Spouwmuurisolatie in Izegem

Vergelijk spouwisolatie offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes

Spouwmuurisolatie Izegem

Met spouwmuurisolatie in Izegem verhoogt u uw wooncomfort én bespaart u honderden euro’s per jaar. Dat wilt u toch ook? Kies voor kwaliteit en schakel een ervaren isolatiebedrijf uit Izegem in. Zo weet u zeker dat u profiteert van een optimale isolatie. Isolatiespecialist gezocht?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk offertes van isolatiespecialisten bij u in de buurt. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Op deze pagina leest u meer over de voordelen van spouwmuurisolatie in Izegem. U leest wat het kost en hoe lang het duurt voor u de investering weer terugverdient!

spouwmuurisolatie Izegem

Voordelen spouwmuur isoleren in Izegem

Een spouwmuur isoleren in Izegem heeft grote voordelen. Door een betere isolatie verliest u minder warmte en hoeft u minder te stoken. Twee vliegen in één slag: u bespaart tot wel €600,- per jaar op uw energierekening én vermindert uw CO2 uitstoot en draagt bij aan een beter milieu! Hieronder leest u meer over de belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie in Izegem.

Lagere energierekening

Het grootste voordeel van spouwisolatie, is dat de energierekening flink lager wordt. In een vrijstaande woning bespaart u jaarlijks tot 850 m³ gas. Bij een gasprijs van 77 cent loopt dit op tot een besparing van wel €600,-. Dat betekent dat u de investering in 3 tot 5 jaar terugverdient.

Verhoogde isolatiewaarde van uw woning

Een verhoogde isolatiewaarde zorgt voor minder warmteverlies en een lagere energierekening. En betere woningisolatie verhoogt ook het energielabel! Hierdoor stijgt uw huis in waarde. Wilt u het huis in de toekomst verkopen, dan profiteert u er nog eens extra van.

Hoe hoog de isolerende waarde wordt, bepaalt u zelf met de keuze voor het spouwmuurisolatie materiaal. Hoe hoger de isolatie, des te hoger de woningwaarde!

Korte terugverdientijd

Een spouwmuur isoleren in Izegem is relatief goedkoop én zorgt voor een grote besparing. Spouwisolatie is dan ook de isolatiemethode met de kortste terugverdientijd! Gemiddeld verdient u spouwisolatie al binnen 3 tot 5 jaar weer terug. De terugverdientijd verschilt per situatie, en is onder andere afhankelijk van de totale kosten, de buitentemperatuur en uw stookgedrag.

Minder last van vocht in huis

Een laatste voordeel, is dat spouwisolatie vocht in huis voorkomt. Dat komt omdat een spouw dankzij spouwisolatie opwarmt. Een warme muur is veel minder vatbaar voor slagregens of doorslaand vocht.

spouwmuren isoleren Izegem

Spouwmuurisolatie prijs

De prijs van spouwmuurisolatie is afhankelijk van het gekozen materiaal. Kiest u voor isolatieparels? Uw spouwisolatie heeft dan een prijs van €9,- per m². Bij een gemiddelde hoekwoning met een muuroppervlak van 85 m² liggen de totaalkosten dan rond de €765,-.

Bij het berekenen van de kosten is het altijd belangrijk om de besparing mee te nemen. De besparing bij een hoekwoning ligt rond de €250,-, waarmee u de investering in gemiddeld slechts 3 jaar terugverdient!

Wilt u profiteren van een optimale isolatie? Kies dan voor isolatieschuim: dit kost gemiddeld €25,- per m². De totaalprijs ligt tussen de €750,- tot €3.250,-, afhankelijk van uw totale muuroppervlak.

Wat is de gemiddelde spouwmuurisolatie prijs per m²?

Soort isolatiemateriaal Gemiddelde prijs per m² *
Glaswol €7,50
Steenwol €8,-
EPS-parels €9,-
PUR-schuim €25,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen zijn incl. arbeidskosten, materiaal en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan!

