in kunt vullen. Hieraan voegt u in ieder geval een kopie van de facturen toe, zodat duidelijk is hoeveel u heeft geïnvesteerd.

Vlaamse dakisolatienorm 2020

De Vlaamse overheid probeert steeds meer bij te dragen aan een beter milieu. Eén van de manieren waarop zij dit willen behalen, is de dakisolatienorm van 2020. Deze dakisolatienorm houdt in dat alle daken per 2020 moeten voldoen aan een minimale R-waarde van 0,75 m²K/W. U kunt een woninginspecteur vragen om te controleren of uw woning in Wingene aan de dakisolatienorm voldoet. Is dit niet het geval dan heeft u ruim de tijd om uw dak goed te isoleren. Per januari 2020 worden alle daken gecontroleerd. Voldoet uw woning in Wingene dan nog steeds niet aan de minimale isolatiewaarde, dan worden u strafpunten toegekend en krijgt u de kans uw woning alsnog beter te isoleren.

Schakel een isolatiespecialist in voor het isoleren van uw dak!

Vind eenvoudig de beste specialist door het offerteformulier in te vullen.

Gratis offertes aanvragen

Dakisolatie plaatsen, wat doet de vakman?

Hoe de vakman uw nieuwe dakisolatie plaatst, is uiteraard afhankelijk van de gekozen methode en materiaal. Bij isolatie van buiten verwijdert de isolatiespecialist uit Wingene eerst de bestaande dakbedekking voordat hij de isolatie aanbrengt.

Kiest u voor isolatie van binnenuit? Dan plaatst de specialist, indien nodig, eerst een raster om de isolatie in te bevestigen. Dit raster werkt hij vervolgens af met bijvoorbeeld gyprocplaten. Een andere mogelijkheid is het bevestigen van platen of het spuiten van PUR-spuitisolatie. In alle gevallen is het verstandig om de muren naderhand goed af te werken voor het beste en mooiste resultaat.

Video over het plaatsen van isolatie:

In deze video vertelt een vakman meer over het aanbrengen van dakisolatie aan de binnenkant.

Soorten dakisolatie

Voor dakisolatie heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan materialen. Zo zijn er verschillende isolatieplaten verkrijgbaar van PIR en PUR. Daarnaast is minerale wol, zoals glaswol en steenwol nog altijd enorm populair vanwege het grote gebruiksgemak. Wilt u liever isolatie dat milieuvriendelijk is? Kies dan voor natuurlijke materialen, zoals schapenwol, stro of schelpen.

isolatieplaten dak isoleren Wingene

Isolatieplaten

Eén van de mogelijke opties voor een dakisolatie zijn isolatieplaten. Deze noemen we ook wel (geïsoleerde) dakplaten. Het voordeel van dakplaten is dat u deze eenvoudig kan installeren, zonder dat hiervoor de hulp van een erkend isolatiespecialist uit Wingene voor nodig is. De platen vormen daarmee ook de meest gebruikte keuzes van doe-het-zelvers. De platen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals PUR, PIR en EPS. Het grootste voordeel van isolatieplaten is dat u hiermee de ruimte op zolder optimaal kunt benutten. Inclusief plaatsen kosten platen ongeveer €25,- per vierkante meter.

isolatiemateriaal

Glaswol en rotswol

Twee materialen die vaak naast elkaar worden gezet zijn glas- en rotswol. Glaswol is een isolatiemateriaal dat evenals de dakplaten geschikt is als doe-het-zelf isolatie. Het grote voordeel hiervan is dat het een goede isolatiewaarde kent, en een relatief lage prijs heeft. Rotswol is eveneens een goede keuze, met name doordat het als extra voordeel een goede geluidsisolatie biedt. Zitten er slaapkamers op de zolder, en wilt u voorkomen dat uw kinderen wakker worden van de geluiden van buitenaf? Dan is dit een uitstekende optie. Het plaatsen van rots- en glaswol door een ervaren specialist uit Wingene kost gemiddeld €20,- per vierkante meter.

pur-schuim aanbrengen

PUR-schuimisolatie

Een laatste product waar wij u graag meer informatie over willen geven is de PUR-schuimisolatie. Deze vorm van dakisolatie is geschikt voor het isoleren van zowel platte als hellende daken. Doordat PUR zeer flexibel is, sluit het altijd precies aan bij de dakkepers. Dit betekent dat het warmteverlies zeer beperkt wordt. Bij het plaatsen van PUR-schuimisolatie zal het schuim zich verspreiden tot één dunne laag over het gehele dakoppervlak. Wij adviseren wel altijd om de hulp in te roepen van een isolatiespecialist voor het plaatsen van de PUR. Het plaatsen van PUR-isolatieschuim kost ongeveer €30,- per vierkante meter.

