vloerisolatie Antwerpen

Vloerisolatie Antwerpen

Wilt u vloerisolatie in Antwerpen laten plaatsen? Dat is een verstandige keuze! U voorkomt zo tocht, heeft geen last meer van optrekkende kou vanuit de kelder of kruipruimte Geen koude vloeren meer! Daarnaast is het ook zeer geschikt voor geluidsisolatie. Schakel een specialist in voor het isoleren van uw vloer voor het beste resultaat.

Op deze pagina vertellen we u meer over de mogelijkheden, de verschillende isolatiematerialen en de gemiddelde kosten. U bespaart eenvoudig op de kosten door offertes te vergelijken. Vul vandaag nog het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk en bespaar op de totaalprijs!

Voordelen van onze service

 • U hoeft niet allemaal bedrijven op te bellen voor prijsopgaven.
 • Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de kosten.
 • Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend.

  Gratis offertes vergelijken
  Hoe groot is de te isoleren oppervlakte in m2 (schatting)?

  Gewenste soort isolatie (*)

  Is uw spouwmuur al eens geïsoleerd of geverfd? (*)

  Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
  Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
  Wat voor afwerking wenst u? (*)
  Betreft het een plat dak, of een hellend dak? (*)

  Omschrijving van uw opdracht (*)


  Gratis - Vrijblijvend

  Vloerisolatie: verhoog uw wooncomfort, verlaag uw energienota

  Met vloerisolatie verhoogt u uw wooncomfort. U verwarmt uw woning efficiënter, de ruimte blijft langer warm en u hebt minder last van koude vloeren of tocht. Doordat u minder warmte verliest hoeft u minder te stoken. Dit merkt u meteen aan uw lagere energierekening. Daarnaast verlaagt u de luchtvochtigheid. Dit is belangrijk voor uw gezondheid, maar ook om problemen zoals vochtplekken en schimmelvorming te voorkomen. De belangrijkste voordelen van vloerisolatie zijn:
  • De vloer voelt minder koud aan.
  • Geen last meer van optrekkende kou.
  • Gezondere leefomgeving door verbeterde luchtvochtigheid.

  Welke opties zijn er bij vloerisolatie?

  U heeft verschillende opties voor vloerisolatie. Ook bodemisolatie of kruipruimte isolatie behoren tot de mogelijkheden. Deze opties zorgen er namelijk ook voor dat u geen warmte meer verliest via de vloeren. De vloer kan geïsoleerd worden via de onderzijde, vaak via de kruipruimte, of langs boven. In het laatste geval wordt er een isolerende folie aangebracht onder de vloerbedekking of een dekvloer. Een dekvloer zorgt ervoor dat de vloer hoger komt te liggen, u moet dan ook uw plinten vervangen. Bij een vloer van hout is het verstandig om isolerend materiaal te plaatsen tussen de balken. Dit dempt ook meteen het geluid.

  Waar moet u aan denken bij een vloerisolatie?

  Onder de term vloerisolatie verstaan specialisten uit Antwerpen zowel het isoleren van de bodem van een woning als de vloer. Een vloerisolatie heeft bijvoorbeeld een positieve invloed op de warmte-isolatie, en zorgt tevens voor meer isolering op akoestisch gebied. Een bodemisolatie heeft met name invloed op de luchtvochtigheid in huis. Dankzij een stabielere luchtvochtigheid wordt de kans op ongedierte verminderd, en is ook de kans op gezondheidsklachten minder. U moet rekening houden met de isolatiewaarde en hoeveel u deze wilt laten stijgen, welk isolatiemateriaal er geschikt is en welke methode voor isoleren. Daarnaast is uw budget ook van invloed op de keuze.


  na-isolatie Antwerpen

  Na-isolatie bij renovatie

  Het na-isoleren van vloeren is een klus die onnodig veel tijd in beslag neemt, doordat bepaalde vloerdelen eerst verwijderd moeten worden voor het na-isoleren, en daarna teruggeplaatst. Het is daarom ook veel voordeliger om de isolatie te plaatsen wanneer u bezig bent met een gehele renovatie, of als u een nieuwbouw pand laat bouwen, zodat het na-isoleren niet hoeft. Zo is het bijvoorbeeld een optie om al in de dekvloer isolatiemateriaal te laten plaatsen. Bent u van plan om een renovatie uit te laten voeren? Bespreek dan direct de mogelijkheden voor isolatie met de vakman uit Antwerpen, zo hoeft na-isoleren niet.