Spouwmuren isoleren; wat is de totaalprijs?

Type
woning
Gem.
muur -oppervlakte
Gem.
totaalprijs
met glaswol *
Gem.
totaalprijs
met steenwol *
Gem.
totaalprijs
met EPS parels *
Gem.
totaalprijs
met PUR schuim *
Appartement 30 m² €225,- €240,- €270,- €750,-
Tussenwoning 50 m² €375,- €400,- €450,- €1.250,-
Hoekwoning 85 m² €638,- €680,- €765,- €2.125,-
2-onder-1-kap 90 m² €675,- €720,- €810,- €2.250,-
Vrijstaande woning 130 m² €975,- €1.040,- €1.170,- €3.250,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen zijn incl. arbeidskosten, materiaal en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan!

Prijsopbouw spouwmuren isoleren

De totale prijs van spouwisolatie is onder te verdelen in drie categorieën. Het arbeidsloon is de grootste categorie. Ongeveer 60% van de totaalprijs gaat naar de arbeidskosten.

Daarna betaalt u gemiddeld 35% aan materiaalkosten en ongeveer 5% aan machinekosten. Wist u dat elke isolatie expert in Izegem zijn eigen uurtarief bepaalt? Door de prijzen van meerdere experts te vergelijke kies u gemakkelijk de vakman met de scherpste prijs.

Hoe is de prijs van spouwmuurisolatie opgebouwd?

prijsopbouw spouwmuurisolatie

Spouw isoleren; wat is de besparing en de terugverdientijd?

Laat uw spouw isoleren om tot wel €600,- per jaar te besparen op de energiekosten. Hoeveel u precies bespaart, is natuurlijk afhankelijk van de situatie. Hoe groter de geïsoleerde muur des te hoger de kosten én de uiteindelijke besparing.

U berekent zelf gemakkelijk uw rendement. Neem uw totale investering (de materiaal- en arbeidskosten) en deel dit door het bedrag dat u jaarlijks op uw energiekosten bespaart. Nu weet u hoe lang het duurt voordat u de kosten voor het isoleren van de spouwmuren weer terugverdiend hebt.

Bijvoorbeeld: u laat uw tussenwoning met een muuroppervlak van 50 m² isoleren met isolatieparels. De totale kosten liggen rond de €450,-, en de besparing loopt op tot ongeveer €115,- per jaar. U verdient de kosten in ongeveer 3,9 jaar weer terug!

Besparen op uw spouwmuurisolatie in Izegem?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totale kosten!

Gratis offertes vergelijken

Is spouwmuurisolatie in Izegem in iedere woning mogelijk?

Een spouw isoleren kan, natuurlijk, alleen als uw woning een spouw heeft. Bij woningen gebouwd voor 1920 is geen spouw aanwezig: in dit geval kunt u beter uitwijken naar een alternatief, zoals buitenmuurisolatie.

Woningen gebouwd tussen 1920 en 1975 hebben wél een spouw, die tijdens de bouw nog niet geïsoleerd is. Spouwmuur isoleren is mogelijk!

Bij nieuwere woningen is de spouw al tijdens de bouw geïsoleerd, maar ook hier is na-isoleren een mogelijkheid.

Heeft mijn woning een spouwmuur?

Bouwjaar woning Spouwmuur aanwezig Spouwmuurisolatie aanwezig Isolatie mogelijkheden
Gebouwd
voor 1920
Nee Nee Spouwmuren isoleren niet mogelijk. Gevelisolatie is een goede alternatieve oplossing.
Gebouwd
tussen 1920 en 1975
Ja Vaak nog niet aanwezig Spouwmuurisolatie aanbrengen verhoogt de isolatiewaarde van uw woning enorm.
Gebouwd
na 1975
Ja Vaak al aanwezig Na isoleren is een geschikte optie om de isolatiewaarde van uw woning te verhogen.

