vloerisolatie Heist-op-den-Berg

Vloerisolatie Heist-op-den-Berg

Bent u al op de hoogte van de voordelen van vloerisolatie? Dit verhoogt het wooncomfort in uw huis in Heist-op-den-Berg, omdat de vloer tot wel 4 graden warmer aanvoelt. Daarnaast hoeft u minder te stoken voor dezelfde, aangename temperatuur, waardoor u flink op de stookkosten bespaart!

Op deze pagina vindt u meer informatie over de manieren waarop u uw vloer in Heist-op-den-Berg beter kunt na- isoleren. Ook leest u meer over de prijzen voor vloerisolatie en vindt u informatie over de premie’s die u hiervoor kunt aanvragen. Wilt u besparen? Maak dan gebruik van onze service en bespaar tot 40% op de isolatiekosten!

Voordelen van onze service

  • U krijgt een goed inzicht in de prijzen van verschillende specialisten in en rond Heist-op-den-Berg.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere isolatiespecialisten en bespaar tot 40%.
  • Het vergelijken van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend zodat u nergens aan vastzit!

Vloerisolatie: verhoog uw wooncomfort, verlaag uw energienota

Twijfelt u nog of vloerisolatie u wel genoeg oplevert? Zeker wel! Vloerisolatie in Heist-op-den-Berg heeft een aantal belangrijke voordelen. Allereerst zorgt vloerisolatie voor een maximale verhoging van uw wooncomfort. De vloer voelt namelijk stukken warmer aan, waardoor u nooit meer last heeft van koude voeten. Benieuwd naar de andere voordelen? Dit zijn de voordelen voor u:.
  • Dankzij vloerisolatie blijft uw woning ’s winters en ’s zomers langer op een aangename temperatuur.
  • U verkleint de CO2 uitstoot en bespaart tot wel €200,- per jaar.
  • U voorkomt vochtproblemen vanuit de kruipkelder.
  • Met vloerisolatie verhoogt u de waarde van uw woning in Heist-op-den-Berg.

Welke opties zijn er bij vloerisolatie?

De term vloerisolatie doet vermoeden dat het enkel mogelijk is om isolatiemateriaal op de vloer te plaatsen. Dit is echter niet het geval. Er zijn verschillende mogelijkheden bij het isoleren van vloeren. Natuurlijk is het een optie om vloeren van bovenaf te isoleren. Dit is echter een aardig ingrijpende klus die veel tijd en geld kost. Isolatie van onderaf is de meest gekozen optie. Hierbij plaatsen specialisten uit Heist-op-den-Berg isolatiemateriaal via de kruipruimte tegen de onderzijde van de vloer. Wanneer de kruipruimte niet voldoende werkruimte biedt om het materiaal te plaatsen dan is bodemisolatie een goede optie. Hierbij plaatsen de specialisten uit Heist-op-den-Berg isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte, zodat vocht en kou vanaf de grond tegengehouden wordt.

Waar moet u aan denken bij een vloerisolatie?

Als u vloerisolatie bij uw huis in Heist-op-den-Berg overweegt, dan zijn er een paar aspecten waar u vooraf rekening mee moet houden. Wilt u de vloer van bovenaf isoleren? Houd er dan rekening mee dat de vloer enkele centimeters hoger komt te liggen. Dit hoeft niet perse een probleem te zijn. Het kan wel vervelend zijn in de keuken, als uw aanrecht enkele centimeters lager lijkt te staan. Hierdoor is uw houding misschien een stuk minder ergonomisch. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaarde en de dikte van het materiaal. Om aanspraak te maken op één of zelfs meerdere premie’s is het namelijk belangrijk dat het materiaal voldoet aan een minimale isolatiewaarde.


na-isolatie bij renovatie

Na-isolatie bij renovatie

Tegenwoordig worden nieuwbouwwoningen in Heist-op-den-Berg al uitstekend geïsoleerd. Voor een bestaande woning is na-isoleren gelukkig mogelijk. De meeste mensen kiezen voor de isolatie van de onderzijde van de vloer. Na-isoleren van bovenaf vereist namelijk een flinke verbouwing en neemt meerdere werkdagen in beslag. Wilt u toch graag verbouwen? Dan kunt u ook kiezen voor geïntegreerde isolatie. Dit houdt in dat uw vloer wordt weggehakt tot op zekere hoogte en dat deze volledig wordt vervangen met bijvoorbeeld isolatiechape. Minder ingrijpende isolatiewerken zijn kruipruimte- of bodemisolatie. Het na-isoleren vereist dan geen breekwerk, waardoor het een stuk goedkoper en sneller is geplaatst.

