vloerisolatie Tielt

Vloerisolatie Tielt

Wist u dat u met vloerisolatie uw wooncomfort enorm verbetert? U heeft in uw huis in Tielt nooit meer last van koude voeten en daar komt bij dat de energierekening enorm verlaagt als u de vloer laat na-isoleren. Een koude vloer ontstaat wanneer er kou en vocht vanuit de grond of kruipruimte omhoog trekt. Bij ongeïsoleerde vloeren ontsnapt de warmte uit uw woning in Tielt.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden bij vloer- en kruipkelderisolatie. Ook krijgt u een indruk van de prijzen en leest u welke premie u kunt aanvragen bij vloerisolatie. Wilt u besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend de prijzen van maximaal 6 specialisten uit ons netwerk in Tielt.

Voordelen van onze service

  • U krijgt een duidelijk inzicht in de kosten van diverse isolatiespecialisten.
  • Vergelijk de kosten van verschillende specialisten en bespaar tot 40%!
  • Het gebruik van deze service is gratis en helemaal vrijblijvend, u dit dus nergens aan vast!

Vloerisolatie: verhoog uw wooncomfort, verlaag uw energienota

Denkt u erover na om de isolatiewaarde van de vloeren in uw woning in Tielt te verbeteren? Dit is een goed idee, omdat vloerisolatie vele voordelen met zich meebrengt! Niet alleen blijft het binnen een aangename temperatuur, u voorkomt ook vervelende vochtproblemen, verlaagt de energierekening en de waarde van uw woning stijgt!

Dit zijn de belangrijkste voordelen van vloerisolatie voor u op een rijtje:

  • Vloerisolatie zorgt voor een aangename binnentemperatuur, gemiddeld stijgt de temperatuur van de vloeren met 4 graden.
  • U verliest minder warmte, waardoor u minder hoeft te stoken. In een gemiddelde eengezinswoning in Tielt bespaart u jaarlijks tot wel €200,-.
  • Vloerisolatie creëert een gezond woonklimaat omdat u vocht- en schimmelproblemen voorkomt.

Welke opties zijn er bij vloerisolatie?

Er zijn verschillende manieren om de vloer van uw woning in Tielt te na-isoleren. Natuurlijk is het een optie om de vloer van bovenaf te behandelen. Dit houdt in dat de isolatiespecialisten het isolatiemateriaal rechtstreeks op de dekvloer leggen. Dit laat u vervolgens afwerken met een vloerbedekking naar keuze.

Andere opties zijn meer gebruikelijk. Inwoners uit Tielt kiezen er voor om de vloer van onderaf te behandelen. Dit gebeurt door middel van kruipruimte-isolatie of bodemisolatie. Wanneer de kruipruimte hoog genoeg is, isoleert de vakman de onderzijde van uw vloer. Is er niet voldoende werkruimte dan is bodemisolatie de beste optie. Hierbij plaatsen de vakmannen uit Tielt een isolatielaag op de bodem van de kruipkelder.

Waar moet u aan denken bij een vloerisolatie?

Het is vooraf handig om te weten welke soorten vloerisolatie er zijn. Een aantal veelgebruikte materialen zijn XPS platen, PUR spuitisolatie of isolerende mortel. Bij de keuze voor het materiaal is het belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaarde. Dit wordt vaak uitgedrukt in de lambda-waarde. Deze zogeheten L-waarde geeft aan in welke mate een materiaal warmte geleidt. Hoe lager deze waarde, des te beter de isolatiewaarde. Hoe hoger de isolatiewaarde, des te groter de besparing op uw stookkosten!