  isolatie kruipruimte

  Kruipkelder isoleren Antwerpen

  Kruipkelder isolatie is een goede manier om uw woning te isoleren. Hierdoor voelt uw vloer direct een paar graden warmer aan zonder dat u het complete vloeroppervlak hoeft te verhogen. Bij een goed toegankelijke kruipkelder brengt de vakman het materiaal aan, aan de onderzijde van de vloer. Vaak is de kruipkelder niet hoog genoeg om hier fatsoenlijk te kunnen werken. In dat geval brengt de specialist isolatieschelpen van piepschuim of isolatiechips op de bodem van de kruipkelder aan. Deze isolatie techniek is enorm efficiënt, omdat dit kou en vocht vanaf de grond tegenhoudt.

  Bespaar eenvoudig op de kosten voor vloerisolatie.

  Schakel een isolatiespecialist en ontvang gratis offertes met scherpe prijzen via het offerteformulier!

  Gratis offertes aanvragen

  isolatie houten vloer Antwerpen

  Isolatie van houten vloer

  Er bestaan verschillende isolatietechnieken voor een vloer. Het isoleren van een vloer van hout vergt een andere aanpak dan een massieve betonvloer. De vakman uit Antwerpen isoleert de vloer langs onder of langs boven. Via de onderzijde is alleen mogelijk als er genoeg ruimte in de kruipruimte is. Een houten vloer bestaat uit houten draagbalken met daarop een vloer. Hierdoor is het mogelijk om isolatiemateriaal tussen de draagbalken te plaatsen. De draagbalken hoeven niet geïsoleerd worden, want hout heeft zelf al een goede isolerende werking. Een andere methode is door te kiezen voor isolatie van bovenaf. Er wordt dan een isolerende ondervloer aangebracht, zoals folie, of een dekvloer. Het nadeel van een dekvloer is de vloer verhoogd wordt. Hierdoor moet u ook de plinten vervangen en deuren bijschaven.


  isolatie betonvloer

  Isolatie van betonvloer

  Is uw vloer gemaakt van beton? Dan heeft u de keuze uit dezelfde isolatiemethoden als bij een houtenvloer: vloerisolatie, bodemisolatie of kruipkelderisolatie. Bij een betonvloer kiest menig specialist voor vloerisolatie. De opbouw is dan als volgt: eerst is er de gewapende massieve vloer. Deze is minimaal 10 centimeter dik en houdt het vocht tegen. Daar bovenop komt een laag bouwfolie, waar het isolatiemateriaal los op gelegd wordt. In Antwerpen gebruikt men vaak isolatieplaten, maar PUR spuitisolatie maakt steeds meer zijn opmars. Wilt u vloerverwarming? Dan worden nu de leidingen geplaatst. Alles wordt afgewerkt met een laag chape en daarna vloerbedekking. Plaats ook geluidsisolatie, om de trillingen van het geluid te beperken.

  Zoldervloer isoleren

  Wist u dat u veel warmte verliest via het dak? Warmte stijgt op en wanneer de zoldervloer of het dak niet geïsoleerd is verliest u deze warmte. Door uw zoldervloer te isoleren zorgt u ervoor dat de warmte goed blijft hangen in uw woning. Het is mogelijk om de zoldervloer via de onderzijde of via de bovenzijde te isoleren. Bij een massieve vloer kiest de vakman uit Antwerpen vaak voor het plaatsen van isolatieplaten aan de bovenzijde. Bij een vloer met balken is glaswol weer erg geschikt. Deze worden tussen de houten balken geplaatst.