Spouwmuur na-isoleren

Een spouwmuur na-isoleren houdt in dat u de isolatie in de spouw aanvult of vervangt. Waarom de spouwmuur na-isoleren? Omdat u hiermee nog steeds een grote besparing behaalt. Isolatiemateriaal kan na verloop van tijd verzakken, waardoor uw spouw niet optimaal isoleert. De vakmannen vullen de isolatie aan, zodat uw volledige muur weer isoleert.

Het is ook mogelijk om oude isolatie volledig te vervangen. Oude isolatie is van mindere kwaliteit dan spouw isolatiemateriaal van tegenwoordig. Als u uw huis 20 of zelfs 30 jaar geleden heeft laten isoleren, dan kunt u met na-isoleren een nog hogere isolatie bereiken.

spouwmuur na isoleren

Welke muren zijn niet geschikt voor spouwmuur na-isolatie?

Niet elke (spouw)muur is geschikt voor een spouwmuurisolatie. Het is natuurlijk ten eerste noodzakelijk dat er sprake is van een spouwmuur, maar daarnaast zijn er nog enkele andere voorwaarden waaraan de spouwmuur moet voldoen.

Let op: een voorwaarde is bijvoorbeeld dat de gevel in een goede staat verkeert, en dat de vochtverdamping blijft doorgaan. Zodra u de gevel hebt laten impregneren, kan dit een nadeel vormen voor het na-isoleren van de spouwmuur.

Een tweede eis is een goede staat van het dak en de dakgoten. Dit gaat met name om het voorkomen van lekkages. Tot slot vereisen de professionals uit Izegem dat er geen sprake is van een spouwmuurvervuiling voordat zij de spouwmuren willen na-isoleren. Dit kunnen zij voor u onderzoeken.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Hebt u een wat ouder woonhuis in Izegem gekocht, waarvan de muren al zijn geïsoleerd? Het is geen slecht plan om deze isolatielaag te laten controleren door een vakman. Oudere isolatiematerialen zoals steenwol en schuim hebben namelijk de neiging om te verzakken.

Dit betekent dat de isolatielaag in zijn geheel onderin de spouwmuur ligt. Dit heeft niet alleen een negatief effect op de Rc-waarde, tevens de kans op vochtproblemen is zo aanzienlijk hoger. Door de oude isolatielaag te verwijderen en een nieuwe te laten plaatsen, zorgt u ervoor dat het wooncomfort optimaal blijft, en blijft u besparen op de stookkosten.

Hoe gaat spouwmuurisolatie in zijn werk?

Bij het isoleren van spouwmuren doorloopt de vakman een aantal stappen. De eerste stap is het maken van boorgaten. Dit zijn kleine gaten, op de kruisingen van voegen, maximaal 80 centimeter van elkaar verwijderd. Via deze boorgaten spuit hij daarna, van onder naar boven, de muur vol met isolatiemateriaal. Voordat hij dit doet, maakt hij eventuele naden en kieren volledig dicht, zodat de spouwisolatie niet per ongeluk uit de muur loopt.

Hoe lang duurt een spouw isoleren?

Spouwisolatie neemt één werkdag in beslag. Gemiddeld zijn de isolatie experts na 7 tot 9 werkuren helemaal klaar. Ze maken de boorgaten dicht, zodat er naderhand niets meer te zien is van de werkzaamheden.

Waar op letten bij spouwmuurisolatie?

In deze video wordt uitgelegd waarom het inschakelen van een vakman voor spouwisolatie van belang is.

Spouwmuurisolatie soorten materialen

De keuze voor het materiaal heeft een grote invloed op de totale isolatiewaarde, en daarmee de besparing. Gelukkig is er keuze uit verschillende materialen, waardoor spouwmuurisolatie ook bij een klein budget mogelijk is! Hieronder hebben we een opsomming opgesteld van de meest gebruikte isolatiematerialen voor spouwisolatie.