Kiest u ervoor om de vloer van bovenaf te behandelen, dan is het bovendien belangrijk om rekening te houden met de drukvastheid en de dikte van het isolatiemateriaal.


na-isolatie na renovatie

Na-isolatie bij renovatie

Tegenwoordig wordt vloerisolatie standaard toegepast in nieuwbouwwoningen in Tielt. Wanneer u het vloeroppervlak in een bestaande woning wilt na-isoleren, dan is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte in de vloer. Isolatie van bovenaf houdt in dat u de vloer enkele centimeters verhoogd. Dit kan problemen geven bij bijvoorbeeld de keuken. Doordat het aanrechtblad nu naar verhouding iets lager staat, is uw houding minder ergonomisch. De meeste mensen in Tielt kiezen in het geval van na-isolatie daarom voor isolatie van de kruipruimte. Hierbij plaatsen de vakmannen het materiaal tegen de onderzijde van uw vloer of tegen de bodem van de kruipkelder wat vocht en kou tegenhoudt.

isoleren kruipruimte

Kruipkelder isoleren Tielt

Vloerisolatie wordt langs boven of langs onder gedaan. In sommige gevallen is isolatie langs onder helaas geen optie. Bijvoorbeeld wanneer de ruimte in de kruipkelder te klein is om hier fatsoenlijk aan het werk te gaan. In dat geval is isolatie van de kruipkelder een goed alternatief. Bij isolatie van de kruipkelder brengen de isolatiespecialisten isolatiemateriaal aan op de bodem van de kruipkelder. Dit houdt vocht en kou vanaf de grond tegen, waardoor de vloer op de eerste verdieping direct een stuk warmer aanvoelt. Materialen die hiervoor geschikt zijn, zijn onder andere schelpen en isolatiekussens.

Ook besparen op uw energiekosten?

Laat vloerisolatie aanleggen door een specialist. Bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

isoleren houten vloer Tielt

Isolatie van houten vloer

Het na-isoleren van een houten vloer is een goed idee. Niet alleen voor de warmte isolatie, maar ook zeker om de geluidsisolatie te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop een vakman houten vloeren isoleert. In de meeste gevallen plaatst de isolatiespecialist isolatiemateriaal tussen de holle ruimtes onder de vloerplanken. Hiervoor is spuitisolatie of minerale wol erg geschikt. Deze materialen vullen namelijk alle gaten en kieren, wat uw houten vloeren optimaal isoleert. Het is belangrijk om een dampscherm te gebruiken, zodat vocht niet in de isolatie trekt. Dit vermindert de isolerende werking namelijk enorm.


isoleren betonvloer

Isolatie van betonvloer

Isolatie van een betonvloer vereist iets meer aandacht. Omdat de betonvloer van zichzelf al koud aanvoelt, behaalt u bij een betonvloer het hoogste rendement met isolatie langs boven. Zo voelt het oppervlak een stuk warmer dan wanneer u de onderkant isoleert. Bij een grote verbouwing of nieuwe woning in Tielt kiezen specialisten vaak voor isolatiechape. Bij de bouw storten zij een betonvloer van isolatiechape, waardoor extra materiaal niet nodig is. Ligt de betonvloer al? Dan kunt u het isolatiemateriaal ook rechtstreeks op het vloeroppervlak plaatsen. Hierover heen plaatst u dan een nieuwe dekvloer, die u afwerkt met een vloerbedekking naar keuze. Als materiaal worden naast isolatiechape vooral EPS isolatieplaten gebruikt.

Zoldervloer isoleren

Gebruikt u de zolder alleen als opslagruimte, dan is het natuurlijk zonde als u warmte verliest aan deze grote ruimte. U kunt enorm besparen als u besluit de zoldervloer te isoleren. Zo stijgt de warmte niet verder naar boven en hoeft u dus minder te stoken om het in huis lekker warm te houden. Hoe u de zoldervloer het beste isoleert, is volledig afhankelijk van de vloerconstructie. Bij een houten draagstructuur laat u de open ruimtes tussen de vloerbalken opvullen met isolatiemateriaal. Hiervoor is minerale wol erg geschikt, evenals minerale vlokken of zelfs PUR-isolatieschuim. Bij een massieve draagconstructie laat u het materiaal bovenop de zoldervloer plaatsen.

