vloerisolatie Mol

Vloerisolatie Mol

Wilt u uw wooncomfort verhogen? Laat dan vloerisolatie aanbrengen door een specialist uit Mol. U bespaart zo op de energiekosten en zorgt er ook voor dat dat het warmteverlies wordt beperkt. Geen last meer van koude vloeren door het isoleren van uw vloer. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, de verschillende isolatiematerialen en de prijzen.

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes en bespaar direct op de prijs! Door aanbiedingen van verschillende isolatiebedrijven uit Mol te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt. U vraagt deze gratis en vrijblijvende offertes eenvoudig aan via het offerteformulier!

Voordelen van onze service

  • Gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen.
  • Altijd een specialist bij u in de buurt.
  • Bespaar tot wel 40% op de kosten van isolatie.

Vloerisolatie: verhoog uw wooncomfort, verlaag uw energienota

Verhoog ook uw wooncomfort met vloerisolatie. Een hoge luchtvochtigheid is niet alleen schadelijk voor uw gezondheid, maar veroorzaakt ook vochtplekken en schimmel. De luchtvochtigheid wordt aanzienlijk verbeterd met isolatie in de vloer. Een ander voordeel is dat u geen last meer heeft van optrekkend kou en koude vloeren. De belangrijkste voordelen:
  • Geen last meer van koude vloeren.
  • Geen optrekkend kou meer door de vloeren.
  • Gezonde leefomgeving en verbeterde luchtvochtigheid.

Welke opties zijn er bij vloerisolatie?

Voor vloerisolatie heeft u de keuze uit verschillende soorten materialen en technieken. Bodemisolatie en kruipruimte-isolatie zijn ook technieken voor vloerisolatie. Ook deze opties zorgen er namelijk voor dat er geen kou meer naar boven komt via de vloeren. De vloer wordt meestal geïsoleerd via de onderzijde. Dit gebeurt dan via de kruipruimte. Hiervoor moet er wel genoeg ruimte zijn. Via de bovenzijde is ook een mogelijkheid. Hierbij wordt er een nieuwe dekvloer over de bestaande vloer gelegd. Hierdoor komt de vloer iets hoger te liggen, dus houd er rekening mee dat u zaken zoals de plinten dan ook moet vervangen.

Waar moet u aan denken bij een vloerisolatie?

Weet u precies wat vloerisolatie is? Soms is deze term een beetje verwarrend. Het gaat namelijk niet alleen om vloerisolatie, maar ook om bodemisolatie of kruipruimte-isolatie. Al deze zaken hebben één ding gemeen: zorgen dat er geen kou meer kan optrekken via de bodem. Goede vloerisolatie zorgt voor warmere vloeren, minder warmteverlies en een hoger wooncomfort. Geen tocht meer vanuit de kruipkelder en vaak is de luchtvochtigheid ook een stuk beter. Ook de akoestische isolatie wordt verbeterd met geluidsisolatie. Schakel een specialist uit Mol voor de isolatie, zodat u ook snel profiteert van lagere energiekosten.


na-isolatie vloeren Mol

Na-isolatie bij renovatie

Het na-isoleren van de kruipruimte is een zeer geschikte methode om uw pand in Mol te na-isoleren en daarmee te besparen op de stookkosten. Na-isoleren is nodig wanneer er geen goede isolatie is aangebracht tijdens de verbouwing of renovatie. U moet het na-isoleren dan alsnog doen, om kosten te besparen en uw woning goed te verwarmen. Het is verstandig om direct isolatie te plaatsen wanneer u uw woning in Mol gaat renoveren. Dan hoeft u later niet opnieuw te verbouwen voor het na-isoleren, vaak zijn de kosten dan ook hoger.

isolatie kruipkelder

Kruipkelder isoleren Mol

Ziet u het niet zitten om langs boven te isoleren? Kies dan voor isoleren langs onder. In dit geval isoleert de vakman de vloer vanuit de kruipkelder. Is de kruipkelder niet hoog genoeg om goed te kunnen werken, dan is het isoleren van de bodem een goed alternatief. Bij deze techniek isoleert u de bodem van de kruipkelder met behulp van isolatiechips of –schelpen. Dit houdt de kou dat van het grondwater afstraalt tegen.

Wilt u besparen op de kosten voor vloerisolatie?