isoleren van kruipruimte

Kruipkelder isoleren Heist-op-den-Berg

Is isoleren langs boven geen optie? Dan kunt u er ook voor kiezen om de vloer langs onder te isoleren. Ook dit is niet altijd een geschikte keuze. Door de beperkte ruimte kunnen isolatiespecialisten niet altijd materiaal tegen de onderzijde van de vloer aanbrengen. Een alternatief voor vloerisolatie, is het isoleren van de kruipkelder. Isolatie van de kruipkelder werkt als volgt: de vakman vult de bodem van de kruipkelder op met isolatiemateriaal. Vaak zijn dit schelpen, isolatiekussens of PUR schuim. Dit houdt het grondwater tegen, waardoor vocht en kou niet kunnen uitstralen naar uw vloer! Hierdoor voelt de woonkamer een stuk aangenamer aan.

Bespaar op uw energiekosten!

Laat vloerisolatie aanleggen door een isolatiespecialist. Bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

isoleren van een houten vloer Heist-op-den-Berg

Isolatie van houten vloer

Heeft u een houten vloer, dan is het een goed idee om deze te behandelen. Niet alleen vanwege de warmte isolatie, maar ook voor de akoestische isolatie. Een houten vloer heeft namelijk geen goede akoestische isolatie en met behulp van geluidsisolatie valt er een enorme verbetering te behalen. Er zijn diverse manieren om een houten vloer te isoleren. Het is allereerst een optie om deze via de onderkant te behandelen. In de openingen van houten balken plaatst de vakman uit Heist-op-den-Berg het isolatiemateriaal. PUR en minerale wol zijn twee populaire materialen, omdat deze alle kiertjes en gaten opvullen. Hierdoor profiteert u van een optimale warmte- en geluidsisolatie. Een belangrijk voordeel van deze techniek, is dat er geen breekwerk nodig is!


isoleren van een betonvloer

Isolatie van betonvloer

Hoewel een betonvloer uit zichzelf een betere akoestische isolatie heeft, valt ook hier de warmte- en geluidsisolatie te verbeteren. Bij het na-isoleren van betonvloeren zijn er diverse mogelijkheden. Bij nieuwe woningen of bij een uitgebreide renovatie is het mogelijk om isolatiematerialen bij de opbouw van de vloer toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan isolatiechape! De betonvloer bestaat dan uit een gewapende betonplaat van minimaal 10 centimeter dik, gevolgd door een dampscherm ter bescherming van vocht. Tot slot volgende isolatiematerialen, afwerkt met een nieuwe dekvloer. Bij beton is het raadzaam om de vloer van bovenaf te bewerken, omdat beton uit zichzelf kouder aanvoelt. Bij isolatie van onderaf duurt het dus langer voordat de vloer een aangename temperatuur heeft.

Zoldervloer isoleren

Het na-isoleren van het dak is een goede optie om de zolder ook aangenaam warm te houden, maar wat als u de zolder niet gebruikt als leefruimte? In dat geval is het aan te raden om juist de zoldervloer te behandelen. Met het isoleren van de zoldervloer verliest u geen extra warmte aan een ruimte die u toch niet gebruikt. Een vakman uit Heist-op-den-Berg kan de zoldervloer op verschillende manieren na-isoleren, afhankelijk van de constructie. Bij een houten draagconstructie is het relatief simpel om de open ruimtes tussen de balken te vullen met bijvoorbeeld vlokken of minerale wol. Bij een betonvloer gebruiken de meeste vakmannen speciale isolatieplaten. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met de drukvastheid.

Vloerisolatie & vloerverwarming

Het na-isoleren van het dak is een goede optie om de zolder ook aangenaam warm te houden, maar wat als u de zolder niet gebruikt als leefruimte? In dat geval is het aan te raden om juist de zoldervloer te behandelen. Met het isoleren van de zoldervloer verliest u geen extra warmte aan een ruimte die u toch niet gebruikt. Een vakman uit Heist-op-den-Berg kan de zoldervloer op verschillende manieren na-isoleren, afhankelijk van de constructie. Bij een houten draagconstructie is het relatief simpel om de open ruimtes tussen de balken te vullen met bijvoorbeeld vlokken of minerale wol. Bij een betonvloer gebruiken de meeste vakmannen speciale isolatieplaten. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met de drukvastheid.