 • Glaswol: is een goedkope keuze met een goede isolatie. Dit kost ongeveer €7,50 per m².
 • Steenwol: is vergelijkbaar met glaswol, alleen heeft het een betere geluidsisolatie. Dit kost gemiddeld €8,- per m².
 • EPS-parels: isolatieparels zijn relatief voordelig voor de hoge isolatie. Bovendien verliezen zij na verloop van tijd niet hun isolerende waarde. Dit kost gemiddeld €9,- per m².
 • PUR-schuim: isolatieschuim heeft de hoogste isolatiewaarde en zorgt voor de grootste besparing. Dit kost ongeveer €25,- per m².

Vraag gratis offertes aan en bespaar op uw spouwmuurisolatie!

Vind het isolatiebedrijf in Izegem met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.

Start de gratis offerteaanvraag

Spouwmuurisolatie nadelen

Veel mensen vragen zich af of er ook nadelen aan spouwisolatie verbonden zitten. Hieronder staan drie mogelijke nadelen die de rondte gaan.

 • Een spouwmuur veroorzaakt vochtproblemen: dit is niet het geval. Sterker nog: een geïsoleerde spouwmuur werkt zelfs als vochtbestrijding. Door de warmere muur is de kans op doorslaand regenwater een stuk kleiner.
 • Als de spouw vervuild is, is het niet mogelijk de spouwmuur in Izegem te isoleren. Ook dit klopt niet, als de spouw vervuild is dan reinigt het isolatiebedrijf uit Izegem de spouw vóór de spouwmuurisolatie.
 • Een geïsoleerde spouwmuur kun je niet verder isoleren: natuurlijk wel. Een geïsoleerde spouwmuur kun je na-isoleren of opnieuw isoleren. Bovendien bestaat er altijd de mogelijkheid om de muur verder te isoleren.

Meest gestelde vragen

Hoewel spouwmuurisolatie in Izegem al jarenlang heel populair is, bestaan er nog steeds veel onduidelijkheden over deze methode van woningisolatie. Want hoe vaak moet u spouwmuurisolatie herhalen en welke materialen zijn de beste keuze? Hieronder staan drie veel gestelde vragen die worden beantwoord door een ervaren isolatie expert uit Izegem.

Hoe lang blijft spouwmuurisolatie goed?

Spouwmuurisolatie blijft een leven lang goed. U hoeft uw spouwmuur dus maar één keer te isoleren, en u profiteert de rest van uw leven van een verhoogde isolatie! Het kán een enkele keer voorkomen dat het materiaal verzakt, waardoor na-isoleren nodig is.

spouwmuur isoleren Izegem

Welke spouwmuurisolatie is de beste?

Pur-isolatieschuim geeft uw spouw de grootste isolatie, en minerale wol is de goedkoopste optie. Er is niet één materiaal wat de beste keuze is, maar er is wel een beste keuze voor uw spouwmuur. Dit is afhankelijk van uw budget en voorkeuren.

Wat levert spouwmuurisolatie op?

Spouwmuurisolatie bespaart bij een vrijstaande woning tot ongeveer €600,- per jaar. Dat is gemiddeld 850 m³ gas per jaar! Hoeveel uw spouwmuurisolatie opbrengt is afhankelijk van de gekozen materialen, het totaal geïsoleerde oppervlak en de gasprijs van dit moment.

Premie spouwmuurisolatie 2024

Ook in 2024 kunt u een premie aanvragen voor spouwmuurisolatie. Dit maakt de investering aantrekkelijker, omdat de terugverdientijd een stuk korter wordt. Op dit moment zijn er twee premies voor spouwmuurisolatie in 2024:

 • Met de isolatiepremie van de netbeheerder krijgt u €5,- per geïsoleerde vierkante meter terug. Voorwaarde hiervoor is dat uw woning voor 2006 is aangesloten op het elektriciteitsnet en dat u een ervaren isolatiebedrijf uit Izegem inschakelt. Meer weten? Lees dan verder over de voorwaarden op vlaanderen.be.
 • U krijgt een totaalrenovatiebonus als u in 5 jaar tijd minimaal 3 energiebesparende maatregelen treft. Hoe meer energiebesparende maatregelen u uitvoert, des te hoger de totaalrenovatiebonus. Bij drie maatregelen ontvangt u een bonus van €625,- (bij een appartement) of €1.250,- (bij een eengezinswoning). Meer hierover leest u op vlaanderen.be.