Vloerisolatie & vloerverwarming

Vaak denken mensen dat vloerisolatie en vloerverwarming niet goed samen gaan. In tegendeel: vloerisolatie is enorm belangrijk bij vloerverwarming! U wilt natuurlijk voorkomen dat u de vloerverwarming aanzet en daarbij uw kruipruimte verwarmt: zonde van de energie! Wanneer u vloerverwarming overweegt, is het daarom erg belangrijk dat u ook de kruipkelder isoleert. Bij nieuwbouwwoningen houden de vakmannen uit Tielt hier rekening mee, maar bij bestaande huizen is het belangrijk om de vloer na te isoleren. Het is belangrijk dat de isolatielaag een dikte heeft van minimaal 8 centimeter: hoe dikker de laag, hoe beter de isolatiewaarde.

Vloerisolatie plaatsen, hoe werkt het?

Wanneer u verzekerd wilt zijn van een optimale isolatie, is het belangrijk om de isolatiewerken uit te besteden aan een vakman uit Tielt. Voor de vakmannen aan de slag gaan, wordt in overleg bepaald welke isolatietechniek u laat toepassen en welk materiaal u hiervoor wilt gebruiken. Hierin geven de vakmannen u een persoonlijk en professioneel advies zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt. Op de dag van de isolatie komen de specialisten al vroeg bij u langs. Hoe zij te werk gaan en hoe lang dit duurt is uiteraard afhankelijk van de methode. Bodemisolatie neemt maar weinig tijd in beslag terwijl vloerisolatie langs boven meerdere werkdagen in beslag neemt.

rol glaswol vloerisolatie

Prijs van vloerisolatie

De prijs per m² is van verschillende factoren afhankelijk. Het totale oppervlak, de arbeidskosten en het gekozen materiaal bepalen voor het grootste gedeelte de prijs. Over het algemeen bestaat de prijs per m² voor het grootste deel uit de arbeidskosten en een kleiner deel uit materiaalkosten. Voor EPS platen liggen de prijzen gemiddeld rond de €20,- per m² en PUR of isolatiechape kost gemiddeld €30,- per m². De prijzen zijn daarnaast afhankelijk van het oppervlak. Voor het na-isoleren van vloeren in een gemiddelde rijtjeswoning liggen de totale kosten ongeveer rond de €1.300,-. Voor een appartement is dit iets lager, ongeveer €1.170,-.

Hoeveel kunt u besparen met vloerisolatie?

Overweegt u de vloeren in uw woning in Tielt te isoleren? In de prijstabel hieronder vindt u een indicatie van de totaalprijs per type woning. Wat u niet moet vergeten, is dat u dankzij de isolatie jaarlijks bespaart op de energiekosten. Hierdoor verdient de investering zich na verloop van tijd vanzelf weer terug. Een gemiddelde tussenwoning bespaart jaarlijks zo’n €170,-! Een vrijstaande woning bespaart nog meer: jaarlijks heeft u hier tot wel €340,- minder stookkosten. Wat u precies bespaart is afhankelijk van het gekozen materiaal en uw eigen gasverbruik. Gemiddeld verdient u de investering in al 7 tot 8 jaar terug en u verbetert direct het wooncomfort in huis!

Prijstabel: prijs vloerisolatie per type woning

Type woning Gemiddelde oppervlakte Gemiddelde prijs*
Appartement 45 m² €1170,-
Rijtjeshuis 50 m² €1300,-
2 onder 1 kap 55 m² €1430,-
Vrijstaande woning 70 m² €1820,-
* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief 6% BTW en plaatsing. Bij de berekening is uitgegaan van een gemiddelde prijs van €26 per m². Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Bespaar tot wel 40% op de kosten voor vloerisolatie!

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan. Vergelijk en bespaar.

Gratis offertes aanvragen

Premie vloerisolatie 2018/2019

Er zijn diverse premie’s die u kunt aanvragen, waardoor de investering in vloerisolatie nog aantrekkelijker wordt. Welke premie’s dit zijn leest u hieronder. U kunt onder andere via de netbeheerder aantrekkelijke premie’s aanvragen en u betaalt bovendien een blijvend verlaagd btw-tarief over alle isolatiewerken in uw woning in Tielt.

premies voor vloerisolatie

Premie vloerisolatie via de netbeheerder

Via de netbeheerder kunt u onder andere een premie aanvragen voor vloer- of kelderisolatie. Deze premie bedraagt ongeveer €6,- per m² geïsoleerd oppervlak. Voorwaarde hiervoor is dat de eindfactuur uit 2018 komt en dat het isolatiemateriaal een minimale R-waarde heeft van 2 m³K.W. Op vlaanderen.be leest u meer over de voorwaarden en hoe u deze premie kunt aanvragen.