Vloerisolatie plaatsen, hoe werkt het?

Mensen uit Heist-op-den-Berg vragen vaak hoe het proces van vloerisolatie verloopt. Dit is uiteraard volledig afhankelijk van uw gekozen methode. Kiest u voor vloerisolatie van bovenaf, dan is het belangrijk om vooraf uw woonkamer leeg te halen en eventueel uw bestaande vloerbedekking te verwijderen. Kiest u voor vloerisolatie van onder, dan zullen de specialisten uit Heist-op-den-Berg te werk gaan via de kruipruimte. Als deze hoog genoeg is plaatsen zij isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer. Is dit niet het geval, dan vullen zij de bodem van de kruipruimte met schelpen, vlokken of ander materiaal. Dit gebeurt met een pomp en daardoor zijn de werkzaamheden relatief snel afgerond.

rol glaswol vloerisolatie

Prijs van vloerisolatie

Bent u geïnteresseerd in het isoleren van uw vloer? Dan bent u ongetwijfeld nieuwsgierig naar de gemiddelde prijzen. Over het algemeen bestaat het grootste deel van de totaalprijs uit arbeidskosten, ongeveer 60%. De overige kosten bestaan uit materiaal- en machinekosten. Voor een appartement in Heist-op-den-Berg met een oppervlak van ongeveer 45m² ligt de totaalprijs ongeveer op €1.170,-. Een eengezinswoning met een oppervlak van 55m² is iets duurder om te isoleren: de totaalprijs ligt dan ongeveer rond de €1.430,-. Houd bij een grote, vrijstaande woning met een oppervlak van ongeveer €1.820,- aan. Uiteraard zijn de totale kosten afhankelijk van de gekozen methode en materialen en verschilt dit per situatie.

Hoeveel kunt u besparen met vloerisolatie?

Wie geïnteresseerd is in vloerverwarming is ongetwijfeld benieuwd naar de kosten. Een indicatie hiervan vindt u in de tabel hieronder. Het is wel belangrijk dat u ook rekening houdt met de terugverdientijd. Omdat u jaarlijks gaat besparen op uw energierekening, verdient u de investering na verloop van tijd gewoon weer terug. Dit maakt de investering een stuk aantrekkelijker! Hoeveel u bespaart is uiteraard afhankelijk van het materiaal, de dikte en de methode. Gemiddeld bespaart een tussenwoning tot €170,- per jaar en behaalt een grote vrijstaande woning al snel een besparing tot wel €340,-. Dit maakt de gemiddelde terugverdientijd 7 tot 8 jaar.

Prijstabel: prijs vloerisolatie per type woning

Type woning Gemiddelde oppervlakte Gemiddelde prijs*
Appartement 45 m² €1170,-
Rijtjeshuis 50 m² €1300,-
2 onder 1 kap 55 m² €1430,-
Vrijstaande woning 70 m² €1820,-
* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief 6% BTW en plaatsing. Bij de berekening is uitgegaan van een gemiddelde prijs van €26 per m². Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Bespaar tot wel 40% op de het isoleren van de vloer.

Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk en bespaar.

Gratis offertes aanvragen

Premie vloerisolatie 2018/2019

Misschien schrikken de hogere prijzen van vloerisolatie u af. Maakt u zich geen zorgen: in de meeste gevallen kunt u gewoon één of zelfs meerdere premie’s aanvragen, waardoor de investering opeens een stuk aantrekkelijker is! Denk bijvoorbeeld aan een vloerisolatiepremie of totaalrenovatie die het netbeheer aanbiedt, of wellicht heeft u recht op een gemeentelijke subsidie!

premies voor vloerisolatie Heist-op-den-Berg

Premie vloerisolatie via de netbeheerder

Vanuit de netbeheerder kunt u een premie aanvragen voor vloer- of kelderisolatie. Deze subsidie bedraagt ongeveer €6,- per vierkante meter, als u de werken laat uitvoeren door een ervaren isolatiespecialist uit Heist-op-den-Berg. Om deze subsidie aan te vragen dient u de aanvraag in bij uw netbeheerder. Indien uw aanvraag goedgekeurd wordt, krijgt u het bedrag binnen 6 maanden op uw rekening gestort. Lees meer over de voorwaarden op vlaanderen.be.