Alternatieven voor het isoleren van een spouwmuur in Izegem

Heeft u geen spouw of is net na-isoleren van de spouwmuur geen optie? Geen zorgen. Er zijn nog verschillende alternatieven om de buitenmuur beter te isoleren. Wat dacht u van buitengevelisolatie?

De vakman plaatst de isolatie tegen de buitenmuur aan en werkt dit af met gevelbekleding. Hierdoor krijgt uw buitenmuur direct een andere uitstraling! Daarnaast zorgt dit voor een flinke waardevermeerdering voor uw woning.

Een alternatief is muurisolatie, waarbij u de binnenkant van de buitenmuur isoleert.

Zelf spouwmuur isoleren?

De meeste soorten woningisolatie zijn eigenhandig uit te voeren, mits u nauwkeurig te werk gaat. Een spouwisolatie is echter een klus die u moet overlaten aan een isolatiefirma uit Izegem. Dit komt doordat het risico op koudebruggen en daarmee op diverse problemen zeer hoog is.

Pas wanneer het isolatiemateriaal de volledige spouw vult zal er een verhoogd wooncomfort en besparing van de energiekosten optreden. Wie zelf met de spouwmuurisolatie aan de slag gaat, loopt bovendien het risico op het beschadigen van de buitenmuren. Dit kan een verlaging van de pandwaarde tot gevolg hebben. De isolatiespecialisten uit ons netwerk zijn u met alle plezier van dienst.

Waarop letten bij spouwmuurisolatie aannemers?

Op zoek naar aannemers voor uw spouwmuurisolatie? Hieronder hebben we een aantal tips voor u opgesteld. Zo weet u waar u op moet letten bij het zoeken van spouwmuurisolatie aannemers!

 • Laat de spouw isoleren door een vakman uit Izegem. Door te kiezen voor een vakman bij u in de buurt, bespaart u op de voorrijkosten!
 • Vraag bij vrienden en familie om aanbevelingen en referenties. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de kwaliteit van de aannemer.
 • Wist u dat elke aannemer zelf de prijs voor spouwmuurisolatie bepaalt? Vergelijk meerdere offertes en laat uw spouwmuur isoleren tegen de laagste prijs!

Recent aangevraagde spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie aanbrengen in Oostende
Spouwmuur na isoleren in Roeselare
Spouw isoleren in Harelbeke
Spouwisolatie plaatsen in Menen
Spouwisolatie verwijderen in Waregem
Na isoleren volledige woning in Brugge
Spouwmuren isoleren in Wevelgem
Spouw rijtjeswoning isoleren in Izegem
Spouwmuur isoleren in bedrijfspand in Kortrijk
Plaatsen spouwmuurisolatie in Ieper

spouwmuurisolatie aannemers

Gratis offertes voor spouwmuurisolatie vergelijken!

Wilt u uw spouw laten isoleren? Met de hulp van een ervaren isolatiebedrijf uit Izegem bent u verzekerd van de optimale isolatie en een maximale besparing op uw energiekosten. Isolatiespecialisten zijn ervaren in verschillende vormen van woningisolatie: ook voor dakisolatie en vloerisolatie kunt u terecht bij één van de vakmannen in Izegem.

Ook besparen? Start nu direct uw gratis offerteaanvraag!

De kosten verschillen per aanbieder. Vergelijk daarom gratis offertes van meerdere isolatiebedrijven bij u in de buurt, en kies zelf de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de totale kosten! De offerteaanvraag is gratis en u zit nergens aan vast.

Gratis offertes aanvragen