Verlaagd btw-tarief

Wist u dat voor verschillende werken aan uw woning een blijvend verlaagd btw-tarief betaalt? Doordat u slechts 6% betaalt over de arbeid en het materiaal, bespaart u flink op de belastingen! Ook isolatiewerken vallen onder dit verlaagde btw-tarief. Wilt u meer weten? Lees dan verder op belgium.be. Hier leest u meer over de voorwaarden.

Totaalrenovatiebonus

De netbeheerder biedt ook een totaalrenovatiebonus aan. Als u over een periode van 5 jaar 3 of meer energiebesparende maatregelen treft krijgt u een extra bonus die kan oplopen tot €4.750,- in een eengezinswoning en tot €2.375,- in een appartement. Extra maatregelen zijn zeker het overwegen waard, omdat u hiermee nog meer bespaart op de stookkosten. Lees meer op vlaanderen.be.

Gemeentelijke of provinciale premie

Naast deze landelijke premie’s, bieden sommige gemeentes of provincies ook extra subsidies aan. Of u mogelijk recht hebt op een plaatselijke premie, verschilt uiteraard per woonplaats. U kunt hierover informeren bij één van de isolatiespecialisten uit Tielt maar u kunt ook kijken op premiezoeker.be. Hier vindt u snel of uw in Tielt recht hebt op een extra premie.

Vloerisolatie dikte

Als u aanspraak wilt maken op één van de bovenstaande isolatiepremie ’s, dan is het belangrijk dat uw geïsoleerde vloer voldoet aan een minimale isolatiewaarde. Welke Rd-waarde is bij vloerisolatie belangrijk? Voor een isolatiepremie moet het isolatiemateriaal voldoen aan de minimale Rd-waarde van 2m²K/W. Welke dikte u moet aanbrengen om deze isolatiewaarde te behalen, is volledig afhankelijk van het gekozen materiaal. Kiest u voor vloerisolatieplaten dan heeft u een minimale dikte van 8 centimeter nodig om voldoende te isoleren. Laat u de vloer na-isoleren met behulp van PUR-isolatieschuim, dan heeft u een minimale dikte nodig van 8 tot 10 centimeter.

Soorten vloerisolatie

Als u vloerisolatie gaat plaatsen dan hebt u de keuze uit verschillende materialen. Denk hierbij aan het plaatsen van isolatiechape, PUR of verschillende platen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welke u het beste kunt kiezen hangt af van uw eigen wensen. Daarnaast is de manier van isoleren van invloed op uw materiaalkeuze. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de prijs per m² per materiaal. EPS vloerisolatieplaten zijn de meest voordelige keuze. Deze kosten ongeveer €20,- per m² en hebben hiermee een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. Voor PUR of isolerende chape liggen de kosten rond de €30,- per m² en dit verdient u in ongeveer 8 jaar terug.

Prijstabel: vloerisolatie prijs per m²

Materiaalsoort Prijs per m²* Gem. terugverdientijd
EPS isolatieplaten €20,- 7 jaar
PUR €30,- 8 jaar
Isolerende chape €30,- 8 jaar
* Let op dit is een gemiddelde prijs per m², inclusief 6% BTW en plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Isoleren met isolatieplaten van PUR of glaswol?

Schakel een isolatiespecialist in. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes.