Vraag direct gratis en vrijblijvende offertes aan. Vergelijk en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

isolatie houten vloer

Isolatie van houten vloer

Het isoleren van een houten vloer gaat op een andere manier dan bij een massieve betonvloer. Het is mogelijk om te kiezen voor isolatie langs onder of langs boven. Langs onder heeft vaak de voorkeur. Deze manier van isoleren is effectiever en daarnaast komt u vloer niet omhoog door de laag isolatie. De vakman uit Mol brengt isolerende materiaal aan de onderzijde van de vloer. Isolatieschuim of platen van PIR, EPS of glaswol zijn erg geschikt. Deze platen worden tussen de houten draagbalken bevestigd. De draagbalken hoeven niet geïsoleerd te worden, want het hout isoleert van zichzelf al goed. Is dit niet mogelijk? Dan wordt er een nieuwe vloer bovenop de bestaande vloer gelegd. Hierdoor komt de vloer iets omhoog door de dikte van het materiaal. Een houten vloer geeft soms geluidsoverlast, met geluidsisolatie is dit verleden tijd.


isolatie betonnen vloer

Isolatie van betonvloer

In het geval van een betonvloer heeft u dezelfde mogelijkheden als bij een houtenvloer. Er is echter één belangrijk verschil: wanneer u de betonvloer vanaf de onderzijde isoleert, zal de temperatuur stijgen maar voelt uw vloer nog steeds koud aan. Dit komt omdat beton geen warmte geleid. Door de betonvloer langs boven te isoleren heeft u dit probleem niet. Dit is een ingrijpende verandering waarbij u de complete vloerbedekking moet verwijderen en de vloer wordt tevens met een paar centimeter verhoogd. U heeft de keuze uit twee methodes: u brengt een isolerende laag aan op uw vloer of u laat een nieuwe dekvloer maken.

Zoldervloer isoleren

Warmte stijgt op, hierdoor verliest u veel warmte wanneer de zoldervloer of het dak niet is geïsoleerd. Door het dak te isoleren beperkt u het warmteverlies al, maar met een onverwarmde zolder verliest u alsnog veel warmte wat in de zolderkamer blijft hangen. Zonde! Kies er daarom voor om de zoldervloer te isoleren. Dit kan langs onder of langs boven. Wilt u de zolder blijven gebruiken? Kies dan voor beloopbaar isolatiemateriaal zoals isolatieplaten met een MDF-bovenkant. Bij een houten zoldervloer wordt de isolatie, zoals glaswol, vaak tussen de houten draagbalken geplaatst voor een uitstekend resultaat. Door geluidsisolatie te plaatsen profiteert u ook van minder geluidsoverlast.

Vloerisolatie & vloerverwarming

In Mol denkt men nog vaak dat het plaatsen van vloerisolatie overbodig is wanneer zij al vloerverwarming in huis hebben. Toch is deze combinatie juist erg belangrijk! Het materiaal dat vaak aan de onderkant van de vloer wordt aangebracht, zorgt er namelijk niet alleen voor dat de kou buiten gehouden wordt, maar ook dat de warmte juist binnen blijft. Dit zorgt ervoor dat u het hoogst mogelijke rendement behaalt. Hierdoor zal uw energierekening verder verlagen en uw wooncomfort verhoogt. PUR wordt vaak toegepast voor vloerverwarming, het is namelijk heel goed mogelijk om de leidingen van de verwarming te verwerken in het schuim. Het isolatieschuim sluit alles goed af, waardoor de isolatiewaarde erg hoog is.

Vloerisolatie plaatsen, hoe werkt het?

Het plaatsen van vloerisolatie is afhankelijk van de techniek. Plaatsen via de onderzijde is gemakkelijker en heeft daarom vaak de voorkeur. De vakman uit Mol opent hiervoor de kruipruimte en kijkt hoeveel ruimte er is, aan de hand hiervan bepaalt hij welk materiaal geschikt is. Isolerende platen worden tegen de vloer geplaatst en PUR-schuim wordt er tegenaan gespoten. Langs boven gaat iets anders. Hiervoor wordt er een nieuwe vloer met isolerende eigenschappen op de bestaande vloer geplaatst. De vloer komt hierdoor hoger te liggen en het is daarom nodig om de plinten te vervangen en eventueel de deuren bij te schaven. Het isolerend materiaal werkt ook als geluidsisolatie.

vloerisolatie glaswol

Prijs van vloerisolatie

Houd rekening met gemiddelde prijzen van €26,- per vierkante meter voor het isoleren van de vloer. Voor een appartement van 45 vierkante meter is dit ongeveer €1.170,- en voor een vrijstaande woning in Mol gemiddeld €1.820,- voor 70 vierkante meter. De prijs wordt beïnvloed door een aantal factoren. Denk hierbij aan de manier van isoleren, de techniek, het isolatiemateriaal en natuurlijk de grootte van uw woning. Kijk voor meer gemiddelde prijzen in de prijstabel en vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen. Bespaar tot wel 30% op de prijzen door offertes te vergelijken!