  Vloerisolatie & vloerverwarming

  Vloerverwarming wordt in nieuwbouwwoningen in Antwerpen op twee manieren geplaatst: een natte of een droge installatie. Bij een natte installatie liggen de buizen onder de vloer, rechtstreeks in de chapelaag. Bij een droge installatie gaat het om voorgevormde platen met verwarmingsbuizen, die wordt afgedekt met een metalen plaat. In beide gevallen is goed isoleren noodzakelijk, omdat u de warmte anders verliest via de kruipruimte. Het is belangrijk dat u het materiaal niet bovenop, maar onder de vloerverwarming laat leggen. Beschikt uw woning in Antwerpen al over verwarming maar is het nog niet goed geïsoleerd? Dan is kelderisolatie de makkelijkste en goedkoopste optie.

  Vloerisolatie plaatsen, hoe werkt het?

  Wanneer u kiest voor langs boven isoleren wordt er een nieuwe vloer op de bestaande vloer geplaatst. Deze dekvloer heeft uitstekende isolerende maatregelen, maar hierdoor komt de vloer ook hoger te liggen. Daarom is het nodig om de plinten en deuren aan te passen. Langs onder is eenvoudiger, hiervoor gaat de vakman uit Antwerpen de kruipruimte in. Hij plaatst isolerende platen tegen de onderkant of spuit er isolatieschuim op. Dit sluit de gehele vloer af en zorgt ervoor dat er geen kou meer kan opkruipen door de vloer. Welke methode geschikt is voor uw vloer is afhankelijk van de ruimte onder de vloer en uw persoonlijke voorkeur. Zorg ook voor akoestische isolatie, zodat u geen last heeft van geluidsoverlast.

  glaswol vloerisolaite

  Prijs van vloerisolatie

  De prijzen voor vloerisolatie worden beïnvloed door een aantal factoren. Denk hierbij aan het materiaal dat u kiest voor het isoleren, de montagekosten en arbeidskosten van de vakman uit Antwerpen en de grootte van de vloer. Daarnaast is ook de techniek van invloed op de prijs. Voor het isoleren van een vloer van ongeveer 45 m2 in een appartement, moet u denken aan een gemiddelde prijs van €1.170,-. Per vierkante meter is dit maar €26,-. Heeft u een rijtjeshuis? De gemiddelde totaalprijs voor de vloerisolatie is dan ongeveer €1.300,- voor een vloer van 50 m2. In de prijstabel vindt u meer gemiddelde prijzen.

  Hoeveel kunt u besparen met vloerisolatie?

  Het isoleren van de vloeren in uw woning in Antwerpen levert u een flinke besparing op. Dankzij een goed geïsoleerde vloer blijft de warmte beter in de woning. Hierdoor hoeft u minder te stoken. Gemiddeld gebruikt u 300 m3 minder gas per jaar wanneer u de vloer heeft geïsoleerd. Dit is een besparing van ongeveer €200,- per jaar. De investering in isolatie heeft u zo binnen een aantal jaar weer terugverdiend. Naast een besparing op de energiekosten verbruikt u ook minder gas en dit is beter voor het milieu. Isoleren is ook goed voor de geluidsisolatie, geen last meer van harde voetstappen of geluidsoverlast.

  Prijstabel: prijs vloerisolatie per type woning

  Type woning Gemiddelde oppervlakte Gemiddelde prijs*
  Appartement 45 m² €1170,-
  Rijtjeshuis 50 m² €1300,-
  2 onder 1 kap 55 m² €1430,-
  Vrijstaande woning 70 m² €1820,-
  * Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief 6% BTW en plaatsing. Bij de berekening is uitgegaan van een gemiddelde prijs van €26 per m². Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

  Bespaar tot wel 40% op de kosten voor vloerisolatie!

  Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan. Vergelijke en bespaar.

  Gratis offertes aanvragen

  Premie vloerisolatie 2018/2019

  Wilt u vloerisolatie laten plaatsen? Dan heeft u mogelijk ook recht op een subsidie. Bijvoorbeeld een totaalrenovatiebonus of premie van de netbeheerder voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Via de Premiezoeker vindt u alle premies. Op de website van de Vlaamse overheid kunt u ook meer lezen over de mogelijkheid voor een Energielening om het isoleren te bekostigen.

  premie voor vloerisolatie Antwerpen

  Premie vloerisolatie via de netbeheerder

  U kunt via uw netbeheerder een premie krijgen voor het isoleren van vloeren of kelders. Eén van de voorwaarden voor het ontvangen is dat u het isoleren moet laten uitvoeren door een aannemer. U moet namelijk facturen overhandigen bij het aanvragen. Op de website van de Vlaamse overheid leest u meer over de voorwaarden en het aanvragen.