milieuvriendelijk isolatie

Milieuvriendelijke dakisolatie

De meeste synthetische isolatiematerialen zijn niet enorm milieuvriendelijk. Wanneer u juist uw woning in Wingene wilt isoleren met milieuvriendelijk materiaal, dan heeft u de keuze uit onder andere: schapenwol, papiervlokken, kurk en hennep. Deze materialen zijn doorgaans iets duurder in aanschaf, omdat ze rechtstreeks uit de natuur komen. Daar staat tegenover dat u kiest voor een duurzaam materiaal: elk met z’n eigen voordelen. Zo heeft schapenwol luchtzuiverende eigenschappen en is het gemakkelijk te verwerken. Hennep heeft uitstekende vochtregulerende eigenschappen en is kurk enorm geschikt voor vochtige ruimtes. Welk milieuvriendelijk materiaal voor u de beste keuze is, is afhankelijk van onder andere uw budget en persoonlijke voorkeur.

Welke soort dakisolatie plaatsen?

Welke soort dakisolatie de beste keuze voor u is, is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Uw budget speelt uiteraard een rol, maar ook het doel van de isolatie. Wilt u een zo hoog mogelijke besparing behalen, dan is spuitisolatie bijvoorbeeld een goede optie. Als u ook de akoestische isolatie wilt verbeteren is kurk een erg geschikt materiaal. Uiteraard speelt ook uw budget een grote rol in de keuze voor het soort dakisolatie. Zo wordt rotswol in Wingene veel gebruikt vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. Weet u niet welk materiaal de beste keuze is, laat u dan persoonlijk adviseren door een isolatiespecialist uit Wingene.

Handig om te weten

Wanneer u nieuwe dakisolatie laat plaatsen, dan zijn er een aantal aspecten waar u rekening mee kunt houden. Bijvoorbeeld met de R-waarde van het isolatiemateriaal en hoe dik u het materiaal moet aanbrengen.

Hieronder leest u meer over deze twee factoren. Weet u niet waar u op moet letten? Vraag dan de hulp van een ervaren specialist uit Wingene.

Hoeveel R-waarde dakisolatie?

De R-waarde geeft aan hoe goed een materiaal van een dikte isoleert. Het is belangrijk om bewust te zijn van deze R-waarde, omdat dit aangeeft hoe dik u het materiaal moet aanbrengen. De R-waarde berekent u door de dikte van uw isolatie in meters te delen door de L-waarde.

Hoe dik moet de isolatie zijn?

Met de dakisolatienorm van 2020 is het bij dakisolatie belangrijk om te kijken of u de minimale R-waarde behaalt. Hoe dik uw isolatie hiervoor moet zijn, is dus afhankelijk van de isolatiewaarde van het materiaal.

voordelen van dakisolatie

Voordelen van dakisolatie

Dat isoleren zorgt voor een besparing op uw stookkosten is duidelijk. Maar waarom zou dakisolatie de beste keuze zijn?

Dakisolatie heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Dakisolatie zorgt voor een optimale besparing op uw stookkosten.
  • Dankzij dakisolatie is uw zolder ’s zomers een stuk koeler.
  • Met dakisolatie is het mogelijk de zolder in te zetten als extra leefruimte.
gratis offertes dakisolatie

Vrijblijvend offertes vergelijken

Overweegt u binnenkort uw dak beter te isoleren en bent u benieuwd naar de verschillende prijzen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden bij een plat- of hellend dak? Vraagt u zich af of u het beste uw dak kunt isoleren? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij specialisten uitWingene. Vergelijk de verschillende kosten en kies voor het isolatiebedrijf met het beste aanbod. Ervaring leert dat mensen op deze manier al snel tot wel 40% op hun kosten besparen. Wilt u dit ook? Vul dan snel het offerteformulier in en geef een omschrijving van uw isolatiewerken.

Vrijblijvende offertes aanvragen
gevelisolatie

Gevelisolatie

Lees meer over het isoleren van de buitenmuur.

spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Besparen op de stookkosten? Lees meer over het isoleren van de spouwmuur.

vloerisolatie

Vloerisolatie

Last van koude voeten? Lees hier meer informatie over het isoleren van de vloer.

kruipruimte

Kruipruimte

vKruipruimte isoleren? Lees hier meer over kelderisolatie.