Hoeveel kunt u besparen met vloerisolatie?

Door uw woning goed te isoleren bespaart u aanzienlijk op de energiekosten. U hoeft minder te stoken, want de warmte blijft beter hangen en de muren en vloer zijn warmer. En u verliest minder warmte door de isolatie. Het gemiddelde verbruik wordt verminder met 300 m3 minder gas en dit is een besparing van maar liefst €200,- per jaar. De investering heeft u op deze manier binnen een paar jaar weer terugverdiend. Dit is afhankelijk van de totaalprijs, de gemiddelde binnentemperatuur en het isolatiemateriaal. Naast dat u bespaart op de energiekosten, is het ook beter voor het milieu.

Prijstabel: prijs vloerisolatie per type woning

Type woning Gemiddelde oppervlakte Gemiddelde prijs*
Appartement 45 m² €1170,-
Rijtjeshuis 50 m² €1300,-
2 onder 1 kap 55 m² €1430,-
Vrijstaande woning 70 m² €1820,-
* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief 6% BTW en plaatsing. Bij de berekening is uitgegaan van een gemiddelde prijs van €26 per m². Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Betaal niet te veel voor uw vloerisolatie!

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan. Vergelijke en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes aanvragen

Premie vloerisolatie 2018/2019

Om te besparen op de kosten kunt u offertes vergelijken, maar er zijn ook diverse mogelijkheden voor subsidies of een aantrekkelijke Energielening. Op de website Premiezoeker vindt u snel welke premie er zijn voor u. Of kijk op de website van de Vlaamse overheid voor de mogelijkheid voor een Energielening.

premie voor vloerisolatie

Premie vloerisolatie via de netbeheerder

Uw netbeheerder geeft premies uit voor het isoleren van een vloer. Een totaalrenovatiebonus voor het nemen van 3 of meer energiebesparende maatregelen of een verbeteringspremie. Hiervoor moet u facturen kunnen overleggen van een aannemer. Kijk voor alle voorwaarden en het aanvragen op de website van de Vlaamse overheid.

Verlaagd btw-tarief

Naast premies kunt u ook profiteren van een verlaagd btw-tarief van 6% op de isolatiewerkzaamheden. Hiermee bespaart u aanzienlijk op de totaalprijs. Hiervoor geldt dat uw woning minstens 10 jaar oud is, het een privéwoning is en dat de aannemer het isoleren uitvoert. Op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën leest u alles over de voorwaarden.

Totaalrenovatiebonus

Wanneer u 3 of meer energiebesparende maatregelen neemt heeft u mogelijk recht op een totaalrenovatiebonus. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden. Zo moet u de isolatiewerkzaamheden laten uitvoeren door een aannemer en geldt het alleen voor privé-woningen. Kijk op de website van de Vlaamse overheid voor meer informatie.

Gemeentelijke of provinciale premie

Naast de premies van de Vlaamse overheid of uw netbeheerder is het soms ook mogelijk om premies te ontvangen via de gemeente of de provincie. Zij hebben vaak ook premies voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Deze premies vindt u eenvoudig via de website van de Premiezoeker.

Vloerisolatie dikte

Wanneer u vloerisolatie laat plaatsen is het belangrijk om te kijken naar de Rd-waarde van het materiaal en de dikte. Voor isolatie via de bovenzijde is dit bijvoorbeeld erg belangrijk, want het bepaalt hoeveel uw vloer omhoog komt. De isolatiewaarde wordt onder andere uitgedrukt met de Rd-waarde, deze wordt berekend door de dikte van de isolatie te delen door de Lambda-waarde. Het is verstandig om te kiezen voor een minimale waarde van 3,5 Rd voor het isoleren van vloeren. PIR-platen hebben meestal een gemiddelde waarde tussen de 2 en 4,5 en glaswol tussen de 4 en de 5,50. Glaswol is dan ook iets dikker dan PIR-platen.

Soorten vloerisolatie

Specialisten gebruiken in Mol over het algemeen drie verschillende isolatiematerialen: isolerende platen, schuim of chape. Een aantal factoren beïnvloeden de prijs. Het materiaal, de grootte van de vloer, de montagekosten en de techniek voor het isoleren zijn onder andere van invloed. Isolatieschuim is bijvoorbeeld zeer geschikt voor het isoleren van kruipruimtes en platen van minerale wol worden vaak toegepast om de ruimtes tussen de houten draagbalken te isoleren. Met chape creëert u als het ware en nieuwe vloer die isoleert. Laat u adviseren door een vakman uit Mol over welk soort vloerisolatie geschikt is voor u.