  Verlaagd btw-tarief

  Wanneer u isolatiewerkzaamheden laat uitvoeren profiteert u van een verlaagd btw-tarief van 6%. Dit is een aanzienlijke besparing op de totaalprijs. Er gelden echter wel een aantal voorwaarden. Uw woning in Antwerpen moet bijvoorbeeld minstens 10 jaar geleden gebouwd zijn, het moet gaan om een privé-woning en u de werkzaamheden moeten uitgevoerd worden door een aannemer. Lees hier meer over op de website van de Federale Overheidsdienst Financien.

  Totaalrenovatiebonus

  Bent u van plan om 3 of meer energiebesparende maatregelen te nemen in uw woning in Antwerpen? Dan heeft u mogelijk recht op de totaalrenovatiebonus. Een voorwaarde voor het ontvangen van deze bonus is dat u de isolatiewerkzaamheden moet laten uitvoeren door een aannemer. Kijk op de website van de Vlaamse overheid welke andere voorwaarden er gelden en hoe u de totaalrenovatiebonus kunt aanvragen.

  Gemeentelijke of provinciale premie

  U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor uw vloerisolatie. Vergelijk daarom niet alleen offertes van een aantal specialisten, maar zoek ook naar geschikte gemeentelijke of provinciale premies. Niet alleen de overheid of netbeheerder heeft aantrekkelijke premies, maar soms zijn er ook lokale premies. Gemeentelijke of provinciale premies vindt u eenvoudig via de website van de premiezoeker.

  Vloerisolatie dikte

  Bij het isoleren van vloeren is het belangrijk om te kijken naar de dikte van het isolatiemateriaal. Voor isolatie via de bovenzijde bepaalt de dikte bijvoorbeeld hoeveel de vloer verhoogd wordt. Daarnaast heeft de dikte ook invloed op de isolatiewaarde. Deze drukken we uit met de Rd-waarde en wordt berekend door de dikte van de isolatie te delen door de Lambda-waarde. Welke Rd-waarde vloerisolatie? PIR-platen hebben bijvoorbeeld een gemiddelde waarde tussen de 2 en 4,50 Rd. Glaswol is iets dikker, maar heeft ook een waarde tussen de 4 en de 5,50 Rd. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolatie is. Het is verstandig om te kiezen voor een minimale waarde van 3,5 Rd.

  Soorten vloerisolatie

  Er bestaan verschillende soorten isolatiematerialen waar u uit kan kiezen. Welke het meest geschikt is, is volledig afhankelijk van uw situatie, voorkeuren en budget. De prijzen worden beïnvloed door een aantal factoren. Denk hierbij aan het materiaal, de montagekosten, de grootte van de vloer en de gekozen techniek. Platen van EPS zijn de voordeligste optie. Spuitisolatie zoals PUR is geschikt voor zowel vloer- als kelderisolatie. EPS-parels wordt vaak gekozen voor het isoleren van de bodem. Laat u adviseren door een specialist uit Antwerpen om de juiste keuze te maken voor het isoleren.

  Prijstabel: vloerisolatie prijs per m²

  Materiaalsoort Prijs per m²* Gem. terugverdientijd
  EPS isolatieplaten €20,- 7 jaar
  PUR €30,- 8 jaar
  Isolerende chape €30,- 8 jaar
  * Let op dit is een gemiddelde prijs per m², inclusief 6% BTW en plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

  Isoleren met isolatieplaten van PUR of glaswol?

  Schakel een isolatiespecialist in. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes.