Gratis offertes aanvragen

aanbrengen isolatiechape

Isolatiechape

Wanneer wij spreken over een chape, dan gaat het over de ondervloer (meestal een cement- of betonlaag) waarop de uiteindelijke bovenvloer zal worden gelegd. Een isolatiechape is een ondervloer waaraan een speciaal isolatiemateriaal aan de ondervloer is toegevoegd. Voorbeelden van isolatiechape zijn schuimbeton, argexchape of een mengsel van cement met granulaatkorrels of polystyreenkorrels. Het voordeel van een isolerende chape is dat u hierbij geen extra uitvullaag nodig hebt. Een alternatief is het plaatsen van isolatieplaten. Welke isolatiechape u het beste kunt plaatsen is afhankelijk van uw wensen op het gebied van isolatiewaarde en budget. De prijs is ongeveer €30,- per m² en de terugverdientijd is gemiddeld 8 jaar.

aanbrengen pur schuim

PUR spuiten

Wanneer u kiest voor PUR als isolatiemateriaal, dan hebt u de keuze uit twee varianten: hardschuim isolatieplaten of schuim. Deze laatste variant wordt ook wel aangeduid als gespoten PUR. Het voordeel van deze vorm is dat het PUR direct op de locatie wordt gespoten, en dat het zo mogelijk is om alle hoeken en gaten af te sluiten. Het spuiten van Polyurethaan kan zowel op de benedenvloer als zoldervloer. De snelheid en gebruiksvriendelijkheid van deze techniek maakt hem zeer populair bij veel van de inwoners van Tielt. De gemiddelde prijs ligt rond de €30,- per m² en daarmee verdient u de investering in gemiddeld 8 jaar terug.

isolatieplaten vloer isoleren

Isolatieplaten

EPS isolatieplaten zijn ontzettend populair. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, maar u kent het waarschijnlijk als piepschuim. De platen ontstaan als polystyreenkorrels in een mal worden verhit. Ze zetten hierdoor uit en gaan aan elkaar kleven. Tijdens dit proces komen er veel luchtbelletjes in de parels. Zo’n 98% van een EPS plaat bestaat uit stilstaande lucht. Dit resulteert in uitstekende isolerende eigenschappen. Het maakt de platen bovendien erg licht waardoor de vakman uit Tielt ze makkelijk en snel kan plaatsen. Gemiddeld kosten de platen ongeveer €20,- per m² waarmee u ze al binnen 7 jaar terugverdient!

vloerisolatie glaswol

Akoestische vloerisolatie

Het isoleren van de vloer heeft in de meeste gevallen een verbeterde warmte-isolatie als doel. Het kan echter ook dienen ter verbetering van de geluidsisolatie. Dit is zeker aan te raden in woningen met houten vloeren om de akoestische isolatie te verbeteren. Met behulp van akoestisch isolerende platen heeft u geen last meer van contactgeluid en is de geluidsisolatie een stuk beter. In een aantal gevallen is het geen optie om de vloer van akoestische isolatie te voorzien. Een alternatief voor een betere geluidsisolatie, kan zijn om het plafond van de beneden liggende verdieping te isoleren en een (lichtelijk) verlaagd plafond te maken. De specialisten uit Tielt kunnen u hier desgewenst verder over informeren.


voordeel isolatiespecialist Tielt

Voordelen inschakelen vloerisolatie specialist Tielt

Overweegt u vloerisolatie? Dan is het zeker een aanrader om hiervoor een specialist in te schakelen. Gaat u zelf aan de slag dan bent u namelijk veel meer tijd kwijt. Bovendien bestaat er de kans dat de isolatie niet goed is aangebracht, met vochtproblemen als gevolg. Twijfelt u nog steeds of u een vakman moet inhuren? Dit biedt u de volgende voordelen:

  • U bespaart een hoop tijd en energie.
  • U bent verzekerd van een optimale isolatie en de kortste terugverdientijd.
  • U weet zeker dat de vloerisolatie op de goede manier is geplaatst.
besparen kosten vloerisolatie

Besparen? Vergelijk vrijblijvende offertes

Wilt u jaarlijks ook geld uitsparen zodat u meer geld overhoudt voor leuke dingen in Tielt? De na-isolatie van uw huis in door het aanbrengen van vloerisolatie hoeft u niet veel te kosten als u in aanmerking komt voor een premie. Vergelijk de prijzen van verschillende specialisten uit Tielt en kies de vakman met het beste aanbod. Hoe u dit doet? Vul snel het offerteformulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk maximaal 5 offertes van vakmannen uit uw eigen regio. Dit is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!

Vrijblijvende offertes aanvragen