Prijstabel: vloerisolatie prijs per m²

Materiaalsoort Prijs per m²* Gem. terugverdientijd
EPS isolatieplaten €20,- 7 jaar
PUR €30,- 8 jaar
Isolerende chape €30,- 8 jaar
* Let op dit is een gemiddelde prijs per m², inclusief 6% BTW en plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

De vloer isoleren met PUR of isolatieplaten?

Schakel een isolatievakman in. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes met scherpe prijs.

Gratis offertes aanvragen

isolatiechape aanbrengen

Isolatiechape

Met isolatiechape wordt een betonnen of cementen ondervloer bedoeld. Deze laag is gemengd met isolerende materialen en hierdoor isoleert het uitstekend. Met een hoge isolatiewaarde en beperking van warmteverlies is het zeer geschikt voor uw vloer. Doordat het snel droogt en eenvoudig te plaatsen is, kunt u snel weer gebruik maken van uw vernieuwde vloer. De prijzen voor isolatiechape zijn gemiddeld €30,- per vierkante meter. Dit is inclusief de btw en het plaatsen. De gemiddelde terugverdientijd is 8 jaar. Het aanbrengen van isolatiechape verhoogt daarnaast ook nog uw wooncomfort, geen koude vloeren meer.

aanbrengen isolatieschuim

PUR spuiten

Het spuiten van isolatieschuim wordt veelgebruikt voor het isoleren van vloeren, maar ook van andere onderdelen van uw woning zoals een spouw. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €30,- per vierkante meter. De terugverdientijd van dit materiaal is gemiddeld 8 jaar. Een andere naam voor PUR-schuim is polyurethaan of isolatieschuim. Eén van de voordelen is dat het schuim geschikt is voor oneffen vloeren, het vult alle kieren en naden en maakt het weer effen. Daarnaast is het materiaal goedkoop, eenvoudig te bewerken en is het mogelijk om vloerverwarming aan te leggen in het schuim.

isolatieplaten voor vloer

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn zeer populair om te gebruiken voor isoleren en dat heeft een aantal goede redenen. Platen van EPS zijn bijvoorbeeld relatief goedkoop en u hebt het binnen 7 jaar al terugverdiend. De prijs per vierkante meter is gemiddeld €20,-. Andere materialen voor isolerende platen zijn glaswol, PUR of PIR. Het is verstandig om te kiezen voor dunne platen met een goede isolatiewaarde. Zo verliest u niet veel ruimte en komt de vloer niet te veel omhoog door de isolatie. De platen worden zowel gebruikt voor isolatie langs onder als langs boven.

vloer isoleren glaswol

Akoestische vloerisolatie

Regelmatig wordt er aan de specialisten uit Mol gevraagd of er opties zijn voor het verminderen van geluidsoverlast door een vloerisolatie. Dit kan absoluut, mits u gebruik maakt van de juiste technieken en materialen. Wanneer u geluidshinder ondervindt van een betonvloer, dan adviseren wij over het algemeen om de hele betonvloer te ontkoppelen. Dit kan onder andere met behulp van Agglomer. Een tweede optie is om onder de direct geluidsbron (zoals een piano of zwaar apparaat) een zwevende vloer aan te leggen. Door een contactbrug te voorkomen, zal de geluidsoverlast aanzienlijk verminderen.


voordelen van een isolatiespecialist Mol

Voordelen inschakelen vloerisolatie specialist Mol

Schakel een isolatiespecialist uit Mol in voor het isoleren van uw vloer. U profiteert van een aantal voordelen! De vakman uit Mol heeft veel ervaring en vakkennis en weet zo precies welk isolatiemateriaal en dikte er geschikt is voor uw vloer. Twijfelt u nog of u kruipruimte-isolatie wilt laten aanbrengen of een dekvloer? De specialist weet raad. De belangrijkste voordelen:

  • Specialist heeft veel vakkennis en ervaring.
  • Het isoleren verloopt snel en vakkundig.
  • U profiteert van het beste resultaat en uitstekende isolatie.
vrijblijvende offertes kosten vloerisolatie

Besparen? Vergelijk vrijblijvende offertes

Wanneer u op zoek bent naar een ervaren vloerspecialist uit Mol die u helpt bij het aanleggen van een vloerisolatie, dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. De vakmannen uit Mol helpen u graag bij standaard vloerisolatie, maar ondersteunen u ook bij het na-isoleren van de kruipruimte. Wilt u besparen op isolatie voor uw woning in Mol? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier! Vergelijk de aanbiedingen en kies de beste isolatiespecialist. U bent verzekerd van een hoogwaardig kwaliteit en uitstekende hulp.

Vrijblijvende offertes aanvragen