  Gratis offertes aanvragen

  isolatiechape

  Isolatiechape

  Chape is een ander woord voor een betonnen of cementen ondervloer. Het is mogelijk om deze ondervloer te mengen met bepaalde isolatiematerialen en hierdoor ontstaat er isolatiechape. Isolatiechape heeft een hoge isolatiewaarde en uitstekende beperking van het warmteverlies. Daarnaast droogt het snel en is het eenvoudig te plaatsen. De kosten zijn gemiddeld €30,- per vierkante meter. Dit is inclusief het plaatsen en btw. De gemiddelde terugverdientijd is 8 jaar. Het plaatsen van isolatiechape is niet alleen zeer bevorderlijk voor het voorkomen van warmteverlies, maar verhoogt ook uw wooncomfort.

  aanbrengen pur-isolatieschuim

  PUR spuiten

  PUR-schuim wordt niet alleen gebruikt voor vloerisolatie, maar ook voor het isoleren van andere onderdelen van uw woning. U moet rekening houden met een gemiddelde prijs van €30,- per vierkante meter. De kosten heeft u vaak terugverdiend binnen 8 jaar. Isolatieschuim wordt ook wel polyurethaan genoemd en het is zeer geschikt voor oneffen vloeren. Het schuim vult alle kieren en naden en maakt het effen. Daarnaast is het goedkoop, gemakkelijk te verwerken en is het mogelijk om vloerverwarmingleidingen te plaatsen in het schuim.

  isolatieplaten vloer

  Isolatieplaten

  Het gebruik van isolatieplaten is zeer populair en met goede redenen. Zo zijn de platen van EPS relatief goedkoop en heeft u het al binnen 7 jaar terugverdiend. De prijs per vierkante meter is gemiddeld €20,-. Naast EPS zijn er nog andere materialen voor platen. Denk hierbij aan glaswol, of PUR of PIR. Bij isolerende platen is het verstandig om te kiezen voor dunne platen met een goede isolatiewaarde. Zo verliest u niet veel ruimte en komt de vloer niet teveel omhoog. Platen worden gebruikt voor isolatie vanaf de bovenzijde en vanaf de onderzijde.

  vloer isolatie glaswol

  Akoestische vloerisolatie

  Wanneer de vloerconstructie zorgt voor trillingen bij contact, dan wordt dat gezien als contactgeluid. Dit ontstaat bijvoorbeeld wanneer er over de vloer gelopen wordt, of als er piano wordt gespeeld. Zowel bij betonnen als houten vloeren kan er contactgeluid ontstaan. Dit is te verhelpen door een geluidsisolerende ondervloer te installeren. Deze zal massa toevoegen aan de constructie, wat leidt tot een trillingsisolatie. Hierdoor zal het contactgeluid worden gedempt. Bij betonnen ondervloeren is het tevens een optie om een zwevende vloer aan te leggen om de geluidshinder tegen te gaan. De vloerisolatie professionals uit Antwerpen zijn u hierbij met alle plezier van dienst.


  voordelen isolatiespecialist Antwerpen

  Voordelen inschakelen vloerisolatie specialist Antwerpen

  Door een specialist uit Antwerpen in te schakelen op het gebied van vloerisolatie profiteert u van een aantal voordelen. Zo weet de vakman precies welk isolatiemateriaal er geschikt is voor uw vloer en of u beter voor kruipruimte isolatie kunt kiezen of voor een dekvloer. Ook voor het na-isoleren is het verstandig om een vakman in te schakelen. De specialist:

  • geeft u deskundig advies over de opties;
  • heeft veel ervaring in het isoleren en na-isoleren van vloeren en kelders;
  • zorgt voor een perfect resultaat en optimale isolatie.
  gratis offertes kosten vloerisolatie

  Besparen? Vergelijk vrijblijvende offertes

  Bent u op zoek naar een specialist uit Antwerpen die de isolatie van uw vloeren snel en vakkundig kan afhandelen? Of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor het na-isoleren van de kruipruimte? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt een aantal gratis offertes. Deze offertedienst is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Vergelijk deze op basis van prijzen en aanbod en kies voor de expert die bij u past! Met een expert uit ons netwerk bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en het beste resultaat.

  Vrijblijvende offertes aanvragen