Verlaagd btw-tarief

Bij een aantal werken in en rond uw huis in Heist-op-den-Berg betaalt u een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% betaalt u slechts 6% btw! Dit verlaagde btw-tarief is geldig voor zowel de arbeid- als materiaalkosten dus u profiteert optimaal! Lees meer over de voorwaarden en regels omtrent dit verlaagde btw-tarief op belgium.be.

Totaalrenovatiebonus

Naast de vloerisolatiepremie, biedt de netbeheerder ook een totaalrenovatiebonus aan. Hier kunt u aanspraak op maken wanneer u in 5 jaar tijd minimaal 3 energiebesparende maatregelen treft. Hoe meer energiebesparende investeringen u doet, des te hoger de bonus die u ontvangt. U kunt maximaal 7 verschillende investeringen doen, zoals het vervangen van uw ruiten of het plaatsen van een zonneboiler. Meer hierover leest u op vlaanderen.be.

Gemeentelijke of provinciale premie

Op sommige plekken in Vlaanderen worden naast deze landelijke regelingen, ook nog plaatselijke subsidies aangebonden. De hoogte van deze premie’s en de voorwaarden verschillen uiteraard per gemeente. Wilt u weten of u ook recht hebt op een lokale premie? Vul dan het formulier op premiezoeker.be in. Zo krijgt u een duidelijk overzicht van eventuele plaatselijke isolatiepremie’s.

Vloerisolatie dikte

Mensen uit Heist-op-den-Berg vragen regelmatig welke Rd-waarde vloerisolatie vereist. Om aanspraak te kunnen maken op bovenstaande subsidie’s, is het belangrijk om te voldoen aan de minimale Rd-waarde van 2m²K/W. Hoe dik uw isolatiemateriaal moet zijn om deze Rd-waarde te behalen is uiteraard afhankelijk van het gekozen materiaal. Kiest u voor isolatieplaten, dan heeft u in principe een minimale dikte van 8 centimeter nodig om de minimale isolatiewaarde te behalen. Hoe dikker u het materiaal aan laat brengen, hoe beter de vloer isoleert. Kiest u voor PUR dan heeft u vaak een dikkere laag materiaal nodig. Houd hierbij rekening met een dikte van minimaal 8 tot 10 centimeter.

Soorten vloerisolatie

Het isoleren van vloeren brengt vele voordelen met zich mee. Gaat u een isolatiebedrijf uit Heist-op-den-Berg inschakelen voor het plaatsen van isolatie? Dan zult u eerst een keuze moeten maken tussen de verschillende materialen. Menig materiaalsoort is erg geschikt voor het isoleren van vloeren. Denk hierbij aan EPS isolatieplaten, een isolatiechape of bijvoorbeeld gespoten PUR. Elke soort heeft andere voor- en nadelen, welk materiaal het meest geschikt is hangt dan ook vooral af van uw wensen en eisen en de manier van isoleren. In de tabel hieronder vindt u meer informatie over de prijs per m² per materiaal.

Prijstabel: vloerisolatie prijs per m²

Materiaalsoort Prijs per m²* Gem. terugverdientijd
EPS isolatieplaten €20,- 7 jaar
PUR €30,- 8 jaar
Isolerende chape €30,- 8 jaar
* Let op dit is een gemiddelde prijs per m², inclusief 6% BTW en plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Wilt u uw vloer isoleren?

Verstandige keuze! Bespaar ook op de energiekosten en schakel een isolatiespecialist in!

Gratis offertes aanvragen

aanbrengen isolatie chape

Isolatiechape

Een alternatieve term voor de ondervloer is de chape. Een isolatiechape wordt over het algemeen gemaakt van beton of cement, en dient als onderlaag voor de daadwerkelijke vloer van hout, laminaat of pvc. Wanneer u graag uw woning beter wilt isoleren met behulp van een vloerisolatie, dan is het een optie om te kiezen voor een isolatiechape. Bij een isolatiechape worden er speciale isolatiematerialen zoals polystyreenkorrels met het vloeibare materiaal vermengd, om zo te zorgen voor een uitstekende isolatiewaarde. Ook argexchape, schuimbeton en een mengsel van cement met granulaatkorrels kunnen dienen als isolatiechape. Isolatiechape kent een gemiddelde prijs per m² van €30,- en heeft daarmee een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.

aanbrengen pur-schuim

PUR spuiten

Regelmatig wordt door de klanten in Heist-op-den-Berg isolatieplaten van PUR gebruikt voor de vloerisolatie. Men weet echter vaak niet dat het tevens een optie is om te kiezen voor gespoten PUR. Gespoten polyurethaan, ook wel schuim of vloeibare PUR genoemd, kent vele voordelen. Zo is het gemakkelijk en snel te plaatsen, gebruiksvriendelijk, doeltreffend en heeft het een uitstekende isolatiewaarde. De combinatie van osocyanaat en polyol waaruit dit mengsel bestaat, zorgt ervoor dat tijdens het spuiten een hoog procent gesloten cellen ontstaat. Omdat het schuim geen egale oppervlak heeft, dient u deze te schuren voor verdere bewerking. Schuimisolatie kost ongeveer €30,- per m². Hiermee verdient u de investering in gemiddeld 8 jaar weer terug.

isolatieplaten voor vloer isoleren

Isolatieplaten

EPS staat ook wel bekend als tempex of piepschuim. EPS isolatieplaten worden veel gebruikt in de bouw vanwege de vele voordelen, zoals de aantrekkelijke prijs per m² en de zeer goede isolerende eigenschappen. Deze twee voordelen dankt het materiaal aan de samenstelling. Een EPS isolatieplaat bestaat namelijk uit vele polystyreenkorrels welke in een mal worden verhit. Door de verhitting zetten ze uit en kleven ze aan elkaar vast. Het materiaal is daarnaast ongevoelig voor vocht, schimmel- en rotvrij, brandveilig en drukvast. Een nadeel is dat het niet erg milieuvriendelijk is. Daarnaast is het lastig voor een vakman uit Heist-op-den-Berg om de platen tussen bouwdelen te bevestigen. Het kost ongeveer €20,- per m² en heeft een gemiddelde terugverdientijd van slechts 7 jaar!

vloerisolatie met glaswol

Akoestische vloerisolatie

In veel woningen in uw regio zijn houten vloeren geplaatst. Hoewel houten vloeren een lange levensduur kennen en een uitstekende kwaliteit hebben, zorgen deze ook regelmatig voor geluidsoverlast. Zo kraken en dreunen de ondervloeren zodra er iemand op loopt, of soms zelfs wanneer u zich omdraait in bed. Deze vorm van geluidsoverlast wordt ook wel aangeduid met de term contactgeluid. Door een geluidsisolerende ondervloer te plaatsen wordt er aan de vloerconstructie massa toegevoegd. Dit zorgt voor een demping van de geluiden. Wilt u graag meer informatie over het isoleren van de ondervloeren? Wij informeren u met alle plezier.


voordeel van een isolatiespecialist Heist-op-den-Berg

Voordelen inschakelen vloerisolatie specialist Heist-op-den-Berg

Geïnteresseerd in vloerisolatie? Dan kunt u dit ofwel zelf aanbrengen of een vakman inschakelen. Het inhuren van een isolatiebedrijf heeft zoveel voordelen, dat het bijna onverstandig is om dit niet te doen!

  • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie
  • U bent verzekerd van een optimale isolatie en besparing.
  • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.
offertes kosten vloerisolatie

Besparen? Vergelijk vrijblijvende offertes

Bent u geïnteresseerd maar wilt u eerst meer informatie over het verschil in prijs? Of zoekt u een manier waarop u uw vloeren het beste kunt isoleren? Wilt u graag meer informatie over de prijzen van vloerisolatie? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van ons netwerk! Ons netwerk bestaat uit isolatiebedrijven uit heel Vlaanderen. Vul het offerteformulier in en u ontvangt zo snel mogelijk de offertes van maximaal 6 bedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de prijzen en kies zo voor de specialist uit Heist-op-den-Berg met het beste aanbod. U zit nergens aan vast, dus geef vandaag nog uw wensen door!

Vrijblijvende offertes aanvragen